İşte WhatsApp'ta Herkesten Silinen Mesajları Okumanın Yöntemi

WhatsApp'ta silinen mesajları geri getirmek de okumak da mümkün! İşte WhatsApp'ta herkesten silinen mesajları okumanın yöntemleri.

WhatsApp'ta silinen mesajları nasıl okuruz? sorunun yanıtı oldukça basit. WhatsApp’ta silinen mesajları okumak sandığınız kadar zor değil. WhatsApp'ta silinen mesajı okumak için bir programa da ihtiyacınız yok! WhatsApp’ta herkesten silinen mesajları okumanın pratik yöntemini anlatıyoruz. İşte merak edilen o yöntem!

WhatsApp Silinen Mesajları Okuma Nasıl Yapılır?

WhatsApp’ta gönderilen mesajları silme ve geri alma özelliği uzun bir süredir var. Yanlışlıkla gönderdiğiniz mesajı karşı taraf görmeden geri alabiliyorsunuz. İster teke tek yazışmalarda ister grup sohbetlerinde gönderdiğiniz bir iletiyi belli bir süre içerisinde silmeniz mümkün. Tek dokunuşla mesajı hem sizden hem de karşı taraftan silebiliyorsunuz. Yeni keşfedilen bir açıkla silinen mesajı geri alma özelliğinin çok da iyi çalışmadığı ortaya çıktı. Karşı taraftan da silindiğini sandığınız mesaj aslında okunabiliyor. Mesajı gönderdiğiniz kişi, dilerse anında sildiğiniz mesajı okuyabiliyor hem de istediği zaman bunu yapabiliyor. Tabii ki; aynı şekilde siz de kişilerinizden gelen silinen mesajları okuyabiliyorsunuz.

WhatsApp'ta silinen mesajları okumak için tek yapmanız gereken; WhatsApp’ı telefonunuzdan silmek ve tekrar yüklemek. Mesaj geçmişiniz otomatik olarak yedeklenmiş olduğundan WhatsApp’ı açar açmaz silinen mesajlar da karşınıza çıkıyor. Bunun nedeni; mesajların sadece konuşma geçmişinden silinmesi, telefon hafızasında tutulmaya devam etmesi. Kurtarmak istediğiniz bir sohbeti yanlışlıkla sildiyseniz, bunu varsayılan olarak her gece saat 2'de gerçekleşen WhatsApp Sohbet yedeklemesinin yardımıyla yapabilirsiniz. Yedekleme sıklığını günlük, haftalık veya aylık olarak değiştirebilirsiniz.

WhatsApp Silinen Mesajları Okuma Nasıl Yapılır?

Ancak, bir sonraki yedekleme saat 2'de gerçekleşmeden önce sohbetleri geri yükleyebileceğiniz için, tercih edilen yedekleme sıklığı olarak günlük seçim yapılması önerilir. Silinen WhatsApp sohbetlerini geri yüklemek için aşağıdaki adımları izleyin:

  • Bir Android cihaz kullanıyorsanız WhatsApp'ı kaldırın ve Google Play Store'dan tekrar yükleyin.
  • Şartlar ve Koşulları kabul edin ve sonraki adımda ülke koduyla birlikte cep telefonu numaranızı girin.
  • Sohbetleri bir yedekten geri yüklemek için bir seçenek göreceksiniz. Geri yükleme seçeneğine tıklayın, WhatsApp sohbetleriniz geri yüklenecektir.
  • Artık silinen mesajlarınızın tekrar geri geldiğini göreceksiniz.

WhatsApp’ta silinen mesajları görmenin başka bir yolu da var. Silinen WhatsApp mesajlarını okumak için üçüncü taraf uygulamaları kullanabilirsiniz. Google Play Store'da WhatsApp mesajlarını siz veya gönderen kişi sildikten sonra kurtarmanıza izin veren birçok uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamalar, Android sisteminin bildirim kaydında depolanan bildirimlerinizin bir günlüğünü tutar.

Silinen WhatsApp mesajlarını okumak için kullanabileceğiniz “WhatsRemoved+” adlı popüler bir uygulama mevcut. 5 milyondan fazla indirme ile uygulama, iOS kullanıcıları için değil, yalnızca Android kullanıcıları tarafından kullanılabilir. Ayrıca, silinen WhatsApp mesajlarını okumak için bu uygulama reklamlar içerir ve uygulamanın premium aboneliğini satın alarak bunları kaldırabilirsiniz. Gelelim uygulama ile mesajları nasıl kurtaracağınıza...

WhatsApp Silinen Mesajları Okuma Nasıl Yapılır?

  • Uygulamayı Google Play Store'dan indirin ve yükleyin.
  • Ekranda istendiği gibi hüküm ve koşulları kabul edin ve bildirimlere erişime izin verin.
  • Silinen mesajları okumak için uygulamalar listesinden WhatsApp'ı seçin.
  • Artık biri size gönderilen bir mesajı sildiğinde, uygulamadan bir bildirim alacaksınız.
  • Silinen WhatsApp mesajını okumak için bildirimi açın ve “ALGILANDI” sekmesine dokunun.
  • Oradan silinen mesajı silindikten sonra bile okuyabilirsiniz.

WhatsRemoved+'ın yanı sıra, silinen WhatsApp mesajlarını okumak için kullanabileceğiniz başka uygulamalar da var. Ancak, üçüncü taraf bir uygulamaya akıllı telefonunuzun bildirimine erişim sağlamanın önemli bir güvenlik riski içerdiğini bilmelisiniz. Ne yazık ki, iOS, silinmiş bir WhatsApp mesajını görüntülemek için yükleyebileceğiniz herhangi bir üçüncü taraf uygulamasına sahip değil. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesi üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR