Android Dosya Gizleme Nasıl Yapılır?

Android dosya gizleme işlemini oldukça pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi herhangi bir uygulama yüklemeden nasıl yapabileceğinizi anlattık.

Android dosya gizleme işlemi yapmak isteyen kullanıcılar hangi adımları uygulamalıdır? Bu yazıda akıllı telefon ya da tablette yer alan dosyaları nasıl gizleyebileceğinizi öğreneceksiniz.

Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonunuzda ya da tabletinizde bazı kişisel verileriniz yer alabilir ve bunları diğer kişilerin görmesini istemeyebilirsiniz. Bu sebepten ötürü cihazda yer alan dosyaları gizlemek isteyebilirsiniz.

Android Telefonu Uzaktan Kilitleme ve Kontrol Etme
MOBİL

Android Telefonu Uzaktan Kilitleme ve Kontrol Etme

Bazen dalgınlıktan ötürü akıllı telefonunuzu bir yerlerde kaybedebilirsiniz. Daha da kötüsü, telefonunuz başkası tarafından çalınabilir.

Cihazınızda yer alan dosyaları herhangi bir uygulama yüklemeden gizleyebilmeniz mümkündür. Gizleme işleminin yapılabilmesi için bazı adımları uygulamanız gerekmektedir. Hazırladığımız rehber sayesinde bu işlemi çok hızlı ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Android Dosya Gizleme Adımları Neler?

  • "Dosyalarım" uygulamasına giriş yapın.
  • Gizlemek istediğiniz dosyayı ya da klasörü bulun.
  • Üzerine basılı tutun.
  • "Yeniden Adlandır" butonuna tıklayın.
  • Dosya isminin başına "." (nokta) koyun. (Örneğin ".görseller")
  • "Tamam" butonuna basın.

Android işletim sistemine sahip olan cihazınızda gizleme işlemini yapabilmek için ilk olarak "Dosyalarım" uygulamasını açmanız gerekmektedir. Gizlemek istediğiniz dosyayı veya klasörü bulun. Söz konusu klasör ya da dosyanın üzerine basılı tutun.

"Yeniden Adlandır" seçeneğini seçin ve hemen ardından dosya isminin başına "." ekleyin. Son olarak "Tamam" butonuna basın. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra gizleme işlemi tamamlanacaktır.

Tüm bu adımlarla birlikte yalnızca birkaç dakikanızı ayırarak istediğiniz dosya türünü ya da komple klasörü gizleyebilirsiniz. Gizlediğiniz görseller, müzikler ve videolar galerinizde de görünmeyeceği için bu noktada herhangi bir endişe duymanız gerek yoktur.

Bir süre sonra gizlediğiniz dosyaları yeniden görünür hale getirmek isteyebilirsiniz. Peki böyle bir durumda hangi adımların izlenmesi gerekiyor? Gizlenen dosyaları nasıl tekrar görünür hale getirebileceğinize aşağıdan bakabilirsiniz.

Android Telefonda Gizlenen Dosya Nasıl Bulunur?

  • "Dosyalarım" uygulamasını açın.
  • Bu uygulamanın ayarlarına girin.
  • "Gizli Dosyaları Göster" kutucuğunu aktif hale getirin.

Dosyalarım uygulamasının ayarları bölümünden "Gizli Dosyaları Göster" seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekmektedir. Uygulayacağınız yöntem cihazlar arasında değişiklik gösterebilir ancak temel mantık hepsinde aynı olduğu için ufak kurcalamalarla bu işin üstesinden gelebilirsiniz.

Bu adımları uygulayarak gizlediğiniz dosyaları, dosya yöneticisinde görebilirsiniz. Tabii cihazınızı başkalarına emanet edeceğiniz zaman bu ayarı tekrar kapatmayı unutmayın yoksa uyguladığınız tüm bu işlemlerin hiçbir anlamı kalmayacaktır.

Tüm bu adımlarla birlikte herhangi bir programa ihtiyaç duymaksızın dosya gizleme ve gizlenen dosyayı görüntüleme işlemlerini sizlere aktarmış olduk. Peki siz bu rehberde yer alan bilgiler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kendi cihazınızda yer alan dosyaları gizlemeyi başarabildiniz mi ve uygulama sırasında herhangi bir sorun ile karşılaştınız mı? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR