Google Android ve iOS Uygulamalarının Reklamlarını Anasayfası Üzerinde Yayınladı

Google, sahip olduğu tüm Android ve iOS uygulamalar için anasayfası üzerinden reklam yayınladı.

Google Android ve iOS Uygulamalarının Reklamlarını Anasayfası Üzerinde Yayınladı

Yıllardan bu yana sade ve minimal bir tasarım ile karşımıza çıkan arama moturu devi Google, normalde yapmadığı bir şeyi yaparak şirket olarak sahip olduğu Android ve iOS uygulamaları anasayfası üzerinden reklam yaptı.

Arama motoru olarak Google'ı Yahoo ve Bing gibi büyük rakipleri ile kıyasladığımızda Google'ın anasayfası diğer servislere göre çok daha sade. Şirketin logosu, arama çubuğu ve bir kaç tuştan ibaret olan anasayfada şimdi şirketin Android ve iOS uygulamalarına erişebileceğiniz linkler de bulunuyor.

Android ve iOS kelimeleri üzerinden linklenen sayfalara yönlendiğinizde Google'ın sahip olduğu tüm Android ve iOS uygulamalarını görebiliyorsunuz. Fakat Google bunu sadece www.google.com üzerinde yapıyor. Yani Google'a TR uzantılı sitesi üzerinden erişiyorsanız Android ve iOS uygulamaları için sunulan reklamı göremiyorsunuz.

Google'ı TR uzantılı olarak kullanıyorsanız site üzerindeyken tarayıcınızın sağ altındaki www.google.com'u kullan kısmına tıklayarak genel Google'a geçebilir ve uygulamaların linklerini görebilirsiniz. Kendi içerisinde olduğu Android dışında iOS için de 62 uygulamaya sahip olan Google'ın mobil alanda da son derece büyük ve iddialı olduğunu biliyoruz. Fakat Google'ın anasayfasını bu şekilde bir reklam için kullanması herkesin aklına acaba ilerleyen günlerde Google sayfasında daha fazla içerik mi göreceğiz sorusunu getirdi.

Sizce Google anasayfasında daha fazla bilgi olması daha mı iyi olur?

Google Android Uygulamaları

Google iOS Uygulamaları

YORUMLAR