PES 2015 GPU: VRAM 512 MB Hatası ve Çözümü

Bu rehberimizde PES 2015'te GPU: VRAM hatasının çözüm yolunu gösteriyoruz.

PES 2015 GPU: VRAM 512 MB Hatası ve Çözümü

Futbol hayranlarının merakla beklediği Pro Evolution Soccer 2015 te serinin diğer oyunları gibi sorunlu geldi. Bu rehberimizde PES 2015 PC kullanıcılarının karşılaştığı GPU:VRAM 512 MB hatasının çözüm yolunu gösteriyoruz.

Konami’nin merakla beklenen futbol oyunu PES 2015’in PC demosu geç te olsa bugün Steam üzerinden yayınlandı ve kısa sürede oyunu bilgisayarıma indirdim. Başarılı bir şekilde gerçekleşen yükleme işleminin ardından oyunun kısayolu masaüstüme yerleşti ve ayarlarla uğraşmadan doğrudan oyunu açma düşüncesinde biri olarak Pro Evolution Soccer 2015 Demo simgesine tıkladım ve aşağıdaki hata ile karşılaştım:

Her ne kadar oyunu kurduğum bilgisayar orta seviye olsa da “Uyarı: Bilgisayarınız, bu yazılımı çalıştırmak için minimum sistem gereksinimlerini karşılamıyor” hatasını görmek şaşırttı ve sonrasında oyunun ayarlar bölümüne girdiğimde sorunun ekran kartından kaynaklandığını, Nvidia ekran kartımı görmediğini anladım.

PES 2015’te siz de benim gibi GPU:VRAM 512 MB hatasını aldıysanız bu sorunu hiçbir ek program yüklemeden çok basit bir şekilde çözebilirsiniz. Aşağıdaki ayarlamaları yaptıktan sonra oyunun hiçbir hata vermeden açıldığını göreceksiniz:

  • Durdur butonuna tıklayarak pencereyi kapatın. Yoksay butonuna tıklayarak oyuna giriş yapabilirsiniz ancak hem her seferinde bunu tekrarlamış olacak, hem de performanstan ödün vermiş olacaksınız.

  • Masaüstünde sağ tıklayıp “NVIDIA Denetim Masası”nı seçiyoruz.

  • NVIDIA Denetim Masasında iken “Program Ayarlarına” tıklıyoruz. 

  • Ekle butonuna tıkladıktan sonra listeden Pro Evolution Soccer 2015’i seçiyoruz.

  • "Bu program için tercih edilen grafik işlemciyi seçin" bölümünden asıl ekran kartımızı seçiyoruz.

  • Artık PES 2015’i oynamaya hazırsınız.

Not: Ayarlar bölümünde hala aşağıdaki gibi görünecektir:

4. adımda uygulananı Pro Evolution Soccer 2015 Settings için de uygularsanız sorun çözülecektir:

PES 2015 Çıkış Videosu
OYUN

PES 2015 Çıkış Videosu

Konami, Fox Engine motoru ile geliştirdiği, yeni nesil grafik ve animasyonlarla süslediği futbol oyunu Pro Evolution Soccer 2015 için hazırladığı çıkış videosunu resmi YouTube kanalı üzerinden paylaştı.

YORUMLAR