Windows 10'da Varsayılan İnternet Tarayıcı Nasıl Değiştirilir?

Windows 10 işletim sistemine sahip PC'de varsayılan tarayıcı değiştirme işlemi nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtını merak eden kişiler için rehber hazırladık.

Windows 10, varsayılan tarayıcı değiştirme işleminin kolayca yapılabilmesine olanak tanıyor. Bu yazıda varsayılan olarak ayarlı olan internet tarayıcısını değiştirebilmek için uygulamanız gereken adımları açıkladık. Hazırladığımız rehbere göz atabilir ve istediğiniz tarayıcıyı varsayılan olarak ayarlayabilirsiniz.

Windows 10 yepyeni web tarayıcısı Microsoft Edge ile birlikte geliyor. Internet Explorer’a göre katbekat hızlı çalışan ve modern ve sade arayüzü ile son derece çekici duran Edge internet tarayıcısından hoşnut olan kullanıcılar olduğu gibi alışkanlıklarını değiştirmek istemeyen kullanıcılar da mevcut.

Windows 10’un varsayılan tarayıcısı konumunda olan Microsoft Edge, Internet Explorer’a göre çok daha hızlı bir web deneyimi sunsa da hala Google Chrome veya Mozilla Firefox tarayıcılarını tercih eden kullanıcılar bulunuyor.

Siz de yeni tarayıcıya ısınamadıysanız, sorunlarla karşılaştıysanız birkaç basit adımla eski Windows işletim sisteminizde kullandığınız web tarayıcısını varsayılan olarak ayarlayabilirsiniz.

Birkaç basit adımda dedim zira Windows 10’da varsayılan tarayıcıyı belirlemek Windows 7 ve 8.1’deki basit değil. Bildiğiniz üzere Windows 10 öncesindeki tüm sürümlerde Internet Explorer dışında bir tarayıcıyı açtığınızda varsayılan tarayıcı seçimi çıkıyordu ve tek tıkla işlemi tamamlıyorduk. Peki Windows 10’da bu ayar nereden yapılıyor?

Windows 10 Varsayılan Tarayıcı Değiştirme Adımları Neler?

  • Windows + I kısayolunu kullanarak ayarları açın.
  • "Sistem" kategorisine girin.
  • Sol taraftaki "Varsayılan Uygulamalar" sekmesini görüntüleyin.
  • "Web Tarayıcısı" kısmına tıklayın.
  • Web tarayıcısı seçin.

Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan Windows 10 işletim sisteminde kullanıcılar istediği web tarayıcısını varsayılan olarak ayarlayabiliyor. Böylelikle herkes favori internet tarayıcısını kullanabiliyor.

Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlarda bir internet tarayıcısını varsayılan olarak ayarlayabilmek için bazı adımları sırası ile uygulamak gerekiyor. Bu adımları uygulamanız hâlinde varsayılan tarayıcı değiştirilecektir. Peki, bu işlemi gerçekleştirmek için hangi adımları uygulamak gerekiyor?

Söz konusu işlem için ilk olarak Windows + I klavye kısayolunu kullanarak işletim sistemi tarafından sunulan ayarlar sayfasını ziyaret edin. Bu işlemi gerçekleştirmeniz durumunda bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden "Sistem" kategorisine girin.

Sistem kategorisine girdikten sonra sol kısımda yer alan "Varsayılan Uygulamalar" sekmesini görüntüleyin. Burada varsayılan olarak ayarlanmış yazılımları göreceksiniz. Web Tarayıcısı kısmına tıklayın. Bu adımı uyguladığınız takdirde yeni bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerindeki liste üzerinden web tarayıcısı seçin.

Pencerede yer alan liste üzerinden bir web tarayıcısı seçtiğiniz takdirde varsayılan tarayıcı değişmiş olacak. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için adımları görsellerle anlattık.

Windows 10’da varsayılan internet tarayıcınızı değiştirmek için öncelikle yeni modern Ayarlar menüsünü açmanız gerekiyor. (Klavyeden Windows + I kısayolu ile veya Hızlı İşlem Merkezi’nden (Tüm Ayarlar) bu menüye ulaşabiliyorsunuz.) Sonrasında “Sistem”e tıklıyorsunuz.

Sol bölmede “Varsayılan uygulamalar”a tıklıyorsunuz.

Varsayılan uygulamalar ekranında en aşağı indiğinizde web tarayıcısını göreceksiniz.

Web tarayıcısına tıkladığınızda bilgisayarınızda yüklü tüm web tarayıcıları görüntüleniyor. Seçiminizi yaptığınızda varsayılan internet tarayıcınız ayarlanmış oluyor.

Dilerseniz bu işlemin nasıl yapıldığını aşağıdaki videoyu izleyerek te öğrenebilirsiniz:

Windows 10'da Varsayılan Tarayıcı Nasıl Değiştirilir?
YAZILIM

Windows 10'da Varsayılan Tarayıcı Nasıl Değiştirilir?

Windows 10'da varsayılan tarayıcı Edge olarak geliyor. Bu yüzden Skype gibi uygulamalarda herhangi bir bağlantıya tıkladığınızda bu bağlantı ne olursa olsun Microsoft Edge ile açılıyor.

Bu yazıda büyük popülerliğe sahip olan Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarlarda varsayılan web tarayıcısını nasıl değiştirebileceğinizi açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca Android uygulamaları Windows'a nasıl yüklenir sorusunu yanıtladığımız yazıya da göz atabilirsiniz.

YORUMLAR