Intel, 16.7 Milyar Dolar ile Tarihinin En Büyük Satın Alma İşlemini Gerçekleştirdi

Intel, kendi işlemcilerini geliştirmek ve gelecekte çok daha güzel ürünler ortaya çıkarmak için rakiplerinden olan Altera'yı 16.7 milyar dolar karşılığında satın aldı.

Intel, 16.7 Milyar Dolar ile Tarihinin En Büyük Satın Alma İşlemini Gerçekleştirdi

İşlemci üretimi konusunda Dünya'nın en büyük ve popüler devlerinden bir tanesi olan Intel, 16.7 milyar dolar karşılığında büyük rakiplerinden bir tanesi olan Altera'yı satın aldı.

Intel tarihi içerisindeki en büyük satın alma işlemi olan bu anlaşma ile birlikte Intel hem gelecekte üreteceği işlemcileri geliştirmeyi hem de üretim gücünü arttırarak müşterilerine daha iyi hizmet etmeyi amaçlıyor.

Wall Street Journal'daki bilgiye göre Google, Facebook ve Microsoft gibi teknoloji devi firmaların sayısal işlemleri için kullandığı bilgisayarlarda Intel'in Xeon işlemcisi bulunuyor. Bu alanda programlanabilir kapı dizilerini satan Altera'yı satın alarak işlemciler ile birlikte önümüzdeki yıldan itibaren satmayı planlayan Intel için elindeki fırsatı değerlendirdi diyebiliriz. Dev firmanın uzun zamanlı planları içerisinde ise bu iki teknolojiyi bir araya getirerek tek parça olarak satılması.

Intel'in CEO'su Brian Krzanich, satın almadan sonra yaptığı açıklamada, bu satın alma işleminden sonra gelecekte mükemmel ürünleri piyasaya sürebileceklerini ve şu anda sahip oldukları ürünlerin hızlarında inanılmaz artışlar yaşabileceğini belirtti. Hız artışları ise üst paragrafta sizlere bahsettiğim Google, Facebook ve Microsoft gibi şirketlerin kullandığı bilgisayarlar üzerinde çok işe yarayacaktır.

Intel'in Altera teknolojisini işlemcilerine uygulaması için öngörülen en erken süre 2017 olmasına rağmen gelecekte bizi güzel şeyler bekliyor diyebilirim.

Intel'in tarihindeki en büyük satın almayı yaptığı bu dev adım için siz neler düşünüyorsunuz?

YORUMLAR