WhatsApp Gelen Fotoğraflar Galeride Gözükmüyor, Nasıl Düzeltilir?

WhatsApp gelen fotoğraflar galeride gözükmüyor, gelen görüntüler nasıl kaydedilir? Bu ve buna benzer soruların cevabını sadece saniyeler içinde öğreneceksiniz!

Kullanıcılar, WhatsApp'ta başkası tarafından gönderilen medya dosyalarının otomatik olarak galeriye kaydedilmemesi durumunda WhatsApp gelen fotoğraflar galeride gözükmüyor, çözümü nedir sorusunun cevabını araştırıyor.

Çok sayıda kullanıcı, anlık mesajlaşma uygulaması üzerinden gelen görsellerin galeride görünmediğini söylüyor. WhatsApp Messenger dünya çapında popüler bir anlık mesajlaşma uygulaması olduğu için bu tür bir sorunla karşılaşan binlerce kullanıcının olduğunu söylemek doğru bir tahmin olacaktır.

Bu içeriğimizde WhatsApp gelen fotoğrafları galeriye kaydetme sorununun neden olduğunu ve nasıl çözüleceğini açıkladık. Rehberimizde yer alan adımlar, karşılaşılan problemin düzelmesini sağlayabilir.

WhatsApp Gelen Fotoğraflar Galeride Gözükmüyor, Nasıl Düzeltilir?

  • İlk olarak WhatsApp uygulamasını açın.
  • Daha sonra sağ üst köşede bulunan üç noktaya dokunun. 
  • Açılan pencereden ayarlar seçeneğini seçin.
  • Sohbetler kısmına girin.
  • Sohbet ayarları kısmındaki; "Medya görünürlüğünü" pasif halden aktif hale getirin.
  • İşlem tamamlanmış olacaktır.

Eğer WhatsApp'ta çok fazla fotoğraf geliyor ve gelen fotoğrafları galeriye kaydetmek istemiyorsanız medya görünürlüğünü pasif hale getirebilirsiniz ya da gelen fotoğrafları galeriye eklenmesini istiyorsanız medya görünürlüğünü aktif hale getirebilirsiniz. 

Birçok WhatsApp grubundan gelen fotoğraf ve video birçok insanın galerisini doldurmakta ve depolama alanında sıkıntılar çıkarmaktadır. Bu durum ilerleyen günlerde telefonun ısınmasına ve yavaşlamasına neden olmaktadır.

iPhone'da WhatsApp'tan Atılan Görüntüleri Kaydetme

  • WhatsApp'ı açın.
  • Uygulamayı açtıktan sonra uygulama ayarlarına gidin.
  • Sohbetler seçeneğine dokunun.
  • "Film Rulosuna Kaydet" seçeneğini etkin hale getirin.
  • İşlem tamamlanmış olacaktır. 

WhatsApp Gelen Fotoğraflar Neden Galeride Gözükmüyor?

  • Kullanıcı, fotoğrafı veya videoyu gönderdikten kısa bir süre sonra silmiş olabilir.
  • Cihazınızda yeterli depolama alan olmayabilir.
  • WhatsApp Messenger uygulamasına bu işlem için izin vermemiş olabilirsiniz.
  • İnternet bağlantısı olmayabilir.
  • Veri tasarruf modu açık olabilir.

WhatsApp'ta görüntülerin galeriye otomatik olarak kaydedilmemesi sorununu çözmeden önce bu probleme yol açan faktörlerin neler olduğunu bilmek gerekir. WhatsApp'ta tarafınıza gönderilen fotoğraf ve videoların galeriye kaydedilmemesinin birden fazla nedeni bulunuyor.

Kullanıcı, Fotoğrafı veya Videoyu Gönderdikten Kısa Bir Süre Sonra Silmiş Olabilir.

Size fotoğraf veya video gönderen birisi, görüntüyü iki taraftan da silme seçeneğini kullanırsa bu görüntü sadece sohbetten değil aynı zamanda galerinizden de silinir.

Cihazınızda Yeterli Depolama Alanı Olmayabilir

Medya dosyalarının galerinize kaydedilmemesinin nedenleri arasında yeterli kullanılabilir alanın olmaması yer alıyor. Akıllı telefonunuzda yeterli depolama alanı yoksa anlık mesajlaşma uygulaması üzerinden gelen fotoğraf ve videolar otomatik olarak kaydedilmez.

İnternet Bağlantısı Olmayabilir

Dünya çapında çok büyük bir popülerliğe sahip olan anlık mesajlaşma uygulaması, görselleri ve videoları galeriye otomatik olarak kaydedebilmek için internet bağlantısına ihtiyaç duyar. İnternet bağlantısı yoksa galeriye otomatik kaydetme işlemi gerçekleşmez.

WhatsApp'a Bu İşlem İçin İzin Vermemiş Olabilirsiniz

Fotoğraf ve videoların otomatik olarak galeriye kaydedilebilmesi için kullanıcının uygulama üzerinden izin vermesi gerekir. Eğer bu işlem için izin verilmemişse söz konusu problem ile karşı karşıya kalınır.

Veri Tasarruf Modu Açık Olabilir

Milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan anlık mesajlaşma platformunda otomatik kaydetme işleminin gerçekleşmemesine yol açabilecek bir faktör daha mevcut. Veri tasarruf modu açık olabilir. Uygulamanın ayarlarından bu seçeneği etkinleştirmişseniz görüntüleri manuel olarak indirmeniz gerekir. İndirmediğiniz görüntüler, galerinize de otomatik olarak kaydedilmez.

Sıkça Sorulan Sorular

WhatsApp uygulamasındaki fotoğraflar ile ilgili merak edilen bazı soruları cevaplayacağız.

WhatsApp'taki Fotoğraflar Galeriye Nasıl İner?

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta fotoğrafların galeriye inmesini sağlamak için uygulamanın ayarlar penceresini açın. "Sohbetler" kategorisine girin ve hemen ardından "Medya görünürlüğü" seçeneğini aktif hâle getirin.

WhatsApp Gelen Fotoğrafları Nereye Kaydediyor?

WhatsApp uygulamasında "Medya görünürlüğü" seçeneği etkinleştirilmişse fotoğraflar akıllı telefonun galerisine kaydedilir. Dolayısıyla WhatsApp'tan gelen fotoğraflara galeri üzerinden erişebilirsiniz.

WhatsApp'tan Gelen Fotoğrafların Galeriye Kaydedilmesi Nasıl Engellenir?

Anlık mesajlaşam hizmeti WhatsApp'tan gelen fotoğrafların galeriye kaydedilmesini önlemek için öncelikle uygulamanın ayarlar sayfasını görüntüleyin. Daha sonra "Sohbetler" kategorisini açın. Son olarak "Medya görünürlüğü" seçeneğini devre dışı bırakın.

WhatsApp Kalite Kaybı Olmadan Fotoğraf ve Video Nasıl Gönderilir?
NASIL YAPILIR

WhatsApp Kalite Kaybı Olmadan Fotoğraf ve Video Nasıl Gönderilir?

İlk defa 2009 yılında hayatımıza giren WhatsApp, milyarlarca kullanıcıya ulaştı. Her gün ortalama 60 milyar mesaj gönderilen WhatsApp'ta kullanıcılar fotoğraf veya video gönderirken görüntü kalitesinde kayıplar yaşamaktadır.

Bu içeriğimizde popüler anlık mesajlaşma uygulamasında çok sayıda kullanıcının karşılaştığı problemin neden meydana geldiğini ve sorunu çözmek için hangi yöntemlerin uygulanması gerektiğini açıkladık. Ayrıca WhatsApp'ta duvar kağıdı değiştirme işlemini uygulayarak istediğiniz resmi arka plan olarak ayarlayabilirsiniz.

WhatsApp’tan Uzun Video Gönderme Nasıl Yapılır?
İNTERNET

WhatsApp’tan Uzun Video Gönderme Nasıl Yapılır?

WhatsApp uzun video gönderme işlemi popüler uygulamayla ilgili en çok merak edilen konuların başında geliyor. Günümüzde bir kişi birbiriyle iletişim kurmak için WhatsApp uygulamasını tercih ediyor.

YORUMLAR