Görev Yöneticisi Kullanılmadan Çalışmayan Program Nasıl Kapatılır?

Görev yöneticisi kullanılmadan bir programın nasıl kapatılacağını öğrenmek ister misiniz? Bu makale, bir programı kapatmak için kullanabileceğiniz en basit yolları içerir.

Bazen programlar yanıt vermeyebilir, kapatmak istediğinizde kapanmayabilir. Bu gibi durumlarda anında başvurduğumuz ilk araç görev yöneticisi oluyor. Peki, görev yöneticisi olmadan da bu programları kapatabileceğinizi biliyor muydunuz?

Yanıt Vermeyen Programları Görev Yöneticisi Kullanmadan Kapatmak

Görev yöneticisi kullanılmadan bir programın nasıl kapatılacağını öğrenmek ister misiniz? Bu makale, bir programı kapatmak için kullanabileceğiniz en basit yolları içerir.

Yanıt Vermeyen Programları Kapatmaya Zorlayan Kısayol Oluşturmak

Görev yöneticisi olmadan bir programı kapatmaya zorlamak için taskkill komutunu kullanabilirsiniz. Bunun amacı, çalışan / yanıt vermeyen bir programı kapatmaktır. Her program yanıt vermeyi bıraktığında komut istemini açmak yerine kendiniz için bir kısayol yaratabilirsiniz.

Yeni bir kısayol oluşturmak için masaüstünüzde boş bir yere sağ tıklayın ve Yeni > Kısayol’u seçin. Boş kutunun içine aşağıdaki kodu yapıştırın.

taskkill /f /fi "status eq not responding"

Kodlar karışık mı geldi? Gelin, bu kodların ne anlama geldiklerini inceleyelim.

  • Taskkill, bir program yanıt vermeyi bırakırsa o programı kapatmak için kullanır.
  • /f, programın zorla kapatılmasını sağlar. Windows bu olmazsa sadece sürecin sonlandırılmasını ister.
  • /fi, sadece aşağıdaki filtre kriterlerini karşılayan işlemlerde çalışmasını söyler.
  • Tırnak içindeki metin komut kriteridir. Tırnak içindeki metin, sadece yanıt vermeyen programları sonlandırmak istendiğini bildirir.

Kısayol oluşturma sihirbazı sizden ikinci adım olarak yeni kısayolunuzu adlandırmanızı ister. İstediğiniz herhangi bir ismi yazabilirsiniz, taskkill olmasına gerek yoktur. Üçüncü adımda yani son adımda ise tek bir butona basmanız gerekiyor: Son. Bir program yanıt vermeyi bırakırsa bundan böyle bu kısayola çift tıklayarak yanıt vermeyen programların sonlandırılmasını isteyebilirsiniz. Bu, her defasında komut istemine gitmemenize yardımcı olur.

Yanıt Vermeyen Programları Klavye Kısayolunu Kullanarak Kapatmak

Bu yanıt vermeyen programları sonlandırma işlemini daha hızlı hâle getirmek için özel bir klavye kısayolu oluşturabiliriz. Önceki maddede oluşturduğumuz kısayola sağ tıklayın ve özelliklere gelin. Açılan pencerede “Kısayol tuşu” yazısının yanında yer alan kutucuğa şu tuşları yazın: “CTRL + ALT + Q” (Tırnak dâhil değildir.)

Yanıt Vermeyen Programları Kapatmaya Zorlayan Alternatif Yöntemler

Yukarıdaki yöntemler, kilitlenen programları zorla kapatmak için kullanılabilecek en basit yoldur. Bunların yanı sıra başka seçenekleriniz de mevcuttur.

Yanıt Vermeyen Programları ALT + F4 İkilisini Kullanarak Kapatmak

Programlar yanıt vermeyi kestiğinde ilk olarak başvurmanız gereken yöntem, ALT + F4 tuşlarına basmak olmalıdır. Bu, pencerenin sağ üst köşesinde yer alan X simgesine eşdeğer bir işlemdir. Heyhat, bu yöntem her zaman işe yarayamayabiliyor.

Bir Programı SuperF4 ile Kapatmaya Zorlama

SuperF4, program yanıt vermiyor olsa bile herhangi bir pencereyi zorla sonlandırmanızı sağlayan basit bir programdır. Programı sonlandırmadan önce çalışmanızı kaydettiğinizden emin olmak için kontrol yapmadığını aklınızda bulundurmanız gerekir, bu programı bir programda kullanırken dikkatli olmalısınız.

YORUMLAR