HEIC Uzantılı Dosyaları JPG'e Dönüştürme Nasıl Yapılır?

iOS 11'in çarpıcı yeniliklerinden biri olan HEIC fotoğraf formatını JPG formatına nasıl dönüştürebileceğinizi anlatıyoruz.

heic-jpg-donusturme

iOS 11 sürümüyle birlikte hayatımıza giren HEIC fotoğraf formatı ne yazık ki her sistemde desteklenmiyor. Bu nedenle HEIC formatını en çok kullanılan formatlardan JPG formatına dönüştürmek gerekebiliyor. Bu rehberimizde, HEIC uzantılı fotoğraflar JPG formatına nasıl dönüştürülür sorusuna yanıt vereceğiz.

HEIC formatı, JPG formatına göre daha yüksek görüntü kalitesi sunuyor. Aynı zamanda modern sıkıştırma yöntemlerini kullandığından fotoğraflar daha az yer kaplıyor ve bu da bizim için bir avantaja dönüşüyor. HEIC her nekadar daha küçük dosya boyutu ile daha kaliteli görseller oluşturmamıza imkan verse de iOS harici platformlarda ciddi uyumluluk sorunlarına neden olabiliyor.

iPhone’da çektiğiniz fotoğrafları WhatsApp, Facebook veya Twitter gibi platformlardan paylaştığınızda dönüştürme işlemi otomatik olarak yapılıyor ancak fotoğraflarınızı bilgisayarınızda yedeklemek istediğinizde görüntüleyemiyorsunuz. İşte bu noktada heictojpg.com sitesi imdadımıza koşuyor ve saniyeler içerisinde HEIC formatını JPG formatına dönüştürebiliyor. Bazı fotoğraflarda hata mesajıyla karşılaşabilirsiniz fakat genel anlamda oldukça başarılı bir platform olduğunu söyleyebilirim.

heic-jpg-donusturme1

Dosya uzantısı HEIC ise genellikle yüksek kaliteli bir görseldir diyebiliriz ancak JPG için bu durum söz konusu değil. HEIC'den JPG'ye dönüştürme işlemi yaparken bir miktar görüntü kalitesi kaybı yaşanabilir. Lütfen HEIC'den JPG'ye dönüştürme işlemi yaparken bunu göz önünde bulundurun. 

HEIC JPG Dönüştürme İşlemi Nasıl Yapılır?

  • HEIC formatını JPG formatına dönüştürmek için öncelikle heictojpg.com adresine gidiyoruz.
  • Burada yer alan kutuya en fazla 5 fotoğraf olacak şekilde HEIC uzantılı fotoğrafları sürükleyip bırakabilirsiniz.
  • Fotoğrafı sürükledikten sonra yükleme işlemi başlayacak.
  • İşlemin tamamlanmasını bekleyin.
  • İşlemimiz kısa süre içerisinde tamamlanmış olacak. Hemen sağ tarafta bulunan Download JPG butonuna tıklayarak fotoğraflarımızı indirebiliyoruz. Tüm işlemler bu kadar.

Yukarıdaki basit adımları uygulayarak siz de HEIC formatlı dosyalarınızı JPG'ye dönüştürebilirsiniz. Dilerseniz sol alt tarafta bulunan "Download now" yazısına tıklayarak sitenin uygulamasını indirebilir ve sınırsız dönüştürme işlemi yapabilirsiniz. Eğer sürekli HEIC'den JPG'ye dönüştürme işlemi yapacaksanız uygulamayı indirmenizi öneriririz.

Tüm JPG Dosyalara Koruma Algoritması Geliyor
GÜVENLİK

Tüm JPG Dosyalara Koruma Algoritması Geliyor

The Joint Photographic Experts Group (JPEG) komitesi çok yakında internet üzerinden izinsiz fotoğraf kullanımını engelleyecek yeni bir sistemi hayata geçirecekler.

HEIC'den JPG'ye dönüştürme işlemi ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

 

YORUMLAR