Instagram Canlı Yayınları Tarayıcıda Nasıl İzlenir?

Instagram’da çok fazla zaman geçirmeyen kullanıcılar dahi bir kereliğine de olsa bir canlı yayına denk gelmiştir. Peki, Instagram’daki canlı yayınları tarayıcıda izleyebilir miyiz?

Instagram’da çok fazla zaman geçirmeyen kullanıcılar dahi bir kereliğine de olsa bir canlı yayına denk gelmiştir. Peki, Instagram’daki canlı yayınları tarayıcıda izleyebilir miyiz? Instagram'daki canlı yayınları tarayıcıdan izlemek mümkün ama belirtmeliyiz ki Instagram'daki canlı yayınları tarayıcıdan izlemek kolay değildir.

Bir internet tarayıcısını kullanarak Instagram’da oturum açmak, bir canlı yayın izlemek için yeterli değildir. Instagram’da oturum açmanın size hiçbir faydası dokunmaz. Instagram’da canlı yayın izlemek istiyorsanız bir eklenti kullanmanız gerekiyor.

Chrome IG Story, eskiden Instagram’daki canlı yayınları izlemek için kullanılan bir yöntemdi ama artık kullanılamıyor. Peki, Chrome IG Story’nin yerine ne kullanabiliriz? Bunun cevabına hemen alt bölümde yer verdik.

Instagram’da Yapılan Bir Canlı Yayın Tarayıcıda Nasıl İzlenir?

Bilgisayar kullanırken Instagram’da yapılan canlı yayınları izleme seçenekleri sınırlıdır. Instagram’daki canlı yayınları bilgisayarda izleme seçeneklerinin çok sınırlı olması, canlı yayınları izlemek için hiçbir eklentinin olmadığını göstermez. Google Chrome’un mağazasında Instagram için çok fazla işlevsellik sunan eklenti bulunuyor.

Test ettiğimiz en iyi eklentilerden biri de Devanco’nun Desktop for Instagram isimli eklentisidir. Bu eklentiyi kullanarak en son videolar ve fotoğraflar için Instagram’da arama yapabilir, insanların hikâyelerini izleyebilir, kendi videolarınızı IGTV’de paylaşabilir ve Instagram’dan masaüstünüze video ya da fotoğraf indirebilirsiniz.

Eklentinin geliştiricileri, bu eklentinin Instagram videolarını izlemek de dâhil olmak üzere Instagram’ın mobil uygulamasında yapılabileceklerin tamamını yapmanızı sağlayacağını iddia ediyor. Desktop for Instagram’ı test ettik, bu iddianın pek doğruluk payının olduğunu düşünmüyoruz.

Bu eklentiyi önermemizdeki amacımız, canlı yayınları masaüstünde izlemekten başka çaresi olmayanlara bir yöntem sunmaktı. Instagram’da canlı yayın izlemenize imkân tanıyan başka eklentileri de test ettiğimizden ötürü seçenekler arasında en iyisinin Desktop for Instagram olduğunu düşünüyoruz.

Denemeye Değer Diğer Araçlar

Instagram canlı yayınlarını izlemenin alternatif bir yolunu bulmaya kararlıysanız denemeye değer başka araçları da kontrol etmelisiniz.

Masaüstünde birden fazla platformda canlı yayın yapma imkânı sunan Loola.tv isimli aracı kullanarak canlı yayın oluşturabilirsiniz. Loola.tv, Instagram’da canlı yayın izlemek isteyenlere yönelik değil, içerik oluşturmak isteyenlere yöneliktir.

Windows işletim sistemi kullanan kullanıcılar, Instagram’ı bilgisayarlarına indirebilir ama Instagram’ın Windows sürümü de canlı yayınları desteklemiyor gibi görünüyor. Instagram’ın Windows sürümü çok daha düşük bir derecelendirmeye sahiptir. Instagram’ın Windows sürümünü kontrol etmeye karar verirseniz bunu aklınızda bulundurmanızda fayda var.

Instagram’daki Canlı Yayınları İzlemek için En İyi Seçenek

Girişte de belirttiğimiz gibi Instagram’daki canlı yayınları tarayıcıda izlemenin basit bir yolu yok. Instagram’ın mobil uygulaması, canlı yayınları izlemek için bu nedenden ötürü en iyi seçenek olmaya devam ediyor. Instagram’ın mobil uygulamasının dışında bir seçeneğe ihtiyacınız varsa Desktop for Instagram’ı kontrol edin.

YORUMLAR