iPhone 7'nin Bu Özelliklerini Duyduktan Sonra Android'i Bırakmayı Düşünebilirsiniz

Peki ya siz Android telefonunuzu bırakır mıydınız?

iPhone 7'nin Bu Özelliklerini Duyduktan Sonra Android'i Bırakmayı Düşünebilirsiniz

Geçtiğimiz Şubat ayında düzenlenen Mobile World Congress etkinliğinde Samsung, LG ve Sony gibi devler yeni Android amiral gemilerini birer birer dünyaya tanıtmışlardı. Buna rağmen Apple bir süre sessiz kalmayı tercih etmişti. Bu sürenin ardından ise firma yeni akıllı telefonu iPhone SE'yi tanıtıp satışa sunmuştu.

Fakat iPhone SE maalesef bir amiral gemisi niteliğinde değil. Bu telefon Apple'ın önceden ürettiği iPhone modellerindeki donanımsal özellikleri bir araya toplayan ekonomik bir ara model olarak tanımlanabilir. Apple yeni bir işlemci, daha gelişmiş kamera ve donanımsal özellikler içeren yeni mobil cihaz ailelerini genellikle sonbahar aylarında tanıtmayı tercih ediyor. Bu sene de gözler iPhone 7 için sonbahar aylarına çevrilmiş durumda.

Peki yeni iPhone modelinde bizleri neler bekleyecek? Apple konu hakkında henüz herhangi bir ipucu vermemiş olsa da yeni telefonun üretim bandından sızdırıldığı iddia edilen bilgiler doğru olabilme ihtimaline sahipler.

iPhone 7, Android amiral gemilerindeki beğenilen özellikleri bir araya toplayabilir

Bu hafta ortaya çıkan sızıntılarda iPhone 7'nin son dönemde dünyaya tanıtılan Android amiral gemilerindeki dikkat çeken özellikleri içerisinde bir araya toplayabileceğinden bahsediliyor. Bu sızıntıların en önemlisi iPhone 7'nin ana kamerası olan arka kamerası ya da arka kameraları hakkında. Hatırlanacağı üzere LG G5 çift kamera özelliğiyle birlikte çıkış yapmıştı. Cihazın arka bölümünde bir adet normal lensin yanında bir adet de geniş açılı lens bulunuyordu. Kameralardan biriyle standart fotoğraflar çekebilirken diğeriyle daha geniş alanları yakalayabilen fotoğraflar çekebiliyorduk. İşte iPhone 7'de de bu tür bir yapı kullanılabilir. iPhone 7 kamerası ile ilgili olarak ortaya çıkan söylentilerden birinde telefonun arka yüzeyinde 2 farklı lens yerleştirme bölümü olduğu, diğerinde ise 2 lensi de kaplayacak pil görünümünü andıran bir şekilde geniş ve birleşik bir lens yerleştirme bölümü olduğu iddia ediliyor.

Sızıntılar arasında dikkat çeken bir diğer iddia da iPhone 7'nin hoparlörleri hakkında. Bilindiği üzere Apple, iPad Pro'da cihaz üzerinde çift hoparlörler yerleştirerek stereo ses tecrübesi sunmuştu. Ayrıca dün tanıtılan HTC 10 üzerinde de bir çift Boom Sound hoparlörleri yer alıyor.

iPhone 7 daha ince olabilir

iPhone 7 ile ilgili olarak ortaya atılan bir diğer iddia da yeni amiral gemisinin önceki iPhone modellerine göre daha ince olacağı. Bu söylentilerde iPhone 7'nin 6 ila 6.5 mm arasında bir kalınlığa sahip olacağından bahsediliyor. Samsung da Galaxy S7'de S6'ya göre kullanıcılara daha ince bir gövde sunmuştu. Apple bu anlamda rakibiyle rekabet etmek isteyebilir; fakat Apple'ın daha önceden iPhone 6'da bükülme sorunu yaşamış olması bu ihtimali zorlaştırıyor.

Eğer iPhone 7 bahsedilen bu özellikleri bir araya getirmeyi başarırsa birçok Android kullanıcısı iPhone 7'ye geçiş yapabilir.

HTC 10, Galaxy S7, LG G5 ve iPhone 6S Karşılaştırması

YORUMLAR