OMIX X5 Su Geçirir mi? Suya Dayanıklı mı?

OMIX X5'in suya ve toza karşı ne kadar dayanıklı olduğunu merak ediyorsanız işte cevabı. OMIX X5'in su geçirgenliğine ilişkin detayları sizin için derledik!

OMIX X5 gelişmiş ekran özellikleri, zarif tasarımı ve uygun fiyat seçenekleri ile 2023 yılında dikkat çeken orta segment akıllı telefon modelleri arasında sıralanıyor.

OMIX X5'in kullanışlı özelliklerinin yanı sıra dayanıklılık açısından sergilediği performans da kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Toza ve suya karşı dayanıklılık konusunda cihazın IP derecesi cihazın toz ve su geçirgenliği konusunda ihtiyaç duyduğumuz bilgileri bize sunuyor.

Peki, OMIX X5 su geçirir mi? Bu cihaz suya ne kadar dayanıklı?

OMIX X5 Özellikleri ve Fiyatı
MOBİL

OMIX X5 Özellikleri ve Fiyatı

Orta segment akıllı telefon almak isteyenlerin değerlendirebileceği en yeni ve kullanışlı alternatiflerden birisi: OMIX X5. Akıcı ekran deneyimi sunan OMIX X5, yüksek kamera çözünürlüğü, güçlü bataryası ve hızlı şarj desteği ile kullanıcılara işlevsellik sunuyor.

OMIX X5 Özellikleri

OMIX X5'in öne çıkan özellikleri arasında IPS LCD teknolojisi ile donatılmış 6.56 inç büyüklüğündeki HD+ ekran bulunuyor. 5000 mAh gücündeki batarya sayesinde kullanım süresi açısından avantajlı bir model. 18 kW hızlı şarj desteği bulunan cihazda MediaTek Helio G37 yonga setinin kullanıldığını görüyoruz.

Depolama açısından baktığımızda 4 GB'lık RAM kapasitesine ek olarak 64 ve 128 GB dahili hafıza seçenekleri sunuluyor. 50 MP çözünürlüğündeki ana kamera kaliteli görsel içerikler üretmenizi sağlarken cihazın belli bir oranda suya ve toza karşı dayanıklılık gösterdiği de OMIX X5'in teknik özellikleri arasında belirtiliyor.

OMIX X5 Su Geçirir Mi?

OMIX X5 akıllı telefon modelinin suya karşı dayanıklılığını anlayabilmek için IP derecelendirmesine bakmak gerekiyor. IP sertifikalarında IPXX şeklinde bir derecelendirme yapılıyor ve bunlardan P harfine yakın olan 'X' basamağında yer alan değer toza karşı dayanıklılığı gösteriyor. Son basamaktaki X ise suya dayanıklılığın ölçütü olarak tanımlanıyor.

OMIX X5'in IP derecesi IP53 olarak belirtilmiş. Bu da cihazın toza karşı dayanıklılığının 6 üzerinden 5, suya dayanıklılığının ise 8 üzerinden 3 olarak tespit edildiğini gösteriyor. Toza karşı neredeyse maksimum direnç gösteren modellerden biri diyebileceğimiz OMIX X5'in suya karşı gösterdiği performans için ise aynı şeyi söylemek mümkün değil.

Düşük seviyede de olsa suya karşı belli bir oranda dayanıklılık gösteren cihaza tam anlamıyla 'su geçirmez' diyemeyiz. Ancak suya dayanıklı olduğu bazı koşulları da belirtmekte fayda var.

OMIX X5 Suya Dayanıklı Mı?

IP53 ile ifade edilen suya dayanıklılık seviyesinde cihazı suya tamamen batırmamanız dikkat etmeniz gereken başlıca noktalar arasında yer alıyor.

Az miktardaki su püskürtmelerine karşı dayanıklılık gösterebilen OMIX X5'in IP53 derecesine sahip olması, 60 derecelik bir açı ile telefonun gövdesine değen suyun telefonun içine giremeyeceği anlamına geliyor. 

Tabii bu noktada suyun içinde bulunan bileşenler, akış hızı, cihaza temas ettiği noktalar gibi kriterler de önem taşıyor. Benzer şekilde ne kadar bir süre ile cihazın su ile temas ettiği de önemli bir nokta. Çünkü IP53 sertifikasına sahip olan cihazın 60 derecelik açıyla bile sadece püskürtülen suya karşı direnç gösterebildiği belirtiliyor.

Omix X600 Su Geçirir mi? Suya Dayanıklı mı?
MOBİL

Omix X600 Su Geçirir mi? Suya Dayanıklı mı?

Kullanışlı ekran ve kamera özellikleri bulunan Omix X600'ün toza ve suya karşı gösterdiği dayanıklılık akıllı telefon kullanıcıları tarafından merak ediliyor.

YORUMLAR