IceWarp Nedir ve Nasıl Kullanılır?

İş hayatında kurumsal iş birliği çözümleri ve iletişimi açısından hayati önem taşıyan IceWarp nedir ve nasıl kullanılır? İşte tüm detaylarıyla IceWarp!

İş dünyasında en önemli unsur hiç kuşkusuz iletişimdir. Çünkü kurumlar iş süreçlerini yönetirken birbirleriyle iletişim kurarlar. İşte tam bu noktada e-posta öne çıkıyor. Dolayısıyla kurumların posta hizmetlerinden daha iyi yararlanmaları için çeşitli sağlayıcılar geliştirilmiştir. IceWarp’ta e-posta hizmet sağlayıcıları arasında yer alıyor.

IceWarp, Merak Mail Server şeklinde 2006 yılında piyasaya sunuldu. IceWarp Ltd.’in geliştirdiği IceWarp Mail Server, kurumsal e-posta yazılımı sunucu olarak biliniyor. Aynı zamanda IceWarp, istemci tabanlı grup yazılım sunucusu şeklinde de ifade ediliyor. Biz de bu rehberde hem yerel sunucu hem de bulutta çalıştırılabilen IceWarp hakkında bilinmeyenleri derledik.

Pazarlama Sektörü İçin En İyi Yapay Zeka Araçları
Yapay Zeka

Pazarlama Sektörü İçin En İyi Yapay Zeka Araçları

Yapay zekâ kullanımı hemen her sektörde etkisini göstermeye başladı. Özellikle pazarlama alanında gerek içerik üretimi gerekse reklam kampanyalarının yönetimina ilişkin yapay zekâ araçlarınn sağladığı avantajlar dikkat çekiyor.

IceWarp Avantajları Neler?

IceWarp; kullanıcılarına takvim, dosya, e-posta ve anlık ileti vb. işlemleri tek arayüzde birleştirme imkanı sunuyor. Ayrıca IceWarp e-posta uygulaması kullanıcılarına şu avantajları da sunuyor:

1. Bulut Depolama Yönetimi

Bahsettiğimiz e-posta hizmet sağlayıcısı kullanıcılarına bulut depolama yönetimi avantajı sunuyor. Bulut depolama yönetimi sayesinde belgelerinizi gerçek zamanlı olarak düzenleyebilirsiniz. Ayrıca bulut depolama yönetimiyle belgelerin hem yazım denetimi hem de önizlemesi de yapılabilir.

Ekiptekiler sorunsuz şekilde belgeleri birbiriyle de paylaşabilir. Bulut depolama yönetimi özelliğinden dolayı IceWarp, tüm dosya formatlarına uyum sağlar. Bulut depolama yönetimi özelliği sayesinde kullanıcılar şu avantajlara da sahip olur;

  • Baskı destekleri,
  • Denklem düzenleyici,
  • Canlı yazı tiplerinin önizlemesi,
  • Yazım denetimi,

2. Kullanıcı Dostu Web Arayüz

Kurumsal e-posta yazılımı avantajları arasında kullanıcı dostu web arayüze sahip olması da yer alıyor. Kullanıcılar web tarayıcısı üzerinden diledikleri zaman bu e-posta yazılımına ulaşabilirler.

Sezgisel, modern web arayüzünden oluştuğu için kurumların iş birliği yapmasını ve iletişim kurmasını da kolaylaştırıyor. Sözünü ettiğimiz e-posta yazılımı farklı cihazlarda da çalışabiliyor. Kullanıcıların işlerini hızlıca halledebilmeleri içinde tüm fonksiyonları çalıştırıyor.

3. Yüksek Güvenlikli E-Mail Sunucusu

IceWarp, gerçek zamanlı güvenlik özelliğine de sahip. Kötü amaçlı yazılımlara karşı tam koruma sağlıyor. Kötü amaçlı yazılımlardan şu etkenler sayesinde koruma sağlayabilirsiniz;

  • DLP
  • Kimlik avı
  • Zero Hour Koruması

Örneğin, IceWarp başka e-posta hizmetlerine aktarıldığında e-posta bilgilerinin tümü bozulmadan aynı şekilde kalır. E-posta geçişlerinde de maillerin kimlik bilgilerini kesinlikle kaydetmiyor.

4. Çok Dilli Araçlar

Bahsettiğimiz IceWarp e-posta istemcisi, birçok dilde kullanılabiliyor. İngilizce başta olmak üzere Almanca, İtalyanca gibi birçok dilde istemciyi kullanarak e-postaların kolayca yönetilmesini sağlayabilirsiniz.

5. Çeşitli İş Birliği Çözümleri

IceWarp, işletmelere çeşitli iş birliği çözümleri sunuyor. Yazılımın sunduğu iş birliği çözümlerini şöyle sıralayabiliriz;

  • Gerçek zamanlı güvenlik,
  • TeamChat ile entegrasyon,
  • E-postaları hızlı ve kolayca oluşturma,
  • Outlook ile iş birliği,
  • Kaynak verimliliği ve erişilebilirliği sağlama,

Aynı zamanda IceWarp, belirli işletim sistemine ihtiyaç duymuyor. Her mobil cihazda sorunsuz çalışır. Şeffaf ve uygun fiyatlı yazılım olduğu için dünya genelinde 40.000’in üzerinde şirket tarafından kullanılıyor. E-postalar, IceWarp ya da IceWarp On-Premise posta sunucusu üzerinden dönüştürülebilir. Bu dönüştürme işleminin ardından ortaya çıkan verilerde kullanıcı dostu olarak kaydedilir.

Yukarıdaki avantajlara ek olarak IceWarp; HTML, Windows Live Mail, PST, Gmail, DOC, Yahoo gibi 25’in üzerindeki dosya seçeneğini kaydedebiliyor. IceWarp sunucu üzerinde çok kişi bulunuyorsa yazılım hem takvimlerin hem de adres defterindeki kişilerin dönüştürülmesinde kullanılabilir. Takvimlerin dışa aktarımında ICS dosya biçiminden yararlanılabilir. Kişilerin dönüştürülmesi içinde CSV ve vCard (.vcf ŞEKLİ) kullanılabilir.

Yalnız bahsedilen yazılım sadece iş hayatında kullanılmıyor. Aynı zamanda eğitim alanında öğrencilerle öğretmenlerin sağlıklı iletişim kurmasında da etkin rol oynuyor. Öğretmenler bu yazılım üzerinden öğrencilerine sınav tarihleri hakkında bilgi verebilir. Bunun yanı sıra yazılım ödev gönderimi içinde kullanılabilir.

IceWarp Nasıl Kullanılır?

IceWarp uygulaması kullanımı için öncelikle kurulumunun yapılması gerekiyor. Kurulum işlemi için herhangi bir teknik bilgiye ihtiyaç yok. Kurulum için öncelikle IceWarp’ın resmi web sitesine giriş yapılır. IceWarp bilgisayara indirilip kurulum dosyası da kaydedilir.

Dosyanın indirilmesinin ardından kurulum için dosyaya çift tıklanır. Sistem otomatik olarak kurulumu gerçekleştirdikten sonra IceWarp yönetici paneline giriş yapılmalıdır. Yönetici paneline giriş sağlandıktan sonra sistem ayarları yapılandırılır. Yapılandırma adımında hem e-posta sunucu ayarları hem de kurumla ilgili bilgiler doğru ve eksiksiz girilmelidir.

Yukarıdaki bilgiler doldurulduktan sonra kullanıcı hesapları oluşturulup yönetilmeye başlanır. Bunun içinde kullanıcılara e-posta adresleri oluşturulmalıdır. Akabinde kullanıcılara erişim izni verilir. Böylelikle kurum içerisinde daha kolay iş birliği yapılıp iletişim sağlanır.

Ayrıca dilerseniz kullanıcıları gruplara da ayırabilirsiniz. Gruplara ayırma işleminin ardından her birine farklı görevler verilebilir. IceWarp’ta e-posta ve güvenlik ayarlarının da yapılandırılması gerekiyor. Güvenlik ayarları aktif hale getirilmediğinde kullanıcılar büyük sorunlarla karşılaşır. Spam e-postalar mutlaka filtrelenmelidir. POP3, IMAP bağlantılarında da ayarlamalar yapılmalıdır.

YORUMLAR