WhatsApp Bildirim Gelmiyor, Çözümü Nedir?

WhatsApp bildirim gelmiyor mu? İşte akıllı telefon kullanıcılarının bir kısmının karşı karşıya kaldığı sorunu ortadan kaldırabilecek yöntemlerin listesi!

WhatsApp bildirim gelmiyor ise uygulama üzerinden gelen mesajlardan ve aramalardan anında haberdar olamıyorsunuzdur. Yeni mesaj gelip gelmediğini kontrol etmek için belli aralıklarla WhatsApp’a girmek ideal bir çözüm değildir.

Bu rehberde WhatsApp bildirim sesi gelmiyor sorunu için uygulanabilecek çözüm yöntemlerini sıraladık. Eğer telefonunuzda böyle bir problem ile karşılaştıysanız rehberimizde yer alan yöntemleri uygulayabilirsiniz.

WhatsApp Bildirim Gelmiyor, Çözüm Yolları Neler?

  • Uçak modunu kapatın.
  • Güç tasarrufu modunu kapatın.
  • WhatsApp Web açıksa oturumu kapatın.
  • WhatsApp’ı kapatmaya zorlama
  • Hücresel veri ve Wi-Fi arasında geçiş yapma
  • Telefonu yeniden başlatma
  • Arka planda yenilemenin açık olduğundan emin olun
  • WhatsApp bildirim ayarlarını kontrol etme
  • WhatsApp’ı silip yeniden yükleme
  • iPhone ayarlarını sıfırlama
  • Telefonu sıfırlama

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme (Android/iPhone)
NASIL YAPILIR

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme (Android/iPhone)

iPhone ve Android'de WhatsApp silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır? Günümüzün en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması konumundaki WhatsApp, yediden yetmişe herkesin birbirleriyle iletişimde kalmak için kullandığı bir uygulama hâline geldi.

WhatsApp mesaj bildirimleri gelmiyor ise uygulanabilecek yöntemlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Uçak Modunu Kapatın

iPhone ve Android telefonlarda WhatsApp'a girmeden mesaj gelmiyor ise uçak modunun kapalı olduğundan emin olun. İster ayarlar sayfası isterseniz bildirim paneli üzerinden uçak modunun açık olup olmadığına bakabilir, açıksa kolayca kapatabilirsiniz.

Güç Tasarrufu Modunu Kapatın

Güç tasarrufu modu bildirim gelmemesine yol açıyor olabilir. Bu nedenden ötürü söz konusu modun açık olup olmadığını kontrol edin. Eğer etkinse ayarlar sayfasında yer alan "Pil" kategorisine girebilir ve güç tasarrufu modunu kolayca kapatabilirsiniz.

WhatsApp Web Açıksa Oturumu Kapatın

WhatsApp Web'de oturum açık olmasından dolayı telefona bildirim gelmiyor olabilir. Eğer WhatsApp Web açıksa oturumu kapatmayı deneyin. Bu işlemin ardından sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin.

WhatsApp’ı Kapatmaya Zorlama

Popüler anlık mesajlaşma uygulamasında meydana gelen sorunu çözmenin en kolu yolu uygulamayı kapatmaya zorlamak ve tekrar açmaktır. Bunun için Uygulama Değiştirici’yi açmanız ve ardından WhatsApp kartını yukarı kaydırmanız gerekir.

Bildirim gecikmesi sorununu çözüp çözmediğini görmek için ardından uygulamayı yeniden açın.

Hücresel Veri ve Wi-Fi Arasında Geçiş Yapma

Gelen mesajların internet bağlantınızın kendisiyle ilgili bir sorun nedeniyle gecikmesi mümkündür. Dolayısıyla mobil veri kullanıyorsanız sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için Wi-Fi ağına bağlanın. Wi-Fi ağında olduğunuz halde mesajlar geç geliyorsa tersini deneyin.

Telefonu Yeniden Başlatma

Mesajlaşma uygulamasında yaşadığınız sorun hala devam ediyorsa telefonu yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Cihazı yeniden başlatmak bellek (hafıza) temizlemeye yardımcı olur. Bir süredir cihazı yeniden başlatmadıysanız bu iyi bir fikir olabilir.

Arka Planda Yenilemenin Açık Olduğundan Emin Olun

  • Ayarlar sayfasını ziyaret edin.
  • "Genel" menüsünü açın.
  • Arka Planda Uygulama Yenileme yazısına dokunun.
  • WhatsApp’ın aktif olup olmadığını kontrol edin.

Apple, uygulamaların arka planda yenilenmesi ve bildirim gönderilmesi için uygulamaların arka planda otomatik olarak yenilenmesine izin verir.

Teknoloji devi, birçok uygulama bu özelliği suistimal edebileceğinden veya aşırı pil tüketimine neden olabileceğinden dolayı kullanıcıların cihazlarında yüklü uygulamalar için bu özelliği elle kapatmalarına izin verir.

WhatsApp bildirim ekrana gelmiyor sorununu çözebilmek için arka planda yenilemenin açık olduğunu kontrol edebilirsiniz. Bu kapsamda ilk olarak ayarlar sayfasını ziyaret edin ve hemen ardından "Genel" menüsünü ziyaret edin.

Açılan menüde bulunan "Arka Planda Uygulama Yenileme" yazısına dokunun. Son olarak WhatsApp'ın aktif olup olmadığına göz atın.

WhatsApp Bildirim Ayarlarını Kontrol Etme

Mesajlaşma uygulamasının bildirim ayarlarını yanlışlıkla değiştirmiş olabilirsiniz. Tüm bildirim ayarlarının doğru şekilde yapıldığından emin olmak için anlık mesajlaşma uygulaması üzerinden ayarlar sayfasını açın. Bu işlemin ardından mesaj ve grup bildirimleri için "Bildirimleri Göster" seçeneğini aktif olduğundan emin olun.

WhatsApp’ı Silip Yeniden Yükleme

Yukarıda yer alan yöntemler işe yaramadıysa uygulamayı kaldırıp yeniden yükleyin. Mesajlaşma uygulamasını kaldırmak, sohbet verilerinizin de silinmesine yol açacağından dolayı yedekleme işlemini gerçekleştirdiğinizden emin olun. Yedekleme işlemi, sohbet geçmişinizin boyutuna bağlı olarak biraz zaman alabilir.

iPhone Ayarlarını Sıfırlama

WhatsApp’ı yeniden yüklemek sorunu çözecektir ancak çözmezse bir sonraki deneyeceğiniz şey iPhone'u sıfırlamaktır. Bu işlem, cihazınızı fabrika ayarlarına geri yükler ancak verilerinizi silmez.

İşlem sırasında iPhone’unuz yeniden başlayabilir. Başlamazsa, sıfırlama yaptıktan sonra yeniden başlattığınızdan emin olun. Bu yöntem, WhatsApp mesaj bildirimlerinin geç gelmesi sorununun çözülmesine yardımcı olabilir.

Telefonu Sıfırlama

Yukarıdaki seçeneklerden hiçbiri bildirim sorununu düzeltmede işe yaramadıysa son çare telefonu tamamen sıfırlamaktır. İşlemin bir parçası olarak tüm cihazınız biçimlendirilecektir. Bu nedenle öncelikle telefon yedekleme işlemini yapın ve WhatsApp sohbet geçmişinizi yedekleyin.

WhatsApp'ta Engellendiğimi Nasıl Anlarım?
SOSYAL MEDYA

WhatsApp'ta Engellendiğimi Nasıl Anlarım?

Meta'nın popüler anlık mesajlaşma uygulamasında bir kişinin sizi engellediğini düşünüyorsanız WhatsApp'ta engellendiğimi nasıl anlarım sorusunun yanıtını merak ediyor olabilirsiniz.

Bu yazıda WhatsApp bildirim gelmiyor, ne yapabilirim sorusunu yanıtladık. Bu sorunu farklı bir yöntem ile düzelttiyseniz aşağıda yer alan yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR