İşletmeler için En İyi Ücretsiz Logo Oluşturucular

Logo için yüksek meblağlar ödemek istemiyorsanız, işletmeler için en iyi ücretsiz logo oluşturucular ile karşınızdayız.

İşletmeler için En İyi Ücretsiz Logo Oluşturucular

Bir işletme sahibi olarak müşterilerinizle bağ kurmanın çeşitli yöntemlerini arıyor olabilirsiniz. Bu bakımdan kurumsal kimliğinizi doğru bir şekilde yansıtabilmek ve tüketicilerin aklında yer edinmek için dikkat etmeniz gereken en önemli faktörlerden birisi de logodur. Sizler için hazırladığımız bu içeriğimizde işletmeler için en iyi ücretsiz logo oluşturucular ile karşınızdayız.

En İyi Ücretsiz Logo Oluşturucular Neler?

  • Turbologo
  • Launchaco Logo Builder
  • Logo Foundry
  • Logo Dust & Free Minimal Logos
  • Logomak
  • Logo Rank

En İyi Ücretsiz Logo Oluşturucular Neler?

1- Turbologo

Bir işletme için logo tasarlamaya başladığınızda kullanabileceğiniz Turbologo, gerçekten de pratik bir logo oluşturma aracı olarak öne çıkıyor. Yalnızca birkaç dakika içerisinde kurumsal kimliğinize uyum sağlayan logoyu yaratmaya imkan tanıyan araç, sunduğu onlarca farklı şablon arasından seçim yapabilmenize de olanak sunuyor.

Turbologo tarafından sağlanan hizmetin ücretsiz olduğuna bakmayın: Oluşturduğunuz logoları yüksek çözünürlüklü dosya uzantılarında indirmekten tutun da baskıya hazır vektör dosya uzantıları oluşturmaya kadar pek çok özelliği bünyesinde barındırıyor. Böylece kaliteli bir hizmet aldığınızdan emin oluyorsunuz.

Ayrıca logolarınızı farklı alanlarda kullanırken özelleştirebilmeniz için farklı renk varyasyonlarına sahip olacak şekilde de düzenleyebiliyorsunuz. Böylece arka planı açık bir ortamda daha koyu renkteki, arka planı koyu bir ortamda daha açık renkteki logonuzu kullanabilirsiniz.

Son olarak, sahip olduğunuz logonun herhangi bir telif sorunu ile karşılaşmaması önemlidir. Turbologo, kullanıcılara tüm tasarımlar için tam mülkiyet / telif hakkı sağlıyor. Turbologo hakkında daha fazla bilgi edinmek ve hemen bir logo oluşturmak için resmi internet sitesini ziyaret etmek isteyebilirsiniz.

2- Launchaco Logo Builder

Listedeki diğer pek çok araç gibi bu alanda yeni olanlara hitap eden Launchaco, tasarım konusunda kendini çok da iyi hissetmeyen kullanıcılara hitap eden bir logo oluşturucu olarak öne çıkıyor. Gerekli bilgileri doldurduktan sonra yapmanız gereken şey yazı tipi ve diğer birkaç ayar ile oynamak olacak.

Unutmayın ki markanızın kurumsal logosunu oluştururken yazı tipinin size uygun bir mesaj vermesini istersiniz. Bu nedenle bir yazı tipini kullanmadan önce, internette bu yazı tipinin tam olarak nasıl bir intiba bıraktığına yönelik çeşitli araştırmaları kontrol etmek isteyebilirsiniz.

3- Logo Foundry

Logo Foundry Android ve iOS cihazlarınızda kullanabileceğiniz portatif ve kolay logo oluşturma programlarından birisi ve kullanıcılara ücretsiz seçenekler sağlayarak ücretsiz tasarım yapabilmelerine imkan veriyor. Geniş bir yelpaze ile gelen bu uygulama, tasarımları akıllı telefonundan ya da tabletinden yapmak isteyen kullanıcılar için biçilmiş kaftan.

4- Logo Dust & Free Minimal Logos

Profesyonel odaklı çalışan tasarımcılar, haklı olarak tasarlanmasını istediğiniz logolar için ücret talep ederler. Ücretli hizmet almaktan yana değilseniz, logoları ve simgeleri internette ücretsiz olarak paylaşan bazı tasarımcıların yardımınıza koşmasına izin verebilirsiniz.

İşletmeler, bu ücretsiz paylaşılan logoları/simgeleri ticari amaçlarla kullanabilirler. Logo Dust, hem kişisel hem de ticari projeler için herkes tarafından kullanılabilen, sınırsız bir şekilde indirilebilen 47 adet ücretsiz logo havuzuna sahiptir.

SVG formatına sahip olduğunuzdan logonun boyutunu kalite kaybı yaşamadan artırabilir ve renk değiştirme gibi eylemleri basitçe gerçekleştirebilirsiniz.

Matt Nunney’in ücretsiz minimal logoları, minimalist tasarım standartlarına uyan logo koleksiyonuyla benzer bir sitedir. Bu logolar PowerPoint dosyaları biçiminde gelir ve bu da logoları düzenlemeyi kolaylaştırır. Bunları kolayca kopyalayabilir ve SVG ya da diğer formatlara dönüştürebilirsiniz. 

5- Logomak

Logomak, logo yapımı için bir rehberdir. Sizin için bir logo oluşturmaz ama ne yapmak istediğinizi esas alarak yazı tipi ve renk seçeneklerinizi daraltmada yardımcı olur. Öncelikle, bulunduğunuz sektörü seçin ve tasarlamak istediğiniz logoyu en iyi tanımlayan üç etiketi seçin.

Endüstriniz ya da ana değeriniz listede yoksa, ona en yakın olanı seçin. Seçimlerinize bağlı olarak Logomak, logonuz için çoklu renk şemalarıyla birlikte üç ana renk seçecektir. Bir tasarımcı değilseniz, bu değerli bir bilgidir. Logomak, buna benzer bir şekilde etiketlerinizi esas alarak yazı tipi seçeneklerinizi daraltacaktır.

Nasıl olacağının önizlemesini görmek için yazı tiplerini indirebilirsiniz. Logomak tarafından otomatik olarak oluşturulan birkaç logoyu indirebilir veya Logomak’ı olması gerektiği gibi kullanabilirsiniz. Renk şemalarının ve yazı tiplerinin temel noktalarına sahip olduktan sonra tasarım dünyasına büyük bir adım atabilir ve kendi orijinal logonuzu oluşturabilirsiniz.

6- LogoRank

Bir logo yaptığınızda veya bir tasarımcıya logo yaptırdığınızda, AI (Yapay Zeka) sistemine dayanarak bu logonun ne kadar iyi olduğunu test edebilirsiniz. Logoyu yüklemeniz ve Logo Rank’ın üç ana parametreyi test etmesini beklemeniz yeterli olacaktır. Logonun kalitesini belirleyen ölçütler sırasıyla benzersizlik, renk ve kontrasttır.

İnsanların olumlu tepki gösterip göstermeyeceğine bunları baz alarak karar verir. Üç testin sonunda, bu logo ile devam etmenizi ya da yeni bir logo tasarlamanızın gerektiğini ifade eden bir genel bir puan ile karşılaşacaksınız. Ücretsiz simgelere sahip logolar kullanıyorsanız, tasarım becerilerinizi birden fazla kez kontrol etmeniz gerekecektir.

Logo Bir Şirketi Nasıl Etkiler?
İNTERNET

Logo Bir Şirketi Nasıl Etkiler?

Bundan yıllar öncesinde internetteki kaynakların oldukça sınırlı olmasından ötürü insanların internet sitenizde kalmaktan başka çaresinin olmaması muhtemeldi ama internetin yayılımı sonucunda internet sitelerinin de sayısı arttı ve insanların elinin altında sonsuza yakın bir kaynak oldu.

YORUMLAR