SpaceX, Starship Fırlatışının Çarpıcı Görüntülerini Paylaştı!

Cumartesi günü gerçekleşen ve patlamayla sonuçlanan Starship test uçuşuna yönelik yeni ve çarpıcı görüntüler paylaşıldı. İşte detaylar!

SpaceX, Starship Fırlatışının Çarpıcı Görüntülerini Paylaştı!

SpaceX, Cumartesi günü gerçekleştirdiği ikinci test uçuşu sırasında gökyüzüne doğru yol alan Starship roketinin bazı çarpıcı görüntülerini yayınladı.

Görüntüler, dünyanın en güçlü uzay aracı SpaceX'in Teksas'taki Starbase tesisindeki fırlatma rampasından fırlatılırken ve havadaki görüntülerini içeriyor.

Nisan ayındaki ilk test uçuşunun aksine, bu kez ikinci aşama Starship uzay aracı uçuşun yaklaşık 2 dakika 50. saniyesinde Super Heavy güçlendiricisinden başarılı bir şekilde ayrıldı.

Starship Test Uçuşundan Çarpıcı Görüntüler

Ancak yaklaşık 30 saniye sonra birinci kademe güçlendirici SpaceX'in "planlanmamış hızlı sökülme" olarak tanımladığı olayı yaşadı ve herkesin bildiği üzere patladı.

Kayıplara rağmen, SpaceX test görevini aşama ayrılmasını sağladığı ve Nisan ayındaki denemeden daha uzun sürdüğü için başarılı olarak değerlendirdi. Mühendisler şimdi Cumartesi günkü uçuşu her yönüyle inceleyerek iyileştirmeye çalışacaklar.

NASA, SpaceX'in Starship üzerindeki çalışmalarını büyük bir ilgiyle izliyor. Öyle ki NASA, hâlihazırda 2025 yılında yapılması planlanan Artemis III görevinde iki astronotu Ay yörüngesinden Ay yüzeyine taşımak için Starship uzay aracının modifiye edilmiş bir versiyonunu kullanmak üzere SpaceX ile bir anlaşma imzalamış durumda.

SpaceX'in Starship Roketi Test Uçuşunda Kayboldu: En Sonunda Patladı!
Bilim

SpaceX'in Starship Roketi Test Uçuşunda Kayboldu: En Sonunda Patladı!

Elon Musk yönetimindeki Amerikalı uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, bir talihsizlik yaşadı. Şirketin dev roketi Starship, ikinci test uçuşunda kayboldu.

Peki siz SpaceX ve Starship'in geleceğini nasıl görüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR