Microsoft Word'de Arkaplana Nasıl Resim Eklenir?

Microsoft Word arkaplana resim ekleme nasıl yapılır? Bu yazımızda Microsoft'un kelime işlemci programında arka plana nasıl resim ekleyebileceğinizi açıkladık.

Microsoft Word, arkaplana resim ekleme işleminin çok kolay bir şekilde yapılabilmesine olanak tanıyor. Bu yazıda popüler kelime işlemci programında arka plana nasıl resim ekleyebileceğinizi açıkladık. Hazırladığımız rehberi inceleyerek söz konusu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.  

Öğrencilerin ve çalışanların bir numaralı dostu olan metin yazma programı Microsoft Word'de daha keşfedemediğimiz yüzlerce özellik bulunuyor. Bu blog yazımıda arkaplana resim ekleme özelliğini nasıl kullanabileceğinizden bahsedeceğiz.

En İyi ve Kullanışlı PDF'i Word Dosyasına Dönüştürme Programları
YAZILIM

En İyi ve Kullanışlı PDF'i Word Dosyasına Dönüştürme Programları

PDF'i Word'e çevirme işlemi sayesinde bir PDF dosyasını Word ya da DOC formatında görüntüleyebilirsiniz. Bu işlemin çok pratik bir şekilde yapılabilmesine imkân tanıyan çeşitli programlar yer alıyor.

Microsoft'un uzun yıllardır kullanılan bir numaralı metin editörü Word'te artık daha havalı bir şekilde yazı yazabilirsiniz. Bunun için sunumlarınıza aşağıda gösterdiğimiz adımları uygulayarak sadece arkaplan resmi eklemeniz yeterli.

Word Arka Plana Resim Ekleme Adımları Neler?

  • Programı açın.
  • Tasarım sekmesine tıklayın.
  • "Sayfa Rengi" butonuna basın.
  • "Dolgu Efektleri" seçeneğini seçin.
  • Resim sekmesine girin.
  • "Resim Seç" butonuna basın.
  • Bilgisayarınızdan bir görsel seçin.

Dünya çapında çok büyük bir popülerliğe sahip olan popüler kelime işlemci programında oluşturduğunuz belgenin arka planına resim ekleyebilmeniz mümkün. Eğer bu işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız uygulamanız gereken bazı adımlar yer alıyor.

Milyonlarca kişi tarafından kullanılan kelime işlemci programında arka plana resim ekleyebilme işlemini çok pratik ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için ilk olarak Microsoft Word isimli popüler kelime işlemci programını açın.

Programı açtıktan sonra üst kısımda çeşitli sekmeler göreceksiniz. Bu sekmeler arasından Tasarım sekmesine tıklayın. Daha sonra "Sayfa Rengi" butonuna basın. Bu işlemin ardından bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden "Dolgu Efektleri" seçeneğini seçin.

Dolgu Efektleri seçeneğini seçtikten sonra Resim sekmesine girmeniz gerekiyor. Bu işlemin hemen ardından "Resim Seç" butonuna tıklayın. Son olarak bilgisayarınızdan bir görsel seçin. Seçtiğiniz görsel, popüler kelime işlemci programında açık olan belgeye eklenecektir. Adımları uygularken sorun yaşayan kişiler için görseller ile daha detaylı bir şekilde anlattık.

İlk olarak Microsoft Word programı üzerinden temiz bir sayfa açın.

Microsoft Word'ün üst kısmında bulunan menülerden "Tasarım" alanına geçiş yapın.

Açılan bölümün en sağ kısmına doğru bakmalısınız. Oradan "Sayfa Rengi" alanına tıklayın ve açılan pencereden "Dolgu Efektleri" kısmını seçin.

Daha sonra karşınıza arkaplan ayarlarını düzenleyebileğiniz bir pencere çıkacak. Pencerenin üst kısmında bulunan yardımcı menülerden "Resim" bölümüne gelin.

Buraya kadar doğru bir şekilde geldiyseniz gerisi kolay artık. Aşağıda ok işareti ile gösterdiğimiz alana tıklayın ve arkaplan olarak ayarlamak istediğiniz resmi seçin.

Daha sonra karşınıza resim seçmeniz için bir bölüm çıkacak. Bu bölüm aracılığıyla istediğiniz resmi arkaplan olarak ayarlayabilirsiniz. Resimleri bilgisayarınızdan yükleyebileceğiniz gibi internetten de anlık olarak indirebilirsiniz. Mesela aşağıda konuyu anlatırken biz Tamindir'in resmini Word sayfasına ekledik. Bir göz atın bakalım nasıl olmuş.

Bu yazıda tüm dünyada oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan kelime işlemci programı Microsoft Word'de oluşturduğunuz belgenin arka planına nasıl görsel ekleyebileceğinizi çok detaylı bir şekilde açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumla rkısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR