Microsoft Word'de Otomatik Düzeltme Nasıl Kapatılır?

Microsoft Word, otomatik düzeltme kapatma işleminin çok kolay şekilde gerçekleştirilmesine imkân tanır. Rehberimizde bu özelliği nasıl kapatılacağını açıkladık.

Microsoft Word, otomatik düzeltme kapatma işleminin yapılabilmesine olanak tanır. Bu yazıda tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılan kelime işlemci programında kelimeleri otomatik olarak düzeltebilen özelliği nasıl devre dışı bırakabileceğinizi detaylı bir şekilde açıklayacağız.

Microsoft Word’de yazım ve dilbilgisini denetleyen özellik bazen kurtarıcı olabiliyor ancak bazen yanlış kelimeleri de düzelterek bizi zorlayabiliyor. Bu durumdan kurtulmak için yapmanız gerekenleri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Microsoft Word'de Arkaplana Nasıl Resim Eklenir?
NASIL YAPILIR

Microsoft Word'de Arkaplana Nasıl Resim Eklenir?

Microsoft Word, arkaplana resim ekleme işleminin çok kolay bir şekilde yapılabilmesine olanak tanıyor. Bu yazıda popüler kelime işlemci programında arka plana nasıl resim ekleyebileceğinizi açıkladık.

Sürekli belge hazırlayan kullanıcıların işlerini kolaylaştıran ve hızlandıran faydalı araçlar sunan Microsoft Word’ün bu araçları bazen işimizi zora sokabiliyor. İlk harfin büyük yazılması, gün isimlerinin büyütülmesi gibi otomatik düzeltme işlemlerini devre dışı bırakmak oldukça kolay.

Yazım hatalarını düzeltmek için özelleştirme imkanı sunan Word'de otomatik düzeltmeleri tamamen kapatma imkanı da sunuyor. Yazımı denetleme, hataları işaretleme, yinelenen sözcükleri işaretleme, yoksayılacak kelimeler gibi özellikleri kendiniz seçebiliyorsunuz.

Word Otomatik Düzeltme Kapatma Adımları Neler?

  • Programı açın.
  • Dosya sekmesine girin.
  • Seçenekler menüsüne tıklayın.
  • "Yazım Denetleme" bölümünü açın.
  • Özelliği devre dışı bırakın.

Çok büyük bir popülerliğe sahip olan kelime işlemci programında çok sayıda özellik mevcut. Program, sahip olduğu özellikler sayesinde kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştiriyor. Kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyan özellikler arasında otomatik düzeltme de yer alıyor.

Otomatik düzeltme özelliği, popüler kelime işlemci programı üzerinden yazı yazmayı daha kolay hale getiriyor çünkü yazı yazarken yapılan herhangi bir hata, özellik sayesinde anında görülebiliyor. Bazı kullanıcılar söz konusu özelliği herhangi bir sebepten ötürü kullanmak istemeyebiliyor.

Tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılan kelime işlemci programında yer alan otomatik düzeltmeyi kapatabilmek için bazı adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor. Bu adımları uygulamanız halinde özellik devre dışı hale gelecektir. Program, bu özelliğin çok kolay bir şekilde kapatılabilmesini ve açılabilmesine olanak tanıyor.

Kelime işlemci programı denildiğinde akla ilk gelen isimlerden bir tanesi olan Microsoft Word'de söz konusu özelliği devre dışı bırakabilmek için ilk olarak programı açmanız gerekiyor. Oldukça başarılı bir arayüze sahip olan programı açtıktan sonra ekranın üst kısmında çeşitli sekmeler ile karşı karşıya kalacaksınız.

Programın üst kısmında konumlanan sekmeler içerisinden Dosya sekmesine girin. Bu işlemin hemen ardından Seçenekler menüsüne tıklayın. Açılan pencere üzerinden "Yazım Denetleme" bölümünü görüntüleyin. Son olarak otomaitk düzeltme özelliğini devre dışı bırakın. Bu adımları uygularken problem yaşayan kişiler için süreci görsellerle anlattık.

Dosya > Seçenekler > Yazım Denetleme adımlarını izledikten sonra açılan ekranda az önce belirttiğim seçenekleri kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

Otomatik düzeltme özelliğini devre dışı bırakabilmek için bir seçenek daha mevcut. Yukarıda yer alan menüden Gözden Geçir > Dil adımlarını izleyerek Yazım Denetleme Dilini Ayarla seçeneğine tıklıyoruz. Açılan ekranda Yazım veya Dilbilgisi Denetimi Yapma seçeneğinin yanındaki işareti kaldırdıktan sonra Tamam butonuna basmak yeterli olacaktır.

Bu yazıda dünyanın en popüler kelime işlemci programlarından bir tanesi olan Microsoft Word'de yer alan otomatik düzeltme isimli özelliğin nasıl devre dışı bırakılacağını görseller ile çok ayrıntılı bir şekilde açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR