iPhone Gizli Numara Engelleme Nasıl Yapılır?

iPhone numara engelleme ve gizleme işlemleri nasıl yapılır? iPhone gizli numara açma işlemi için hangi adımlar uygulanmalı? İşte merak edilen soruların yanıtı!

iPhone'da gizli numara engelleme işlemi nasıl yapılır sorusunu merak eden kullanıcılar için ayrıntılı bir rehber hazırladık. Rehberimizde ayrıca iPhone gizli numara açma ve iPhone numara gizleme işlemlerinin nasıl uygulanacağını açıkladık.

iPhone Numara Engelleme Nasıl Yapılır?
MOBİL

iPhone Numara Engelleme Nasıl Yapılır?

iPhone numara engelleme nasıl yapılır sorusunu merak eden kullanıcılar için detaylı bir rehber hazırladık. Akıllı telefonunuza gelen istenmeyen çağrıları engellemenin birkaç yolu bulunuyor ve bu yöntemlerden her biri, istemediğiniz kişilerden gelen çağrılara bir son vermek için eşit derecede etkili.

iOS işletim sistemine sahip olan akıllı telefonunuz üzerinden gizli numaraları engelleyebilir, gizli numara açma ve numara gizleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemlerin nasıl yapılacağını merak ediyorsanız rehberimize göz atabilirsiniz.

iPhone Gizli Numara Engelleme Adımları Neler?

  • Türk Telekom gizli numara engelleme nasıl yapılır?
  • Vodafone gizli numara engelleme nasıl yapılır?
  • Turkcell gizli numara engelleme nasıl yapılır?

Gizli numaraları engelleme işlemi, operatörden operatöre değişiklik gösteriyor. Hazırladığımız rehbere göz atarak Vodafone, Türk telekom ve Turkcell GSM operatörlerinde gizli numaraların nasıl engelleneceğini öğrenebilirsiniz.

1. Türk Telekom Gizli Numara Engelleme Nasıl Yapılır?

  • Akıllı telefonunuzun arama ekranını açın.
  • *253# tuşlarına basın.

Türk Telekom hattına sahip kullanıcıların gizli numaraları engelleyebilmesi için akıllı telefon üzerinden arama ekranını açması gerekiyor. Daha sonra *253# tuşlarına basılması lazım. Bu adım uygulandığı takdirde söz konusu işlem tamamlanacak. Bunun yanı sıra Online İşlemler bölümünden de gizli numara engellenebilir.

2. Vodafone Gizli Numara Engelleme Nasıl Yapılır?

  • Mesaj uygulamasını açın.
  • Yeni mesaj oluşturma ekranını görüntüleyin.
  • GIZLI AC yazın.
  • 7046’ya mesaj atın.

Vodafone hattına sahipseniz söz konusu işlemi gerçekleştirmek için ilk olarak akıllı telefonunuzdaki Mesaj uygulamasını açın. Yeni mesaj oluşturma ekranını görüntüleyin. Açılan ekran üzerinden GIZLI AC yazın ve hemen ardından 7046’ya mesaj atın.

3. Turkcell Gizli Numara Engelleme Nasıl Yapılır?

  • Arama ekranını açın.
  • *253# tuşlayın
  • "YES"e basın.

Turkcell hattına sahipseniz gizli numara engellemek için ilk olarak arama ekranına girin. Daha sonra *253# tuşlayın ve ardından "YES"e basın. Bunu yapmanız halinde Gizli Numaradan Arama Kısıtlama isimli servisi kullanmaya başlayacaksınız.

iPhone Gizli Numara Açma Nasıl Yapılır?

  • Ayarlara girin.
  • "Telefon" menüsüne basın.
  • "Numaramı Göster" seçeneğine dokunun.
  • Kutucuğu açık hale getirin.

Akıllı telefonunuz üzerinden gizli numara açma işlemini yapmak istiyorsanız ilk önce ayarlara girmeniz gerekiyor. Ayarlar sayfası üzerinden Telefon menüsünü görüntüleyin. Daha sonra "Numaramı Göster" seçeneğine dokunun. Son olarak kutucuğu açık hale getirin.

iPhone Numara Gizleme Adımları Neler?

  • Ayarlar uygulamasını açın.
  • "Telefon" menüsüne dokunun.
  • "Numaramı Göster" seçeneğine basın.
  • Kutucu kapalı hale getirin.

iPhone numara gizleme nasıl yapılır? iPhone modellerde birisini aramak istiyor ancak aramak istediğiniz kişinin kişisel telefon numaranızı görmesini istemiyorsanız bunun nasıl yapılacağını merak ediyorsunuzdur. Bu makalede nasıl yapıldığı merak ettiğiniz bu işlemin nasıl gerçekleştirileceğini birkaç basit adımla anlattık.

Ufak bir hatırlatma olarak burada yer alan yöntemlerin numaranızın görünürlüğünü gizlediğini ancak yasal yerlere başvuru halinde numaranızın arama kayıtlarından görüntülenebileceğini vurgulayalım. Yani numaranızı yalnızca aradığınız kişiden gizleyebiliyorsunuz. Bunu yapsanız dahi operatörünüz kimi aradığınızı görebilir.

Bu noktada uygulayabileceğiniz üç farklı yöntemden söz edebiliriz. Her üç yöntem de temel olarak birebir aynı ancak uygulama yolu açısından farklılık gösteriyor.

Yukarıdaki yöntemi uyguladığınızda aradığınız herkes için numaranızın gizleneceğini hatırlatalım. Eğer yalnızca bir çağrı için aramayı gizlemek istiyorsanız aramak istediğiniz numaranın başına #31# kodunu girmeniz yeterli olacaktır.

Bu kodu girerseniz aradığınız kişi numaranızı göremeyecektir. Numaranızı gizlemeye devam etmek için bu kodu numaranın başına her çağrıda tekrar eklemeniz gerekiyor.

Numara gizlemenin başka bir yolu da gizli arama özelliğini operatörü arayarak aktif hale getirmektir ancak bu yöntemde de aradığınız herkes özellik tekrar kapalı hale getirilene kadar numaranızı görmeyecektir.

Numara Gizleme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Numaranızı gizlemek istiyorsanız bunu yapmadan önce bilmeniz gereken bazı şeyler vardır. Bunlardan ilki, bu yöntemi kullanarak herkesi aramayacağınızdır. Bu genellikle aradığınız kişilerin bilinmeyen numaralardan gelen çağrıları kabul etmemesinden kaynaklanır. Yani aradığınız kişi gizli numaralara kapatmışsa bu üç yöntemden de yararlanamazsınız.

Birinci ve üçüncü yöntemi kullanan iPhone kullanıcılarının işlemi gerçekleştirdikten sonra belirli kişilere numarasını gösterme gibi şansı bulunmuyor. Bu nedenle kullanıcıların işlemi gerçekleştirmeden önce iki kez düşünmesi büyük önem taşıyor.

Son olarak bu yöntemlerle numaranın sadece karşı tarafa gizlendiğini, operatörlerin kimi aradığınızı görmesinin hala mümkün olduğunu unutmayın.

Bu yazıda numara engellemenin yanı sıra iPhone gizli numara açma ve iPhone numara gizleme işlemlerinin nasıl yapılacağını açıkladık. Peki, siz bu rehberde yer alan bilgiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR