O iPhone Modeli Tarihe Karışıyor: Apple'ın Yerine Koyacağı Telefon Belli Oldu

Haitong International Securities analisti Jeff Pu, 2025'te tanıtılacak iPhone 17 serisiyle ilgili oldukça önemli bilgiler paylaştı. İşte detaylar!

7 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Apple etkinliği ve yılın son yarısında düzenlenecek iPhone 16 serisinin lansmanına sayılı günler kaldıkça iPhone 17 ile ilgili iddialar ve söylentiler artmaya devam ediyor.

Daha önce de Apple'ın planlarına dair düşüncelerini paylaşmasından tanıdığımız Haitong International Securities analisti Jeff Pu, 2025 yılında tanıtılacak iPhone 17 serisi hakkında önemli bilgiler paylaştı.

iPhone 17 serisinde yeni bir model ve hatta yepyeni bir tasarım görmemizin mümkün olduğu söyleyen Jeff Pu, Apple'ın ön kamerasında da değişikilk yapacağını belirtiliyor. Tasarım olarak değişecek olan model ise Plus olacak.

iPhone 17 Yeni Bir Tasarıma Kavuşuyor

iPhone 17 Plus modelinin yerine daha ince bir tasarıma sahip iPhone 17 Slim modelinin geleceğini söylüyor. Yani bir sonraki sene artık iPhone'larda Plus modelini tamamen görmemeye başlayabiliriz.

iPhone 17 serisindeki telefon modellerinin ekran boyutlarına dair aktardığı bilgiler de şu şekilde:

  • iPhone 17: 6,1 inç ekran.
  • iPhone 17 Slim: 6,6 inç ekran.
  • iPhone 17 Pro: 6,3 inç ekran.
  • iPhone 17 Pro Max: 6,9 inç ekran.

Pu, bunlara ek olarak iPhone 17 ve 17 Slim'in 8 GB RAM ve A18 veya A19 yonga setine sahip olacağını belirtiyor. Pro modeller ise 12 GB RAM ve A19 Pro yonga setiyle birlikte gelecek.

Apple iPhone 16 Serisi Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi
MOBİL

Apple iPhone 16 Serisi Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

iPhone 15 modelleri tanıtıldıktan sonra iPhone 16 serisinin özellikleri merak edilmeye başlandı. Peki, önümüzdeki yıl içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen yeni iPhone modelleri donanım konusunda neler sunacak? 12 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen Wonderlust etkinliği sırasında

Apple'ın ön kamerada da değişikliğe gideceğini söyleyen analist, iPhone 17 serisinin tüm ön kameralarının 24 MP olacağını belirtiyor. Bildiğiniz gibi son iPhone 15 modellerinde ön kamera 12 MP çözünürlüğe sahip.