Huawei FreeBuds Pro 3 İncelemesi: Üst Düzey Ses Performansı ve Dahası

Şık bir tasarıma sahip olan Huawei FreeBuds Pro 3 neler sunuyor? Huawei FreeBuds Pro 3 incelemesi ile kablosuz kulaklık modeline yakından göz atacağız.

Huawei FreeBuds Pro 3 çift sürücülü yüksek çözünürlüklü ses sistemi, uzun pil ömrü, üçlü mikrofon ANC sistemi ve kullanışlı özellikleriyle öne çıkıyor. Huawei FreeBuds Pro 3 incelemesi ile yeni kablosuz kulaklık modelini detaylı şekilde ele alacağız.

Huawei FreeBuds Pro 3 İncelemesi

Minimalist tasarımı ile çok şık bir görünüme sahip olan Huawei FreeBuds Pro 3 modelinde çift sürücülü yüksek çözünürlüklü ses sistemi bulunuyor. 48 kHz’e kadar tiz, 14 Hz’e kadar bas sesleri verebilen kablosuz kulaklık, üst düzey bir ses deneyimi sunuyor.

L2HC 2.0 ve LDAC kodeklerini destekleyen kulaklık hem Huawei hem de diğer Android cihazlarda 990 Kbps (Hi-Res) ses aktarım seviyesine ulaşabiliyor. 990 Kbps iletim bit hızı, normal formattan üç kat daha fazladır. Bu farkı 1080p ve 4K çözünürlüklerindeki videolara benzetebiliriz.

Planar (düzlemsel) diyafram tasarımı, daha net ve yüksek performanslı ses deneyimi elde edilmesini sağlıyor. Kulaklıkta yer alan dijital frekans bölme teknolojisi, dinamik sürücü ünitesinin ve düzlemsel diyafram ünitesinin belirli frekans aralıklarını bağımsız olarak işlemesine imkân tanıyor.

Düzlemsel diyafram ünitesi tizler için üst düzey performans sağlarken dinamik sürücü ünitesi ise yükselen bas üretiyor. Kristal berraklığında net ve yüksek doğrulukta ses üreten kulaklık, üçlü uyarlanabilir EQ teknolojisini destekliyor.

Bu teknoloji, kulaklığın ses seviyesini, aşınma durumunu ve kulak kanalı şeklini gerçek zamanlı olarak algılamasına yardımcı oluyor. Ardından en uygun ses düzeyini ve EQ ayarlarını uyguluyor. Böylece özelleştirilmiş bir ses deneyimi sunuluyor. Tüm bu özellikler, müzik dinleme deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyor.

Gelişmiş akıllı aktif gürültü engelleme özellikleriyle dikkat çeken kulaklıkta akıllı ANC 3.0 teknolojisi mevcut. Bu teknoloji, sesleri gerçek zamanlı olarak doğru şekilde algılamak ve hesaplamak için tri-mic hibrit gürültü engelleme sistemiyle beraber çalışıyor.

Gürültü engelleme işlemi, gerçek zamanlı koşullara göre uyarlanabiliyor ve bu konuda daha iyi bir deneyim elde ediliyor. 47 db’ye kadar ANC ile gürültü engelleme yeteneğine sahip olan kulaklıkta net ve gürültüsüz aramalar sağlayan Pure Voice 2.0 teknolojisi yer alıyor.

Pure Voice 2.0, dışarıda telefon ile konuşurken rüzgâr sesinden veya arka plandaki gürültüden rahatsız olan kişiler için harika bir teknolojidir. Bu teknoloji gürültülü ortamlarda bile net aramalar yapılabilmesine yardımcı oluyor.

Üçlü mikrofon ANC sisteminin yer aldığı kulaklık aktif gürültü engelleme konusunda açık ve kapalı alanlarda başarılı bir performans sergiliyor. Huawei ekosisteminin kullanım konusunda çok büyük avantajlar sunduğunu belirtmek gerekiyor.

Örneğin doğrudan Huawei Watch GT 4 ile bağlantı sağlayıp telefona gerek duymadan müzik dinleyebilirsiniz. Ayrıca telefona gelen aramayı Watch GT 4 ya da kulaklık üzerinden kabul edebilir ve görüşme yapabilirsiniz. Bu imkân, kullanımı oldukça keyifli hâle getiriyor.

FreeBuds Pro 3, aynı anda iki cihaza bağlanma imkânı sunuyor. Kulaklık, diğer markalardan farklı olarak iki cihaz arasında aktif geçiş yapılabilmesine olanak tanıyor. Hangi cihazdan ses akışı varsa otomatik olarak o cihaza geçiş yapılıyor.

Çok başarılı bir şekilde tasarlanmış arayüzü sayesinde pratik kullanım deneyimi sağlayan AI Life üzerinden kulaklıkların bağlı olduğu cihazlar listeleniyor. Böylece bağlı olan cihazlara kolayca ulaşılabiliyor.

IP54 sertifikasına sahip olan kablosuz kulaklık suya, su sıçramasına ve toza karşı dayanıklılık sunuyor. Böylelikle spor yaparken terlediğinizde ya da yağmura maruz kaldığında endişe yaşamanıza gerek kalmıyor.

Huawei tarafından üretilen kablosuz kulaklık pil ömrü konusunda da çok başarılı bir performans sergiliyor. Kulaklık ANC özelliği kapalıyken şarj kutusuyla birlikte 30 saate varan kullanım ömrü sunuyor. ANC özelliği etkinken şarj kutusuyla beraber 22 saate kadar kullanım süresine ulaşılıyor.

Editörün Yorumu

Uzun saatler boyunca rahatsızlık duyulmadan konforlu bir şekilde kullanılabilen Huawei FreeBuds Pro 3 isimli kablosuz kulaklık çift sürücülü yüksek çözünürlüklü ses sistemi, akıllı ANC 3.0 teknolojisi, kristal netliğinde görüşmelerin yapılabilmesini sağlayan Pure Voice 2.0 teknolojisiyle üst düzey bir deneyim sunuyor.

Uzun pil ömrü sayesinde şarj işleminin de sık sık yapılmasına gerek kalmıyor. Android ve iOS cihazlar arasında bile pratik şekilde geçiş yapılabilmesine imkân tanıyan kablosuz kulaklık kullanışlı özellikleri ve performansının yanı sıra şık tasarımıyla da kendisine hayran bırakıyor.

Huawei FreeBuds Pro 3 Özellikleri

  • Renk: Beyaz seramik, Yeşil, buz grisi
  • Tek kulaklık Ağırlığı: 5,8 gram
  • Şarj Kutusu Ağırlığı: 45,5 gram
  • Şarj Girişi: USB-C port
  • Şarj Kutusu Bataryası: 510 mAh
  • Kulaklık Bataryası: 55 mAh
  • Mikrofon: 3 adet
  • Hoparlör Türü: Çift sürücü: 11 mm dinamik sürücü ve düzlemsel diyaframlı sürücü
  • Frekans Yanıt Aralığı: 14 Hz-48 kHz

Huawei FreeBuds Pro 3 Fiyatı

Huawei FreeBuds Pro 3 isimli kablosuz kulaklık modeli Huawei online mağaza üzerinden 399 TL değerinde 1 yıl kayıp kulaklık desteği ile birlikte 4.999 TL fiyata satılıyor.

Ayrıca kampanya kapsamında AFBPRO300 kupon koduyla 300 TL ekstra indirim elde edilebiliyor. Vade farksız 3 taksit avantajı da mevcut.

YORUMLAR