Google Pixel 8 Yılın En İyi Akıllı Telefonu Oldu: iPhone'u Tahtından Etti!

MWC 2024'ün son gününde Yılın En İyi Akıllı Telefon kategorisinin kazananı açıklandı. iPhone, zirveyi Google Pixel 8'e kaptırdı. İşte detaylar!

Şubat ayının başında Global Mobile Award (GLOMO), Mobile Tech, Digital Everthing, Device, Tech4Good, Government Leadership ve Outstanding Achievement; çeşitli kategorilerdeki adaylarını açıklamıştı.

Bu adaylar arasında ödül kazananlar ise MWC 2024'ün son gününde belli oldu. Yılın en iyi telefon kategorisinde kazanan isim de açıklandı.

Google Pixel 8 Zirveye Yerleşti

Gerçekleştirilen törende Google Pixel 8 serisi yılın en iyi akıllı telefonu olmaya hak kazandı. Google'ın Cihazlar ve Hizmetlerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Rick Osterloh da bu başarılarını X'te gönderi paylaşarak kutladı.

Ocak 2023 - Aralık 2023 boyunda piyasaya sunulan akıllı telefonları dünyanın önde gelen analistleri, gazetecileri tarafından değerlendirildi. Yüksek performans, yenilikçi ve pazarında lider olabilecek adaylar belirlendi.

2023'te listenin zirvesine iPhone 13 Pro Max'i geride bırakarak iPhone 14 Pro yerleşmişti. Galaxy S21 Ultra da 2021'de zirveye oturmayı başarmıştı. Şubat 2020'de de OnePlus 7T Pro bu unvanı kazanmıştı.

Bu yıl da En İyi Akıllı Telefon kategorisindeki adaylar şu şekildeydi:

  • Apple iPhone 14 Pro modelleri
  • Google Pixel 8 serisi
  • OnuPlus Open / Oppo Find N3
  • Samsung Galaxy S23 serisi
  • Samsung Galaxy Z Flip

Google geçtiğimiz sene Pixel 8 serisini piyasaya sürmüştü. Magic Editor, Best Take ve Audio Magic Eraser gibi yapay zeka özelliklerine sahip olan seri, hem teknoloji camiasında hem de kullanıcılar tarafından beğenilmişti.

En İyi Akıllı Telefon Modelleri - 2024
MOBİL

En İyi Akıllı Telefon Modelleri - 2024

2024 yılında alınabilecek en iyi akıllı telefonlar hangileri? Bu rehberde güçlü donanım bileşenleriyle dikkatleri üzerinde toplamayı başaran üst düzey akıllı telefon modellerini bir arada topladık.

Anlaşılan o ki sahip olduğu özellikler ve pazardaki yenilikçi davranışlarıyla takdir toplayan Google Pixel 8 serisi, yılın en iyi akıllı telefonu olmayı hak etti. Bu ödülle birlikte Google'ın satışlarında da artış olması bekleniyor.

YORUMLAR