En İyi ve Kullanışlı PDF'i Word Dosyasına Dönüştürme Programları

Bu rehberde PDF'i Word'e çevirme işleminin yapılabilmesine imkân tanıyan araçları sıraladık. Peki, PDF'i Word'e dönüştürme programları hangileri?

PDF'i Word'e çevirme işlemi sayesinde bir PDF dosyasını Word ya da DOC formatında görüntüleyebilirsiniz. Bu işlemin çok pratik bir şekilde yapılabilmesine imkân tanıyan çeşitli programlar yer alıyor. Bu rehberde format dönüştürmek için kullanılabilecek hizmetleri sıraladık.

Taşınabilir Veri Dosyası (PDF) belgeleri, bilgi paylaşımı için tasarlanmıştır ve bunları görüntülemek için hangi donanım ve yazılım kullanıldığından bağımsız olarak, her platformda aynı görünürler. Fakat PDF'ler düzenleme için tasarlanmamıştır.

Bu nedenle, PDF içindeki metinleri veya görüntüleri değiştirmeniz ya da çıkartmanız gerekirse, bunun en kolay yolu, belgeyi bir ofis yazılımıyla açabileceğiniz Word belgesine dönüştürmektir. Dönüştürülen dosya, Microsoft Word için olabileceği gibi OpenOffice ya da LibreOffice için de olabilir.

PDF dosyaları her zaman mükemmel şekilde Word'e dönüşmeyebilir. Özellikle de, sizin bilgisayarınızda yüklü olmayan bir yazı fontu ile hazırlanmışlarsa. Peki, PDF'i Word'e dönüştürme işlemi için hangi programlar kullanılabilir?

En İyi PDF - Word Dönüştürme Araçları Listesi

  • Adobe Acrobat Pro
  • SmallPDF
  • PDFSimpli
  • WPS PDF to Word Converter
  • Free Online OCR
  • Nitro PDF to Word Converter
  • UniPDF
  • Free File Converter
  • LightPDF
  • Wondershare PDFelement

PDF'ler Şifre İle Nasıl Korunur?
NASIL YAPILIR

PDF'ler Şifre İle Nasıl Korunur?

Dünya üzerinde en çok kullanılan dosya biçimi PDF’dir. Bu nedenle birçok kişi PDF’lerin güvenliği için parola koymayı tercih etmektedir.

PDF'i Word'e çevirme araçları listesi hazırladık. Listede yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Adobe Acrobat Pro

PDF'i Word'e dönüştürme programı denildiğinde akla ilk gelen hizmetlerden biri olan Adobe Acrobat Pro, modern arayüzü ve gelişmiş özellikleriyle dikkat çekiyor. Ücretli abonelik gerektiren programda PDF dosyasını PPT, Excel, JPG ve Word'e dönüştürebilirsiniz. Ayrıca PNG, JPG, HTML, Excel gibi belgeleri de PDF'e çevirebilirsiniz.

SmallPDF

Çok kolay bir kullanıma sahip olan SmallPDF, format dönüştürme işleminin çok pratik bir şekilde yapılabilmesini sağlıyor. Popüler hizmet ayrıca PDF birleştirme, PDF boyutu küçültme, PDF sayfasını silme ve PDF düzenleme gibi araçlar da içeriyor.

PDFSimpli

PDF'i Word'e çevirme için kullanılabilecek hizmetler arasında PDFSimpli de bulunuyor. PDFSimpli PDF - Word, PDF - JPG, Excel - PDF, PowerPoint - PDF dahil olmak üzere birçok dönüştürme aracı yer alıyor. Başarılı bir arayüze sahip olan hizmet üzerinden PDF dosyalarını birleştirebilir, sıkıştırabilir, filigran ekleyebilir ve dahasını yapabilirsiniz.

WPS PDF to Word Converter

Halihazırda kullanılabilen WPS Office'in yazılımcıları tarafından geliştirilen bu program, basit bir arayüze sahip. Dönüştürmek istediğiniz bir dosyayı tutup, programın üstüne sürüklüyor ve dönüştürmek istediğiniz formatı (DOC, DOCX ve RTF vb.)  seçiyorsunuz. Sonrasında 'start' tuşuna basmanız yeterli oluyor. 

Masaüstü programı olması münasebetiyle tarayıcınız üzerinden açacağınız araçlardan çok daha hızlı çalışan ve onlara göre daha iyi sonuçlar veren WPS hizmetinin mobil uygulaması da bulunuyor.

Free Online OCR

PDF'i Word'e çevirme işlemi için kullanılabilecek hizmetler arasında Free Online OCR de yer alıyor. Adından da anlayabileceğiniz gibi OCR, tarayıcı temelli, ücretsiz bir PDF dönüştürme aracı. Optik Karakter Tanıma Sistemi kullanan bu sistemle birlikte, taranmış PDF belgelerini de Word dosyasına dönüştürmeniz mümkün olabiliyor. 

Her seferinde tek bir dosyanın dönüştürülmesine izin veren OCR, 5GB büyüklüğe kadar dosya kabul ediyor. Dosyanın yüklenme işlemiyle birlikte PDF dosyasının dilini, dönüştürülmek istenilen formatı seçiyorsunuz ve dönüştürme işlemine başlayabiliyorsunuz. Birkaç saniye sonra da yeni dosyanızı alabileceğiniz indirme linki karşınıza çıkıyor. 

Nitro PDF to Word Converter

Açıkça söylemek gerekir ki; Nitro metin tabanlı dosyalarda oldukça iyi çalışsa da içerisinde çokça resim olan PDF dosyalarında çuvallayabiliyor. Bu sebeple Nitro'yu kullanmadan önce dosyanın içeriğine iyice bakmak ve çoğunlukla metinden oluşan dosyaları Nitro'ya yüklemek gerekiyor. 

Uygulamanın iki farklı sürümü halen kullanılabilir durumunda. Nitro PDF to Word Converter adresi üzerinden tarayıcınızdan ücretsiz olarak dosya çevirebildiğiniz gibi hemen aşağıdaki indirme bağlantısından ulaşabileceğiniz bir masaüstü sürümü de var.

Nitro Pro ismiyle anılan masaüstü sürümü, içerisinde barındırdığı birçok farklı özellikle birlikte ancak ücretli şekilde kullanılabiliyor.

UniPDF

Masaüstünden kullanılabilen bir başka PDF'ten Word'e Dönüştürme programı olan UniPDF, internet hızından şikayetçi kullanıcılar için birebir. Küçük bir indirme işleminin ardından ücretsiz olarak kullanabildiğiniz bu araç, maalesef her dosyada efektif olarak çalışmıyor.

Basitçe hazırlanmış ve içerisinde fazla görsel bulunmayan dosyalar üzerinde gayet başarılı şekilde çalışan ve ortaya harika işler çıkaran bu uygulama, tam tersi durumlarda istemeyen sonuçlar verebiliyor. 

Yine de deneme sürümünde kullanabileceğiniz üç farklı dosya yükleme seçeneği ile oldukça başarılı bir alternatif olarak, aklınız bir köşesinde kalabilir ve sonrasında da kullanacağınız dosyaların farklılığına göre tam sürüm için tercihte bulunabilirsiniz.

Free File Converter

PDF formatından Word'e dosya dönüştürmenin yanı sıra onlarca farklı iş için de kullanabileceğiniz Free File Conver üzerinden DialyMotion ya da eHow gibi video oynatma siteleri üzerinden video indirmeniz bile mümkün. 

Sadece tarayıcı üzerinde çalışan bu araç, en iyi sonuçları vermese de ortaya tatminkâr sonuçlar çıkarabiliyor. Yine içerisinde çokça görsel, grafik ya da buna benzer şeyler bulunan dosyalarda hayal kırıklığı yaratan dönüştürücülerin arasına girse de sadece metinden oluşan PDF dosyaları için tercih edilebilir sitelerden bir tanesi. 

LightPDF

Yapay zekâ desteğine sahip olan LightPDF üzerinden PDF dosyasını Word belgesine dönüştürebilirsiniz. Çok basit bir kullanıma sahip olan ve format dönüştürme işleminin hızlıca yapılabilmesine imkân tanıyan hizmette PDF düzenleme, PDF sıkıştırma ve PDF birleştirme dahil çeşitli araçlar bulunuyor.

Wondershare PDFelement

PDF formatındaki dosyaları düzenleme, dönüştürme, oluşturma, şifreyle koruma ve imzalama kısacası ihtiyaç duyulabilecek tüm işleri tek bir program altında toplayan ve bu özelliğiyle dikaktlerden kaçmayan Wondershare PDFelement, başarılı bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. 

Word ve Excel Dosyalarında Şifre Kırma İşlemi Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Word ve Excel Dosyalarında Şifre Kırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Eğitim ve iş dünyasında sıkça kullanılan MS Office programlarından olan Word ve Excel, günlük hayatta da bilgisayar kullanıcılarının aktif olarak tercih ettiği uygulamalar arasında yer alıyor.

Bu rehberde PDF'i Word'e dönüştürme işleminin yapılabilmesine imkân tanıyan hizmetleri sıraladık. Peki, sizce en başarılı program hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR