Daemon Tools Nasıl Kullanılır?

Daeomon Tools nasıl kullanılır? Bu sorunun yanıtını arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte çok sayıda kişi tarafından kullanılan programın kullanım ayrıntıları!

Daeomon Tools nasıl kullanılır sorusunu soran bilgisayar kullanıcıları için oldukça detaylı bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehbere göz atarak dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe sahip olan Daemon Tools isimli programı nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. 

Özellikle bilgisayar oyunlarıyla çok fazla haşır neşirseniz Daemon Tools programıyla çok eski dostsunuz demektir. Bu yazımızda bilmeyenler için ISO uzantılı dosyalar ile işlem yapmamıza yarayan Daemon Tools programının detaylı kullanımını anlatacağız.

Öncelikle ISO'nun ne demek olduğuyla başlayalım. ISO, bir CD ya da DVD üzerinde bulunan tüm bilgilerin tıpatıp saklanabildiği, açılışta başlatma özelliklerinin (bootable) korunabildiği bir arşiv biçimidir. Disk imajları tipik bir ISO dosyalarını içerdiği gibi buna ek olarak dosya sistemlerinin metalarına da sahiptir, bu bilgilerin hepsi tek bir dosya içinde bulunur.

Android Uygulamaları Windows'a Nasıl Yüklenir?
NASIL YAPILIR

Android Uygulamaları Windows'a Nasıl Yüklenir?

Çok sayıda akıllı telefon ve tablet kullanıcısı, bazı uygulamaları bilgisayarında çalıştırmak istiyor. Peki, Android uygulamalarını Windows'a yükleme nasıl yapılır? Bir uygulamayı bilgisayarda açmak için çeşitli yöntemler yer alıyor.

Çoğunlukla bu dosya sistemi sayesinde internet üzerinden dosyaların tek parça halinde cd'de imiş gibi yayınlarlar ve çoğu CD veya DVD'lerdeki veriler ISO biçimine dönüştürülerek uyuşmazlık sorunun ortadan kalkmasını sağlarlar. ISO'nun Türkçe karşılığı kalıp demektir. bir CD, DVD içerisindeki yazılımların ya da oyunların olduğu gibi, tıpkı bir DVD içerisindeymiş gibi paketlenmesidir.

Normal şartlarda Windows işletim sisteminin kendisi ISO dosya biçimini desteklemez. Bir ISO dosyasını çalıştırmak ya da içindeki verileri almak istiyorsak, ISO çalıştıran bir uygulama kurmamız gerekir. Bu işin emektarı ise Daemon Tools programıdır.

Daemon Tools programının mantığı; bilgisayarınızda sanal bir disk sürücüsü oluşturmak suretiyle ISO dosyalarını bu sürücülere yüklemesi ve bunun sonucunda bilgisayarınızın tıpkı CD/DVD sürücüsüne bir disk takılmış gibi davranmasıdır. Aslında oldukça basit bir mantıkla hareket ediyor.

Daemon Tools Programı Nasıl Kullanılır?

  • Programı açın.
  • Sol kısımdaki "+" butonuna basın.
  • Dosyayı seçin.
  • "Aç" butonuna tıklayın.
  • Sanal sürücüye sağ tıklayın.
  • "Mount" butonuna basın.
  • Masaüstündeki "Bu Bilgisayar" simgesine çift tıklayın.
  • Sanal sürücüye sağ tıklayın.
  • "Aç" butonuna basın.

Popüler programı kullanabilmek için yukarıda yer alan adımları uygulayabilirsiniz. Bu adımları uygularken problem yaşayan kişiler için söz konusu işlemi görsellerle detaylı bir şekilde anlattık.

Daemon Tools'u yükledikten sonra açtığınızda ilk olarak yukarıdaki gibi bir pencereyle karşılaşacaksınız. Burada yapmanız gereken kırmızı ile işaretlenmiş alandaki + butonuna tıklamanız. Tıkladıktan sonra küçük bir ekranda sizden açmak istediğiniz dosyayı bulmanızı isteyecektir.

Bu ekranda açmak istediğimiz dosyamızı buluyoruz ve "Aç"a tıklıyoruz. 

Bu işlemi yaptıktan sonra seçtiğimiz ISO dosyası programın üst kısmında yerini alır. Şimdi bu dosyayı sanal sürücümüze takmamız gerekiyor. Bunun için dosyaya sağ tıklayıp -eğer programı İngilizce kullanıyorsanız- "Mount" seçeneğine geliyoruz. Programınız Türkçe ise "Yerleştir" yazar.

"Mount" ya da "Yerleştir" seçeneğine mouse ile geldiğimizde, eğer birden fazla sanal sürücü varsa, hepsini listeler. Daemon Tools programı ile birden fazla sanal sürücü oluşturabileceğinizi unutmadan söyleyelim. Eğer tek sürücü varsa lise belirmez. Eğer birden fazla sürücü varsa, listeden hangisini istiyorsanız onu seçebilirsiniz.

Genelde kullanıcıların birden fazla sürücü oluşturmalarındaki amaç ISO dosyalarını sürücüden çıkarmak istememeleridir çünkü belli durumlarda ISO dosyasının içerdiği program, dosya sürücüde değilken çalışmayabilir. Siz de benzeri sebeplerle ISO dosyanızı çıkarmak istemiyorsanız yeni bir sürücü oluşturup yeni ISO'larınızı o sürücüye yükleyebilirsiniz.

Yerleştirdikten sonra bilgisayarınız sürücüsüne bir disk takılmış gibi davranır ve otomatik çalıştır modu etkinse, ekrana ISO dosyasına ne yapılacağını soran bir pencere çıkarır. Eğer otomatik çalıştır modu etkin değilse, "Bilgisayarım"a girip yerleştirdiğiniz ISO dosyasını alt kısımda görebilir, çalıştırabilir yahut içeriğini görüntüleyebilirsiniz.

ISO dosyasıyla işinizi bitirdikten sonra eğer dosyayı çıkarmak isterseniz Daemon Tools program penceresinden dosyanıza sağ tıklayıp "Unmount" ya da "Çıkar" demeniz yeterli. Herhangi bir ISO yüklü olmasa bile sanal sürücünüz siz silmediğiniz sürece daima "Bilgisayarım"da görünür.

Bu yazıda tüm dünyada çok popüler olan Daemon Tools isimli programın nasıl kullanılacağını açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR