AirDrop Nedir? Nasıl Kullanılır?

Dosya paylaşımı bazen büyük öneme sahip olabiliyor. Bu yazımızda AirDrop'a daha yakından göz atıyor ve AirDrop'un kullanımını detaylandırıyoruz.

AirDrop

Apple'ın cihazlarında her ne kadar Bluetooth bulunsa da Android telefonlardaki Bluetoothlar gibi kullanmak mümkün değildir. Apple cihazlardaki Bluetooth, Bluetooth destekli cihazları iPhone/iPad'e bağlamak için ve Apple cihazlar arasında veri alışverişi yapmak için kullanılır. AirDrop'u, Apple cihazlar arasında kullanılabilen Bluetooth olarak adlandırmak sanırım yanlış olmaz. İşte tüm detaylarıyla AirDrop nedir? Nasıl kullanılır? rehberi. 

iPhone'dan Mac bilgisayarlara ya da iPad'e veya Mac bilgisayarlardan iPhone ya da iPad'e birçok şeyi AirDrop ile göndermeniz mümkün. AirDrop ile gönderebileceğiniz şeyler dosyalar ile sınırlı da değildir. iPhone'da açtığınız bir siteyi kullanmaya iPad üzerinden devam etmek istiyorsanız bunu AirDrop ile yapabilirsiniz. Bu içeriğimizde AirDrop'a daha yakından göz atıyoruz. 

AirDrop Nedir?

Airdrop çok amaçlı bir dosya paylaşma özelliğidir. Airdrop telefonlarda bulunan bluetooth üzerinden çalışıyor. Fotoğraflar ve belgeler gibi pek çok içeriği yakındaki diğer Apple aygıtlarıyla paylaşmak ve bu aygıtlardan almak için AirDrop'u kullanabilirsiniz. 

AirDrop Nedir? Nasıl Kullanılır?

AirDrop Hangi Cihazlarda Kullanılabilir?

  • iPhone: iPhone 5 ve sonrası
  • iPad: iPad (4.nesil) ve sonrası
  • iPad Mini: iPad Mini 1 ve sonrası
  • iPod Touch: iPod Touch (5.nesil) ve sonrası
  • MacBook Pro (2008 sonrası cihazlar)
  • MacBook Air (2010 sonrası cihazlar) 
  • MacBook (2008 sonrası cihazlar) 
  • iMac (2009 sonrası cihazlar)
  • Mac Mini (2010 sonrası cihazlar) 
  • Mac Pro (AirPort Extreme kartı ile 2009 sonrası cihazlar)

AirDrop Nasıl Kullanılır?

Gönderim yapmaya başlamadan önce şu adımları bilmenizde fayda var;

  • İçeriği göndereceğiniz kişi yakınınızda ve Bluetooth ile Wi-Fi kapsama alanında olmalı.
  • Kendi aygıtınızda ve içeriği gönderdiğiniz kişinin aygıtında Wi-Fi ve Bluetooth açık olmalı. Aygıtlarda Kişisel Erişim Noktası açıksa kapatın.
  • İçeriği gönderdiğiniz kişinin AirDrop'unun Sadece Kişiler'den içerik alacak şekilde ayarlanmış olup olmadığını kontrol edin. Kişi kartınızda Apple Kimliğiniz ile ilişkili e-posta adresinin veya telefon numarasının yer alması gerekir.
  • İçerik göndereceğiniz kişinin Kişiler listesinde yer almıyorsanız dosyayı elde edebilmesi için AirDrop'taki alma ayarını Herkes olarak belirlemesini belirtin.

Yukarıdaki önemli uyarıları dikkate alırsanız gönderim süreci minimum sorunla tamamlanır. AirDrop'ta aygıtınızı kimlerin görebileceğini ve kimlerin size içerik gönderebileceğini denetlemek için dilediğiniz zaman AirDrop'taki alma ayarını Sadece Kişiler veya Alma Kapalı olarak değiştirebilirsiniz.

iPhone, iPad ve iPod touch Modelleri

  • Göndereceğiniz dosyayı açın, ardından Paylaş'a veya Paylaş düğmesine dokunun. Fotoğraflar uygulamasından bir fotoğraf paylaşıyorsanız parmağınızı sola veya sağa kaydırarak birden fazla fotoğraf seçerek toplu gönderim yapabilirsiniz.
  • AirDrop seçeneğine tıklayın.
  • Paylaşmak istediğiniz kişinin de iPhone 11 veya üstü bir modeli varsa iPhone'unuzu diğer iPhone'a doğrultun.
  • Ekranın üst kısmında diğer aygıt kullanıcısının profil resmine dokunun.
  • AirDrop'u kendi Apple aygıtlarınız arasında da kullanabilirsiniz. AirDrop düğmesinde üzerinde sayı bulunan kırmızı bir işaret görürseniz yakınlarda paylaşım yapabileceğiniz birden fazla aygıt olduğunu anlayacaksınız.
  • AirDrop düğmesine dokunun, ardından paylaşmak istediğiniz kullanıcının profiline dokunun. 
  • AirDrop kullanıcısını veya diğer aygıtınızı göremiyorsanız yukarıda yer alan uyarı maddelerine tekrar göz atmayı unutmayın.

AirDrop ile Dosya Alma Nasıl Yapılır?

Size dosya paylaşımı yapacak gönderici AirDrop kullanarak sizinle içerik paylaşmak istediğinde içeriğin önizlemesiyle birlikte bildirimler kısmında bir uyarı metni ile karşılaşacaksınız. Durumunuza göre Kabul Et'e veya Reddet'e dokunabilirsiniz. Kabul Et'e dokunursanız AirDrop içeriği hangi uygulamadan gönderildiyse o uygulama üzerinden tarafınıza iletilir. Örneğin fotoğraflar, Fotoğraflar uygulamasında, web siteleri ise Safari'de görünür.

AirDrop Nedir? Nasıl Kullanılır?

Uygulama bağlantıları App Store'da açılır; böylece söz konusu uygulamayı indirebilir veya satın alabilirsiniz. AirDrop'u kullanarak kendinize bir içerik gönderirseniz, içerik aygıtınıza otomatik olarak sorgusuz gönderilir. Bunu yapabilmek için ger iki aygıtta da aynı Apple Kimliğiyle giriş yapılmış olması gerekmektedir. AirDrop'ta aygıtınızı görebilecek ve size içerik gönderebilecek kişileri seçmek için Ayarlar'dan çeşitli ayarlamalar yapabilirsiniz.

WhatsApp Bildirim Gelmiyor, Çözümü Nedir?
SOSYAL MEDYA

WhatsApp Bildirim Gelmiyor, Çözümü Nedir?

WhatsApp bildirim gelmiyor ise uygulama üzerinden gelen mesajlardan ve aramalardan anında haberdar olamıyorsunuzdur. Yeni mesaj gelip gelmediğini kontrol etmek için belli aralıklarla WhatsApp’a girmek ideal bir çözüm değildir.

Ayarlar'a gidin, Genel'e dokunun, ardından AirDrop'a dokunun ve seçeneklerden birini belirleyin. Hepsi bu kadar! Peki siz AirDrop özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Kullanışlı bir özellik mi sizce? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesi üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR