Google Pixel 8a Resmi Olarak Duyuruldu: İşte Özellikleri ve Fiyatı!

Google'ın merakla beklenen orta segment modeli Pixel 8a resmî olarak duyuruldu. İşte özellikleri ve fiyatı!

Google Pixel 8a Resmi Olarak Duyuruldu: İşte Özellikleri ve Fiyatı!

Bugün Apple için büyük bir etkinlik günü oldu ancak bu Google'ın arka planda kalacağı anlamına gelmiyor. Google normal şartlarda gelecek hafta düzenleyeceği etkinlikte lansmanını gerçekleştirecek olsa da bugün Pixel 8a duyurusunu gerçekleştirdi.

Özelliklere geçmeden önce Pixel 8a ile ilgili en çarpıcı gelişme yeni telefonun birçok yeni iyileştirme ve özellik ile gelmesine rağmen hâlâ 499 dolar fiyat etiketine sahip olacak olması.

Google Pixel 8a Neler Sunacak?

Google'ın orta segment telefonunda ilk kez 120 Hz ekran kullanıcıları karşılayacak. 6.1 inç, 120 Hz, 2400×1080 ekran, daha küçük bir telefon olsa bile amiral gemisi gücüne hiç olmadığı kadar yakın.

Google Pixel 8a Resmi Olarak Duyuruldu: İşte Özellikleri ve Fiyatı!

Ayrıca Google'ın sektör lideri yedi yıllık işletim sistemi güncellemeleriyle amiral gemisi sınıfı bir destek elde etmek mümkün. Bu çarpıcı iki yükseltme Pixel 8a'yı inanılmaz değerli hâle getiriyor.

Diğer yükseltmeler arasında Google Tensor G3 işlemci, Pixel 8'de sunulan amiral gemisi sınıfı işlemcinin aynısı. Pil de geçen yılki 4.385 mAh değerine kıyasla 4.492 mAh ile biraz daha büyük.

Diğer özellikler ise Pixel 7a ile aynı. 8GB RAM, 128GB UFS 3.1 depolama alanı, IP67 toza ve suya dayanıklılık, ekran içi parmak izi okuyucu, 18 W kablolu şarj ve 5 W kablosuz şarj Pixel 8a'da da kullanıcılarla buluşacak. Kamera tarafında da Pixel 7a ile aynı kameralar olan 64 MP ana kamera, 13 MP ultra geniş ve 13 MP ön kamera kullanılmış durumda.

Tasarımda Bazı Farklılıklar Var

Google Pixel 8a Resmi Olarak Duyuruldu: İşte Özellikleri ve Fiyatı!

Tasarım Pixel 7a'ya kıyasla biraz daha farklı. Köşeler artık kare şeklindeki Pixel 7a'ya kıyasla çok daha yuvarlak. Görüntülerdeki çerçeveler biraz büyük görünüyor ancak bunun orta segment bir telefon olduğunu unutmamak gerek. Renk seçeneği konusunda da Google'ın her zamanki siyah ve beyaz renklerinin yanı sıra yeşil ve mavi versiyonlar mevcut olacak.

Telefon daha önceki modellerde olduğu gibi yine Türkiye pazarında yer almayacak ancak globalde ön siparişe açılmış durumda ve ilk teslimatlar 14 Mayıs'ta başlayacak.

Google Pixel 8a Özellikleri ve Fiyatı
MOBİL

Google Pixel 8a Özellikleri ve Fiyatı

Google, bir süredir merakla beklenen Pixel 8 serisinin serisinin yeni modelini I/O 2024 etkinliğinin ardından sessizce tanıttı.

Peki siz Google Pixel 8a hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.