Need for Speed No Limits Bilgisayarda Nasıl Oynanır?

Need for Speed No Limits PC'de oynama adımları neler? Need for Speed No Limits'i bilgisayarınızda oynamak için resimli anlatımımızdan faydalanabilirsiniz.

2015'in en merakla beklenen mobil yarış oyunlarından Need for Speed No Limits nihayet Android cihazlar için çıkış yaptı. Oyunun iOS versiyonu da kısa bir süre içinde indirilmeye açılacak. Peki, Need for Speed No Limits PC'de oynama adımları neler? Bu yazıda merak edilen soruyu yanıtlayacağız.

Need for Speed No Limits'in Windows Phone ve Windows 8 versiyonlarının çıkış yapıp yapmayacağını henüz bilemiyoruz fakat Windows 8'den önceki Windows 7 gibi bir işletim sistemi kullanıyorsanız Need for Speed No Limits'i bilgisayarlarınızda normal yollarla oynayabilmeniz mümkün değil.

 

Eğer Need for Speed No Limits PC versiyonunu beklemeye niyetli değilseniz oyunu bilgisayarınız üzerinde oynamanın alternatif bir yolu var. Bu yazımızda da Need for Speed No Limits bilgisayar üzerinde bu alternatif yöntem kullanılarak nasıl oynanır resimli olarak anlatacağız.

Kullanacağımız alternatif yöntem temel olarak bilgisayarınız üzerinde sanal bir Android işletim sistemi çalıştırma üzerine kurulu. Bu iş için Bluestacks adlı Android emülatörünü kullanıyoruz. Bluestacks'i bu bağlantıyı kullanarak bilgisayarınıza indirin ve kurulumunu yapın, yazılımın kurulum işlemi biraz zaman alacaktır.

Need for Speed No Limits PC'de Oynama Adımları Neler?

  • Bluestacks emülatörünü indirin.
  • Programı bilgisayarınıza yükleyin.
  • Emülatörü açın.
  • Hesanınıza giriş yapın.
  • Ara butonuna basın.
  • Google Play Oyunlar yazın.
  • Arama sonuçlarından üzerine tıklayarak yükleyin.
  • Need for Speed No Limits yazın.
  • Arama sonuçlarından oyunun üzerine tıklayın.
  • İndirme başlatın.

Bluestacks kurulumu tamamlandığında programın açılmasını bekleyin. Program açıldıktan sonra sol üst köşedeki "Ara" tuşuna tıklayın.

Bu tuşa tıkladığınızda karşınıza Bluestacks'in ilk yapılandırmasını yapacağınız One Time Setup ekranı çıkacak. Bu pencerede alt taraftaki Continue tuşuna tıklayarak yapılandırmaya başlayın.

Continue tuşuna tıkladıktan sonra kendimize yeni bir Google hesabı yaratacağız veya kullandığımız bir Google hesabıyla giriş yapacağız. Biz Bluestacks üzerinde kullanmak üzere yeni bir hesap oluşturmanızı tavsiye ediyoruz.

Sahip olduğunuz bir Google hesabıyla sisteme giriş yapmak için "Mevcut hesap" tuşuna tıklayın. Yeni bir hesap yaratmak istiyorsanız "Yeni hesap" tuşuna tıklayın ve az sonra anlatacağımız adımları izleyin. İlk olarak kendimize bir ad ve soyad belirliyoruz.

Bu bölümde istediğinz ad ve soyadı yazabilirsiniz. Ad ve soyadı belirledikten sonra alttaki sağ ok işaretine tıklayın.

Bir sonraki adımda kendimize bir e-posta adresi seçeceğiz. Seçeceğiniz adres adının daha önceden kullanılmamış bir ad olması gerekiyor. Yaratacağınız e-posta adres adını girdikten sonra sağ ok tuşuna tıklayın.

Bir sonraki adımda kendinize 8 haneli bir şifre belirleyin ve alt taraftaki sağ ok tuşuna tıklayın.

Karşınıza çıkan pencerede "Şimdi değil" seçeneğini seçerek ilerleyebilirsiniz.

Bir sonraki adımı sağ ok tuşuna tıklayarak geçebilirsiniz.

Karşınıza çıkan pencerede "Kabul ediyorum" tuşuna tıklayın.

Hesap yaratma işleminin son adımında ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu boşluğa yazın ve sağ ok tuşuna tıklayın.

Bu adımdan sonra One Time Setup ekranının ana sayfasına döneceğiz ve Bluestacks yapılandırmasının 2. adımına başlayacağız. "Continue" tuşuna tıklayarak devam edin.

Karşınıza küçük bir ileti kutusu çıkacak. Bu ileti kutusunda az önce yarattığınız e-posta hesabını seçin ve "Tamam" tuşuna tıklayın. Bu adımdan sonra tekrar One time setup ana ekranına döneceğiz. Tekrar alt taraftaki "Continue" tuşuna tıklayın ve karşınıza alttaki pencerenin çıkmasını bekleyin. Açılan pencerede "İleri" tuşuna tıklayın.

Açılan pencerede daha önceden e-posta hesabınız için belirlediğiniz şifreyi girin. Artık Bluestacks'ın ilk yapılandırma ayarlarını tamamladık. Şimdi sıra Need for Speed No Limits'in çalışması için gerekli olan Google Play Oyunlar uygulamasını indirmeye geldi. Bu iş için Bluestacks ana ekranında sol tarafta yer alan "Ara" tuşuna tıklayın.

Arama penceresi açılınca arama kutusuna "Google Play Oyunlar" yazın ve arama başlatın. Arama sonuçlarında aşağıdaki resimde işaretli olan seçeneğin üzerine tıklayın.

Açılan sayfada "Yükle" tuşuna tıklayın ve çıkan uygulama erişim şartlarını onaylayın. Google Play Oyunlar uygulaması yüklendikten sonra tekrar Bluestacks uygulamasının ana ekranına dönerek sol üstteki "Ara" seçeneğine tıklayın. Bu sefer arama kutusuna Need for Speed No Limits yazın ve aramayı başlatın. Arama sonuçlarında işaretli olan uygulamayı seçin.

Az önce Google Play Oyunlar uygulamasını indirdiğiniz gibi Need for Speed No Limits oyununu Yükle tuşuna tıklayarak indirin. Uygulama izinlerini onaylayın ve işlemin sonlanmasını bekleyin. Need for Speed No Limits büyük boyutlu bir oyun olduğu için bu işlem biraz zaman alacaktır.

Need for Speed No Limits'i indirip çalıştırdıktan sonra oyunun kontrollerini yapılandırmamız gerekiyor. Bu iş için oyun açıkken ekranda işaretlemiş olduğumuz küçük klavye simgesinin üzerine tıklayın.

Karşınıza Bluestacks kontrollerini yapılandıracağınız arayüz çıkacak. Bu arayüz üzerinde işaretlediğimiz düzenleme simgesinin üzerine tıklayın.

Üst bölümde açılan seçeneklerden "Dokunun" seçeneğinin üzerine tıklayın.

Şimdi yapacağımız şey aracımızı sağa ve sola yönlendirecek tuşları belirlemek. İlk olarak sola yönlendirme tuşunu belirlemek için Blustacks penceresinin sol kısmında bir noktaya tıklayın.

Pencerede sol tarafa tıkladıktan sonra orta bölümdeki ileti kutusunda yeşil ile işaretlenmiş alan üzerine tıklayın ve aracınızı sola yönlendirecek tuş için kullanacağınız klavye tuşuna basın:

Dilerseniz bu komuta "Eylem Adı" bölümünü kullanarak bir isim de verebilirsiniz. İşlem bitince "Onayla" tuşuna tıklayın. Şimdi aynı işlemi aracımızı sağa yönlendirecek tuşu belirlemek için de yapacağız.

Bu sefer ekranın sağ bölümüne tıklayın. Açılan ileti kutusunda klavye üzerinde aracınızı sağa yönlendirmek için kullanacağınız tuşa basın, dilerseniz komuta bir ad verin ve "Onayla" tuşuna tıklayın.

Şimdi nitro özelliğini aktifleştirmek için kullanacağımız tuşu belirleyeceğiz. Bu iş için Bluestacks kontrol yapılandırma arayüzünün üst bölümündeki "Kaydırın" seçeneğinin üzerine tıklayın.

Açılan alt menüde "Yukarı Kaydır" seçeneğinin üzerine tıklayın.

Yapılandırma ekranında yeşil ile işaretli alan üzerine tıklayarak klavyede nitro özelliğini aktifleştirmek için kullanacağınız tuşa basın. Dilerseniz bu komuta bir ad verin ve "Onayla" seçeneğine tıklayarak işlemi sonlandırın.

Şimdi yaptığımız bütün değişiklikleri yeşil alan içerisindeki "Kaydet" tuşuna tıklayarak kaydedeeceğiz. Bu işi yapmadan önce ekranın sol üst köşesindeki kırmızı ile işaretlenmiş "Tuş Eşleştirme Devre Dışı" seçeneğinin kapalı olduğundan emin olun.

Artık Need for Speed No Limits'i bilgisayarınızda oynamaya başlayabilirsiniz. İyi eğlenceler!

YORUMLAR