Google Asistan'a Şarkı Tanıma Özelliği Geldi

Google'ın sesli asistanı yeni bir özelliğe daha kavuştu. Asistan bundan sonra şarkıları tanıyabilecek.

Google Asistan'a Şarkı Tanıma Özelliği Geldi

Birçok Android kullanıcısının günlük hayatlarındaki en önemli yardımcılarından olan Google Asistan, yeni bir özelliğe daha kavuştu. Bundan sonra yakınınızda çalan ancak adını sanını bilmediğiniz şarkıları Asistan'a sorabileceksiniz.

Telefonlarımız, tabletlerimiz, saatlerimiz ve daha nice cihazımızda yaşayan Google Asistan, bizim için takvim etkinlikleri oluşturabilir, kısa mesajlar gönderebilir, akıllı ev cihazlarımızı kontrol edebilir hatta  içeriğe dayalı konuşmalar dahi yapabilir.

Yetenekleriyle göz dolduran Google Asistan, yeni bir özelliğe daha ev sahipliği yapıyor. Bugün, Google Asistan'a sahip tüm cihazlara gelen bir güncelleme ile etrafınızda çalan ancak "Kim söylüyor ya bunu" dediğiniz şarkıları, Asistan'a rahatlıkla sorabileceksiniz.

Shazam benzeri bir işleve sahip olan bu özelliğin, ilk olarak Google Pixel 2'de görücüye çıktığını söyleyelim. Pixel 2 ve Pixel 2 XL çevrenizdeki müzikleri pasif bir şekilde dinleme ve şarkıyı ekranda tanımlama yeteneğine sahip ancak bu şarkı tanımlama yalnızca yaklaşık bir dakika dinledikten sonra başlıyor ve yalnızca popüler şarkılarda çalışıyor.

Asistan'a Şarkı Tanıma Özelliği Geldi

Google Asistan'a gelen yeni güncelleme ile artık her şarkıyı tanımlayabileceksiniz. Shazam’ın veritabanı kadar geniş olmayan uygulama, veritabanında bulunan 10.000’den fazla popüler parçayla, sizin dinlettiğiniz parçaları kıyaslayarak doğru sonuca ulaşmaya çalışıyor.

Şarkıyı belirledikten sonra, şarkının adını, şarkıcının kim olduğunu ve şarkı sözlerini görebileceksiniz. Ayrıca isterseniz şarkıyı dinlemek YouTube, Google Play Müzik veya Spotify önerileri de alabileceksiniz.

Bu özelliğin şu an için ABD dışında hizmet vermediğini de belirtelim ancak yakın bir zamanda ülkemiz için de kullanıma sunulmasını bekliyoruz.

Google Asistan ve Siri Arasında IQ Rekabeti!
TEKNOLOJİ

Google Asistan ve Siri Arasında IQ Rekabeti!

Yapay zeka teknolojilerinin gündelik yaşama en belirgin yansıması olan sanal asistanların sayısı arttıkça pazardaki rekabet de doğal olarak kızıştı.

Google'ın Yeni Cihazlarının Ortak Özelliği: Google Asistan
MOBİL

Google'ın Yeni Cihazlarının Ortak Özelliği: Google Asistan

Google, dün düzenlediği etkinlikte Google Home Mini,

Google Assistant Artık Çalan Şarkıyı Tespit Edebilecek
MOBİL

Google Assistant Artık Çalan Şarkıyı Tespit Edebilecek

Ortamda çalan bir şarkıyı ya da televizyon programını tespit edebilen birçok mobil uygulama mevcut ancak bu hizmetleri veren servisler üçüncü parti uygulamalar olduğundan ayrı bir mobil uygulama olarak çalıştırılmak durumunda.

YORUMLAR