Android'de Kişisel Verilerinizi Koruyarak Format Atın

Kişisel verileri koruyarak Android telefonda format atma işlemi için hangi adımlar uygulanmalıdır? Hazırladığımız rehberde merak edilen soruyu cevapladık.

Kişisel verileri koruyarak Android cihazda format atma işleminin nasıl uygulanacağını merak eden kullanıcılar için ayrıntılı rehber hazırladık. Hazırladığımız rehberde yer alan adımları sırası ile uygulayarak söz konusu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Herhangi bir nedenden ötürü akıllı telefonunuza format atmak isteyebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirirken kişisel verileri korumak oldukça önemli. Peki, bu işlem için hangi adımların uygulanması gerekiyor?

Android Uygulamaları Windows'a Nasıl Yüklenir?
NASIL YAPILIR

Android Uygulamaları Windows'a Nasıl Yüklenir?

Çok sayıda akıllı telefon ve tablet kullanıcısı, bazı uygulamaları bilgisayarında çalıştırmak istiyor. Peki, Android uygulamalarını Windows'a yükleme nasıl yapılır? Bir uygulamayı bilgisayarda açmak için çeşitli yöntemler yer alıyor.

Deneyimli güvenlik şirketi Avast yaptığı açıklamada, Android cihazlarda bulunan verilerin formattan sonra silinmediğini belirtmişti. Biz de, şifrelemeyle kişisel verilerinizi nasıl koruyacağınızı anlatacağız.

Avast, birçok ikinci el telefon alıp, bu cihazlar üzerinde yaptıkları çalışmalar sonrasında kişisel verilere kolayca eriştiklerini açıklamıştı. Peki, bu veriler nasıl korunabilir?

Android işletim sisteminde bulunan “Şifreleme” bölümü ile başlayacağız. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için, telefonunuzun pili tam dolu olmalı ve şifreleme tamamlanana kadar şarjda kalmalıdır çünkü, şifreleme işlemi yaklaşık bir saat sürüyor ve yarıda kesilirse verilerinizi kaybetme riski bulunuyor.

Şifreleme ile Hesaplar, Ayarlar, Uygulamalar, Uygulama verileri, Medya dosyaları ve Diğer kişisel belge ve dosyalar korunmaktadır. İşte söz konusu işlemi gerçekleştirmeniz için izlemeniz gereken adımlar!

Kişisel Verileri Koruyarak Android Telefonda Format Atma Adımları

  • Ayarları açın.
  • Güvenlik menüsüne girin.
  • Şifreleme bölümünü görüntüleyin.
  • "Telefonu şifrele" butonuna basın.
  • Ayarlar sayfasına girin.
  • Yedekle ve Sıfırla kategorisini açın.

Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefon ya da tablet üzerinden kişisel verileri koruyarak sıfırlama işlemini gerçekleştirmek için yukarıda yer alan adımları uygulamanız gerekiyor. Şimdi, bu adımları daha detaylı bir şekilde anlatalım.

Sıfırlama işlemini gerçekleştirmeden önce Şifreleme bölümünde yer alan özelliği aktif etmeniz gerekiyor. Bu yöntem için ilk olarak ayarlar sayfasını açın. Bu işlemin ardından çeşitli menüler göreceksiniz. Menülerin içerisinden Güvenlik menüsüne girin.

Bu işlem için cihazın pilinin dolu olması gerektiğinin altını çizelim. Eğer piliniz doluysa Şifreleme bölümünü açın. Şifreleme bölümüne girdikten sonra ekranın alt kısmında bulunan "Telefonu şifrele" butonuna tıklayarak işlemi başlatabilirsiniz.

Söz konusu özelliği aktif hale getirdikten sonra sıfırlama işlemine başlayabilirsiniz. Fabrika verilerine sıfırlama işlemi, kişisel verilerimizi büyük oranda korumaktadır. Fabrika verilerine sıfırlama için gerçekleştirmek için ilk önce ayarlar sayfasını açın.

Ayarlar sayfasında yer alan Yedekle ve Sıfırla kategorisini açın. Açtığınız sayfa üzerinden fabrika ayarlarına döndürme işlemini başlatın. Dilerseniz "Verilerimi yedekle" diyerek telefon verilerini ve ayarlarını Google hesabınıza yedekleyebilirsiniz.

Sıfırlama için ekranın en alt kısmında bulunan Fabrika verilerine sıfırla seçeneğine basarak işleme başlayabilirsiniz.

Verileri temizlemek biraz karmaşık görünse de çok basit bir şekilde gerçekleştiriliyor. Tabii bir noktaya dikkat çekmek gerekiyor. Güvenliği arttırmak için bu ve benzeri yöntemler kullanıyor olabilirsiniz ancak daha güvende olmak istiyorsanız, önemli olduğunu düşündüğünüz verilerinizi telefonunuzda saklamamanızı öneririz.

YORUMLAR