Instagram Deneyiminizi Başka Boyuta Taşıyacak 4 Uygulama

Bu blog yazımızda, en iyi üçüncü parti Instagram uygulamalarını sizler için listeledik. Keyifli okumalar!

Instagram Deneyiminizi Başka Boyuta Taşıyacak 4 Uygulama

Instagram, son dönemde yaptığı yeniliklerle platformu zenginleştirse de, hala bazı şeyleri yapmamızı kısıtlıyor. Örneğin, akışımızdadaki fotoğrafları indirmek gibi. Hal böyle olunca imdadımıza üçüncü parti uygulamalar yetişiyor. Bu blog yazımızda, Instagram’daki etkinliğinizi artıracak uygulama ve araçları sizler için kaleme aldık.

Kullanıcı sayısı 1 milyara merdiven dayayan Instagram, Facebook ve YouTube’un ardından dünyanın en popüler sosyal medya platformu konumunda. İstatistikler, uygulamada her gün 95 milyondan fazla fotoğraf paylaşıldığını ve paylaşılan bu fotoğrafların ise yine günlük olarak 4,2 milyardan fazla beğeni aldığını gösteriyor.

Eminim çoğu insan gibi siz de, uygulamayı kullanırken “keşke bu özellik olsaydı” ya da “keşke şunu da yapabilseydim” tarzı cümleler kurmuşsunuzdur. Instagram’ın uyguladığı garip kısıtlamalara takılmadan arzu ettiğiniz birçok şeyi üçüncü taraf uygulamalar ile yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

Aşağıdaki uygulama ve araçlar yardımıyla akışınızdaki fotoğrafları indirebilir, çarpıcı Hikaye şablonları yaratabilir ya da kendi çıkartmalarınızı oluşturabilirsiniz.

İşte Instagram deneyimizi önemli ölçüde artıracak olan 4 uygulama.

GramBig (Web)

grambig Instagram

Bildiğiniz gibi Instagram’daki kullanıcıların profil fotoğraflarını tam boyutta görmemiz mümkün olmuyor. Keza arkadaşlarımızın veya takip ettiğimiz birisinin fotoğrafını da direkt olarak indirme şansına sahip değiliz.

GramBig, Instagram’ın bu kısıtlamalarına cevap olarak geliştirilen web tabanlı bir platform. Eğer arzu ettiğiniz bir kişinin profil fotoğrafını tam boyutlu olarak görmek istiyorsanız GramBig’i kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, karşınıza çıkan arama kutucuğuna kullanıcı adını girmek. Ardından söz konusu kullanıcının profil fotoğrafını tam boyutlu olarak görebilir, ya da paylaştığı son fotoğrafları bilgisayarınıza indirebilirsiniz. 

Kapwing (Web)

kapwing instagram

Bir masaüstü web uygulaması olan Kapwing, çevrimiçi olarak kolayca video oluşturmanıza ve düzenlemenize imkan tanıyor. Kapwing tarafından sunulan Hikaye Şablonları ile hiçbir tasarım becerisi gerektirmeden Instagram için çarpıcı Hikayeler yaratabilirsiniz.

Bunun için üç temel adım bulunuyor. Birden çok resim, GIF veya video ekleyebileceğiniz bir şablon seçin. Bilgisayarınızdan yüklediğiniz resim veya videoları düzenleyin. Ne yazık ki filtre seçeneği yok ancak, kırpma, resmin boyutunu değiştirme ve metin ekleme gibi temel düzenlemeleri yapabilirsiniz. Ardından resmi indirebilir ve Instagram hikayenizde paylaşabilirsiniz.

Unfold (Android, iOS) 

unfold instagram stories

Mobil cihazlarda da Kapwing’e benzer bir şey istiyorsanız, Unfold beklentilerinize cevap verebilir. 

Unfold, tek bir Instagram hikayesinde birden fazla fotoğrafa yer vermenizi sağlıyor. Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra artı butonuna basarak, kendinize bir koleksiyon oluşturun. Ardından koleksiyonunuza uygun olarak bir şablon türü seçin, ancak ekleyeceğiniz fotoğrafları ve videoları uygulama üzerinde düzenleme şansınız ne yazık ki yok. Yine de seçtiğiniz fotoğraflara birbirinden farklı fontlarla metin ekleyebiliyorsunuz. 

Android ve iOS platformunda yer alan Unfold uygulamasını ücretsiz bir şekilde telefonunuza indirebilirsiniz. 

Any Sticker (Android, iOS)

anysticker

Günlük 300 milyona yakın insanın kullandığı Hikayeler’in alametifarikalarından bir tanesi de çıkartmalar. Instagram’ın sunduğu çıkartmalardan sıkıldıysanız, size AnySticker’ı tavsiye edebiliriz. 

AnySticker, kendi çıkartmalarınızı oluşturmanıza olanak tanıyor. Create Sticker seçeneğine tıklayın. Ardından yazacağınız metni dilediğiniz renk ve çıkartma ile kombinleyin. Daha sonra oluşturduğunuz çıkartmanızı bir resme eklemek için galerinize gidin. Son olarak, resmi ister indirebilir isterse uygulama aracılığıyla Instagram Hikayelere yükleyebilirsiniz. 

YORUMLAR