Google Play Store 403 Hatası Nasıl Çözülür?

Google Play 403 hatası nedir, nasıl çözülür? Hazırladığımız bu rehberde çoğu kullanıcının karşı karşıya kaldığı problemin nasıl çözüleceğini detaylı anlattık.

Google Play 403 hatası, Android akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının en sık karşılaştıkları uygulama yükleme hataları arasında yer alıyor. Bu nedenle pek çok kullanıcı istediği uygulamaları edinemiyor. Aslında oldukça basit sebeplerden ortaya çıkabilen bu hatanın çözümü de pek zor değil. Bu yazıda söz konusu sorunu nasıl çözebileceğinizi açıklayacağız.

Google Play Nedir, Nasıl Kullanılır?
MOBİL

Google Play Nedir, Nasıl Kullanılır?

Google Play nedir, nasıl kullanılır? Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ya da tablet kullanan kişiler, Google Play Store isimli uygulamanın ne işe yaradığını merak edebilir.

Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefon ya da tabletlerde yüklü olan Google Play Store isimli uygulamada bazen bazı hatalar meydana gelebiliyor. Bu hatalar arasında 403 hata hata kodu da yer alıyor. Böyle bir problem ile karşı karşıya kaldıysanız endişelenmenize gerek yok.

Google Play 403 Hatası Nedir?

Bu hatanın ortaya çıkmasının genellikle temel sebebi iki farklı Google hesabına sahip olmanız ve her ikisinden de farklı uygulamalar satın almanız olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla hem iş hesabınız hem de kişisel hesabınız gibi farklı hesaplarla Google Play Store'u kullanıyorsanız maalesef sizin de Google Play 403 hata kodu ile karşılaşma şansınız mevcut.

Hatayı anlamak için de pek bir şey yapmanıza gerek yok çünkü Google Play size indirmenin yasak olduğunu belirtecektir. Hatamızı tanımladıktan sonra dilerseniz hemen çözümüne de bir göz atalım.

Google Play Store 403 Hatası İçin Çözüm Yöntemleri Neler?

  • İnternet bağlantısını kontrol edin.
  • Telefonunuzu kapatıp yeniden açın.
  • İkinci Google hesabınızdan aynı uygulamayı kaldırın.
  • VPN bilgilerini temizleyin.
  • Google Play arama geçmişini silin.
  • Google Play önbelleğini temizleyin.
  • Google hesabınızı kaldırıp yeniden ekleyin.
  • Google Play'i silip tekrar yükleyin.

Yukarıda resmi Android mağazasında meydana gelen 403 sorununun nasıl çözebileceğinizi açıkladık. Listede yer alan yöntemlerin nasıl uygulanacağına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. İnternet bağlantısını Kontrol Edin

Google Play Store isimli resmi Android uygulama mağazasında meydana gelen problemin nedeni internet bağlantısı olabilir. Eğer internet bağlantınızda bir sorun varsa söz konusu hata ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sebepten dolayı internet bağlantınızda bir sorun olup olmadığını kontrol edin.

2. Telefonunuzu Kapatıp Yeniden Açın

İnternet bağlantınızda herhangi bir problem yoksa uygulayabileceğiniz bir yöntem daha mevcut. Akıllı telefonunuzu kapatıp yeniden açmayı deneyebilirsiniz. Kapatma işlemini gerçekleştirmek için cihazınızın güç butonuna bir süre boyunca basılı tutmanız yeterlidir. Telefon kapandıktan sonra güç butonuna tekrar basılı tutun.

3. İkinci Google Hesabınızdan Aynı Uygulamayı Kaldırın

  • Google Play'i açın.
  • İkinci hesabınıza geçiş yapın.
  • Aynı uygulamanın sayfasını açın.
  • Uygulamayı kaldırın.

403 hatasını çözmek için ilk denememiz gereken yöntem, ikinci Google hesabımızdan aynı uygulama yüklüyse onu o hesaptan kaldırmak yahut hesap değiştirerek sıfırdan kurmaya çalışmak. Bunun için Google Play Store'un sol menüsünü açıyor ve diğer hesabımıza geçiş yaptıktan sonra hemen söz konusu uygulamayı kaldırıyoruz.

Kaldırma işleminin ardından yeniden diğer hesabınıza geçiş yapabilir ve uygulamayı yükleyebilirsiniz.

4. VPN Bilgilerini Temizleyin

Hatanın bir diğer sebebi ise VPN bağlantıları olarak karşımıza çıkabiliyor. Google Play 403 hatasını çözmek için cihazımızın ayarlar menüsüne giriş yapıyor ve buradan da kablosuz ağlar seçeneklerinden “VPN”i buluyoruz. VPN bilgilerinizi temizledikten sonra Googl Play'in eski haline dönmesi gerekli.

5. Google Play Arama Geçmişini Silin

  • Google Play Store'u açın.
  • Ayarlara girin.
  • "Yerel arama geçmişi temizle" seçeneğini seçin.

403 hatası bazen de Google Play Store arama geçmişinizdeki öğelerden kaynaklanabiliyor. Arama geçmişini temizlemek için hemen sol menüden “Ayarlar” bölümünü buluyoruz ve oradan da “Yerel arama geçmişini temizle” butonunu kullanarak geçmişi pırıl pırıl yapıyoruz.

6. Google Play Önbelleğini Temizleyin

Ayarlara girin.

Uygulamalar kategorisini açın.

Google Play sayfasını görüntüleyin.

Depolama bölümüne girin.

"Önbelleği Sil" seneğini seçin.

403 hatasını çözmek için uygulama önbelleğini temizleyebilirsiniz. Bunun için ilk olarak ayarlar sayfasını açın. Ayarlar sayfasında yer alan Uygulamalar kategorisine girin. Liste üzerinden Google Play'i bulun ve üzerien dokunun. Depolama kategorisini görüntüleyin ve son olarak "Önbelleği Sil" butonuna basın.

7. Google Hesabınızı Kaldırıp Yeniden Ekleyin

Google Play 403 hatasının son çözümü ise Google hesabımızı telefonumuzdan kaldırmak ve daha sonra yeniden yüklemek. Bunun için cihazımızın Ayarlar menüsünden “Hesaplar” kısmını buluyor, bu bölümdeki Google hesapları içerisinden kendi hesabımızı kaldırıyor, sonra da yeniden ekliyoruz.

8. Google Play'i Silip Tekrar Yükleyin

Eğer yukarıdaki çözümler işinize yaramazsa Google Play Store 403 hatasını ortadan kaldırmak için Google Play uygulamasını da yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu iş için aşağıdaki indirme butonunu kullanabilirsiniz.

YORUMLAR