Android Telefonunuzdan Silinen Verileri Kurtarmanın Yolları

Silmek istemediğimiz ya da silinmemesi gereken bazı dosyaları, cep telefonumuzdan yanlışlıkla silmek hepimizin başına gelmiştir. Peki, istemeden sildiğimiz bu dosyaları kurtarmanın bir yolu yok mu?

Android Telefonunuzdan Veri Kurtarmanın Yolları

Silmek istemediğimiz ya da silinmemesi gereken bazı dosyaları, cep telefonumuzdan yanlışlıkla silmek hepimizin başına gelmiştir. Peki, istemeden sildiğimiz bu dosyaları kurtarmanın bir yolu yok mu?

Söz konusu durum bilgisayarınızda başınıza gelseydi, çözümü son derece basitti. Tek yapmanız gereken çöp kutusu klasörüne gitmek ve yanlışlıkla sildiğiniz belgeyi ya da dosyayı bilgisayarınıza yeniden yüklemek. Ancak Android telefonlarda geri dönüşüm kutusu gibi silinen verilerin saklandığı bir uygulama olmadığından, yanlışlıkla sildiğiniz verilerin kurtarılması, bilgisayarlarda olduğu kadar kolay değil.

Android Cep Telefonunuzdan Yanlışlıkla Bir Dosya Sildiyseniz

Bilgisayar kadar kolay olmasa da Android cep telefonunuzdan yanlışlıkla sildiğiniz verileri geri almanız mümkün. Silinen dosyaları geri yüklemenin birkaç yolu var.

Android cep telefonunuzdaki bir dosyayı sildiğinizde dosya cihazınızdan tamamen silinmez. Bunun yerine gerçek dosya telefonun dâhili belleğinde kalır ve dosyanın işareti cihazınızdan kaldırılır. Android telefonlar bu şekilde programlanmıştır çünkü dosyaları sabit diskten kaldırmak oldukça zordur. Bir dosyayı sabit diskten kaldırmak isterseniz, dosya parçalama uygulaması kullanmanız gerekir.

Android telefonunuzdan bir dosyayı sildiğinizde, dosyanın kullandığı alan boş bırakılır ve yeni dosyalar yüklendiğinde gerçek dosyanın üzerine yazılır. Yeni yüklemeler eski verilerin üzerine yazılabileceğinden “silinen” dosyanızı" kurtarmaya çalışmadan önce yeni dosya veya uygulama yüklememeniz gerekir.

Tek İhtiyacınız Olan Bir PC

Tek İhtiyacınız Olan Bir Bilgisayar

Silinen dosyaları kurtarabilmeniz için Android telefonunuzun dâhili depolama birimine erişim sağlamanız gerekiyor. Silinen verilerinizi geri kazanmak için özel kurtarma yazılımı kullanmalısınız. Bu yazılımların çoğu, Android telefonunuzu bir USB kablosuyla PC'nize bağlamanızı gerektiriyor. Android telefonunuzdaki kayıp dosyaları kurtarmak için en başarılı Windows PC program kurtarma aracı Dr.Fone.

Programın ayrıca bir iPhone sürümü de bulunuyor. Dr Fone, 6.000'den fazla farklı Android cihazla uyumlu ve fotoğrafları, videoları, silinen kişileri, kısa mesajları, arama günlükleri gibi daha pek çok silinmiş veriyi geri kazanmanızı sağlıyor.

Dr Fone'a Alternatif Kurtarma Uygulamaları

Dr Fone dışında, yanlışlıkla silinen dosyalarınızı Android akıllı telefonunuzdan kurtarmanıza yardımcı olabilecek iki Android kurtarma uygulaması daha var. DiskDigger ve DiskDigger Pro.

DiskDigger fotoğraf kurtarma için mükemmel bir uygulama. Silinmiş fotoğraflar için sınırlı bir tarama yapıyor ve ardından cihazınızın önbelleğinde veya küçük resim olarak saklanan JPG ve PNG dosyalarını kurtarabiliyor. Kullanımı son derece kolay olan uygulama, Android cihazınız gelişmiş ise cihazın hafızasından ya da harici hafıza kartından da tarama yaparak veri kurtarabiliyor.

DiskDigger Pro, Android telefonunuzun dâhili belleğinden daha fazla dosya türünü kurtarabilen premium bir Android veri kurtarma aracı. Dâhili bellekten veya bir SD Karttan tarama yapılarak istediğiniz veriler kurtarılabilir. DiskDigger Pro yalnızca gelişmiş cihazlarda çalışır, bu nedenle Android cihazınız gelişmiş değilse, Dr. Fone gibi başka bir uygulama kullanmanız gerekir.

Yukarıda belirttiğimiz veri kurtarma uygulamalarının dışında, telefonunuzu kullanmaya başlamadan önce  "geri dönüşüm / çöp kutusu" özelliği bulunan bir dosya gezgini uygulaması yüklemeniz de veri kurtarmanıza imkân tanıyabilir. MİXplorer uygulaması, "geri dönüşüm / çöp kutusu" özelliği olan dosya gezgini uygulamaları arasında en çok tercih edilen uygulamalardan birisidir.

YORUMLAR