Ağ Üzerinden Yazıcı Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Ağ üzerinden yazıcı ekleme işlemi için bir adet yazıcı ve bir bilgisayar yeterli oluyor. Peki, ağ üzerinden yazıcı tanıtma adımları nelerden oluşmaktadır?

Ağ üzerinden yazıcı paylaşımı nasıl yapılır? Evinizde ya da ofisinizde sadece bir yazıcı var ve kablolarla uğraşmadan belgelerinizi yazdırmak istiyorsanız muhtemelen bu sorunun cevabını en çok siz merak ediyorsunuzdur. Yeni nesil yazıcı modellerinde Wi-Fi özelliğiyle birlikte kablolarla uğraşmadan çıktı alabiliyorsunuz ama bu özellik her cihazda olmadığından farklı bir alternatif aramak gerekiyor.

Ağ üzerinden yazıcı ekleme işlemi için bir adet yazıcı ve bu yazıcının bağlı olduğu bir bilgisayar yeterli oluyor. Evde ya da ofisteki diğer bilgisayarlar ise hiçbir zahmete girmeden bu yazıcıyı kullanabiliyor. Peki, ağ üzerinden yazıcı tanıtma adımları nelerden oluşmaktadır? Gelin, hızlıca öğrenelim.

Ağ Üzerinden Yazıcı Paylaşımı Nasıl Yapılır?

  • "Denetim Masası > Aygıtlar ve Yazıcılar" yolunu takip edin.
  • Ağ üzerinden paylaşmak istediğiniz yazıcıya sağ tıklayın.
  • "Yazıcı özellikleri" seçeneğine basın.
  • "Paylaşım" sekmesine tıklayın.
  • "Bu yazıcıyı paylaştır" seçeneğini etkinleştirip "Tamam" butonuna tıklayın.
  • Yazıcının bağlı olduğu bilgisayar ile aynı ağda olduğunuzdan emin olun.
  • "Denetim Masası > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Gelişmiş paylaşım ayarlarını değiştirin" yolunu takip edin.
  • "Ağ bulmayı aç" ve "Dosya ve yazıcı paylaşımını aç" seçeneklerini etkin hâle getirin.
  • "Tüm Ağlar" profiline giderek "Parola korumalı paylaşımı kapat" seçeneğini işaretleyin.
  • Ana bilgisayardaki yazıcıyı diğer bilgisayarlara ekleme işlemine artık geçebilirsiniz.
  • Windows tuşu + R kısayolunu kullanarak Çalıştır konsolunu açın.
  • Ana bilgisayarın adını "\\" koyup boşluk bırakmadan yazın ve "Enter" tuşuna basın.
  • Paylaşıma açık cihazlar listelenecektir.
  • Yazıcıya çift tıkladıktan sonra "Dosya > Varsayılan Yazıcı Olarak Ayarla" adımlarını uygulayın.

Ağ Üzerinden Yazıcı Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Ağ üzerinden yaızıcı paylaşımı için takip edilmesi gereken adımlar yukarıdakilerle sınırlıdır. Yukarıdaki adımlar, size çok mu fazla karmaşık geldi? Aşağıdaki adımları takip edin.

  • "Denetim Masası > Aygıtlar ve Yazıcılar" bölümüne gidin.
  • Burada ağ üzerinden paylaşmak istediğiniz yazıcıya sağ tıklayarak "Yazıcı özellikleri" seçeneğine tıklayın.
  • Açılan pencerede "Paylaşım" sekmesine gidin ve "Bu yazıcıyı paylaştır" seçeneğini işaretleyin.
  • Sonrasında açık pencerelerde "Tamam" butonuna basarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Yukarıdaki işlemi yazıcının bağlı olduğu bilgisayarda yapmanız gerekiyor. Şimdi ise bu yazıcıya ağ üzerinden bağlanmak istediğiniz bilgisayarlarda yapmanız gerekenlere bakalım. Yazıcının bağlı olduğu bilgisayar ile aynı ağda olduğunuzdan emin olduktan sonra "Denetim Masası > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Gelişmiş paylaşım ayarlarını değiştirin" adımlarını izliyoruz.

Bağlı olduğunuz ağı hangi profille kullanıyorsanız, bu listeden geçerli profil altında "Ağ" bulmayı aç, Dosya ve yazıcı paylaşımını aç seçeneklerini işaretliyoruz. Ve "Tüm Ağlar" profiline giderek "Parola korumalı paylaşımı kapat" seçeneğini işaretleyip "Değişiklikleri kaydet" butonuna tıklıyoruz. Paylaşım seçeneklerini değiştirdikten sonra, ana bilgisayardaki yazıcıyı diğer bilgisayarlara ekleme işlemine geçebiliriz. Windows + R kısayolunu kullanarak "Çalıştır" konsolunu açıyoruz. Burada ana bilgisayarın adını kullanacağız.

3 Boyutlu Yazıcı ile Nasıl Kalp Üretilir
TEKNOLOJİ

3 Boyutlu Yazıcı ile Nasıl Kalp Üretilir

3 boyutlu yazıcılar ile bilgisayarlarınızda hazırladığınız 3 boyutlu modelleri bir maddeye dönüştürebiliyor ve kafanızdaki tasarımları hayata gerçekleştirebiliyoruz.

Yazıcının bağlı olduğu cihazda; "Bu Bilgisayar" seçeneğine sağ tıklayıp "Özellikler" butonuna tıklayarak açacağınız "Sistem" penceresinde Bilgisayar adı bölümünü tam olarak not etmeniz gerekiyor. Çalıştır konsoluna \\bilgisayaradı yazıp enter tuşuna basıyoruz. Gördüğünüz gibi paylaşıma açık cihazlar artık görünüyor. Yazıcıya çift tıkladıktan sonra Dosya > Varsayılan Yazıcı Olarak Ayarla adımlarını uygulayarak tüm işlemleri tamamlayabilirsiniz.

Ağ üzerinden paylaşıma açtığınız yazıcıyı ağ üzerinden yazıcı paylaşımı yapmak istediğiniz tüm bilgisayarlarda aynı yöntemi uygulayarak kullanabilirsiniz. Yazıcının bağlı olduğu bilgisayarın da açık olması gerektiğini unutmayın. Aksi taktirde ağ üzerinden yazıcıya bağlanmanız mümkün olmuyor. Tüm işlem bu kadar! Yazıcıları bir Windows 10 ağı üzerinden paylaşmak, aynı yazıcıya birden fazla cihazı bağlamanın harika bir yoludur. Bu, aygıtlar arasında e-posta göndermeden dosya ve belgeleri yazdırmanıza olanak tanır.

Bu, Windows 10'da dosyaları, depolamayı ve yazıcıları kolayca paylaşmanın yollarından yalnızca biridir. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesi üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Windows 10'da Mikrofon Nasıl Etkinleştirilir veya Devre Dışı Bırakılır?
YAZILIM

Windows 10'da Mikrofon Nasıl Etkinleştirilir veya Devre Dışı Bırakılır?

Windows 10 PC'de mikrofon etkinleştirme veya devre dışı bırakma işleminin gerçekleştirilebilmesine imkân tanıyan çeşitli yöntemler bulunuyor.

YORUMLAR