Sahte AirPods Nasıl Anlaşılır? Tespit Etme Yöntemleri

Sahte AirPods nasıl anlaşılır? Bu rehberimizde sahte AirPods tespit etme yöntemlerini sizlerle paylaşıyoruz. İşte pek çok kullanıcının merak ettiği detaylar!

Sahte AirPods nasıl anlaşılır? Günümüzde hemen her ürünün sahtesi ile karşılaşmamız oldukça mümkün ancak söz konusu şey kablosuz kulaklıklar olduğunda, durum içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. Biz de bu yazımızda airpods orjinallik sorgulama yöntemleri ile birlikte satın aldığınız ya da satın alacağınız AirPods'un orijinal olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacağız.

Apple'ın AirPods ve AirPods Pro modelleri, şirketin en başarılı ürün gruplarından birisidir. Bu nedenle klonları tıpkı diğer birçok Apple ürünü gibi piyasaya sürülüyor. Dolayısıyla bir çift AirPods satın almayı düşünüyorsanız hem cebiniz hem de sağlığınız için adımlarınızı çok dikkatli atmalısınız.

İnternete kısa bir şekilde göz attığımızda 50 TL, 100 TL ya da 200 TL gibi fiyatlarla "birebir klon" olarak satılan pek çok sahte, klon ürün ile karşılaşıyoruz. Peki, satın aldığınız ya da satın alacağınız ürünlerin bunlardan birisi olmadığından emin olmak için neler yapmalısınız?

Elektronik ürünlerin önemli bir kısmında sahte ya da klon ürünleri ayırt etmek genellikle herhangi bir uzmanlık gerektirmez ancak söz konusu bir AirPods ya da AirPods Pro ise ne yazık ki bu sürecin o kadar da kolay olmadığını bilmek gerekiyor.

İçinizin rahat etmesini ve bir dolandırıcılık vakasından uzak kalmayı istiyorsanız sahte AirPods nasıl anlaşılır sorusuna karşılık gelen tüm yöntemleri bilmelisiniz. Bunun için özel rehber hazırladık.

Bir AirPods ya da AirPods Pro modelinin sahte mi yoksa orijinal mi olduğunu anlayabilmek için aşağıdaki yöntemleri inceleyin.

Sahte AirPods Nasıl Anlaşılır?

  • Kulaklığın malzeme kalitesini kontrol edin.
  • AirPods'un boyutunu kontrol edin.
  • Kulaklığın ses kalitesini kontrol edin.
  • Bul hizmetini kullanmayı deneyin.
  • Fiyat farklılığı
  • Bluetooth menüsünü kontrol edin.
  • Seri numarasını sorgulayın.
  • Force Touch özelliğini kontrol edin.
  • 'Hey Siri' komutunu kontrol edin.
  • Aktif gürültü engelleyici özelliğini kontrol edin.
  • Uzak mesafelerdeki bağlantı gücünü kontrol edin.
  • Kutusunu kontrol edin.
  • Orijinal cihazlarla kıyaslayın.
  • Teknik servisten destek alın.

Android Telefonlarda AirPods Nasıl Kullanılır?
TEKNOLOJİ

Android Telefonlarda AirPods Nasıl Kullanılır?

Apple’ın Bluetooth kulaklık modeli AirPods her ne kadar iPhone, iPad gibi Apple cihazlarla özdeşleşmiş bir ürün olarak bilinse de aslında Bluetooth özelliği sayesinde farklı cihazlarda da kullanılabiliyor.

Sahte AirPods nasıl anlaşılır sorusunun yanıtını merak eden kişiler için uygulanabilecek yöntemleri sıraladık. Listede yer alan yöntemlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Kulaklığın Malzeme Kalitesini Kontrol Edin

Orijinal AirPods modelleri yüksek malzeme kalitesine sahiptir. Sahte AirPods ise bazı üretim hataları içerebilir ve ayrıca daha kalitesiz bir malzeme ile yapılmıştır. Dolayısıyla üründe üretim hatası olup olmadığını ve malzeme kalitesini kontrol edin.

AirPods'un Boyutunu Kontrol Edin

Orijinal AirPods ile sahte Airpods arasında boyut farkı olabilir. Bu fark, ürünün orijinal olup olmadığının anlaşılmasına yardım edebilir. Eğer evde farklı bir AirPods varsa iki kulaklığın boyutunu karşılaştırın.

Kulaklığın Ses Kalitesini Kontrol Edin

Sahte AirPods'u anlamanın bir diğer yolu düşük ses kalitesidir. Orijinal ürün çok net ve oldukça kaliteli bir ses deneyimi sunar. Bu nedenle ürünün sahte olup olmadığını öğrenmek için ses kalitesini kontrol edebilirsiniz.

Bul Hizmetini Kullanmayı Deneyin

Orijinal AirPods nasıl anlaşılır? Bunu anlamanın yöntemleri arasında Bul hizmetini kullanmayı denemek de yer alıyor. Kulaklığın sahte versiyonunda genellikle Apple'ın Bul hizmeti çalışmaz. Bu özellik AirPods, iPhone ve iPad gibi Apple cihazlarını bulmak için geliştirildi.

Fiyat Farklılığı

Sahte ürünler genellikle orijinal ürüne kıyasla çok daha düşük fiyat etiketiyle satılır. Örneğin 2. nesil AirPods Pro 9 bin 349 TL fiyat etiketine sahip. Bu kulaklığın bin TL'ye satılması mümkün değildir.

Bluetooth Menüsünü Kontrol Edin

iPhone'un ayarlar menüsünde yer alan Bluetooth kategorisine girin. AirPods'un yanında bulunan (i) simgesinin üzerine dokunun. Bir sonraki sayfada kulaklığın seri numarası dahil çeşitli bilgiler görüntülenecektir.

Seri Numarasını Sorgulayın

Satın aldığınız kulaklığın orijinal mi yoksa sahte mi olduğunu anlamanın ilk ve genellikle en güvenilir yolu Apple'ın resmi internet sitesinde yer alan sistemden seri numarasını doğrulamaktır.

Yapmanız gereken ilk şey ürünün asıl kutusunda yer alan seri numarası ile ürünün taşıma çantasında yer alan seri numaralarını karşılaştırmak olacaktır. Eğer bu iki seri numarası birbiri ile aynı ise bu seri numarasını Apple'ın sisteminden sorgulayın.

Bunu yapmak için Apple seri numara sorgulama servisine gidin. Apple, seri numarasını cihazınızla doğru bir şekilde tanımlıyorsa cihazınız çok büyük bir olasılıkla orijinaldir. Eğer sistem burada hata veriyorsa cihazınız kesinlikle sahtedir.

Öte taraftan orijinal bir kutu ve taşıma çantası ile gelen sahte cihazlar alabileceğinizi unutmayın. Bu durumda daha fazla ipucuna ihtiyaç duyabilirsiniz.

Force Touch Özelliğini Kontrol Edin

Sahte AirPods Pro nasıl anlaşılır sorusunun cevabı, Force Touch özelliğini kontrol etmekten geçiyor. AirPods Pro modelinde kullanılan Force Touch teknolojisi diğer modellerden ayrı olarak dokunma ile değil, baskı ile çalışır.

Hemen aşağıdaki görselde işaretlediğimiz bu alana baskı uyguladığınızda müziği durdurabilir, sonraki parçaya ya da önceki parçaya geçebilir ya da çağrıları yanıtlayabilirsiniz.

Eğer AirPods Pro'nuzdaki bu alan baskıyı değil dokunmaları algılıyorsa cihazınız büyük olasılıkla sahtedir. Bunu algılayabilmek için bir müzik açıkken cihazınızın bu alanına dokunun. Eğer herhangi bir tepki yoksa cihazınız yine büyük olasılıkla orijinaldir. 

'Hey Siri' Komutunu Kontrol Edin

Apple'ın H1 çipi ile birlikte AirPods Nesil 2 ve AirPods Pro cihazınız uzakta olsa bile 'Hey Siri' komutlarını otomatik olarak algılayabiliyor. Ucuz ve sahte cihazların pek çoğunda bu teknoloji kullanılamadığı için bu özelliğin kullanılabilir olup olmadığını kontrol edin.

Bu özelliğin çalışıp çalışmadığını anlamak ve sahte AirPods nasıl anlaşılır sorusunun cevabını bulmak için kulaklıkları kulağınıza takın ve telefonunuzu uzak bir noktaya (sesinizi algılayamayacağı) yerleştirin. Bu sırada 'Hey Siri, akşam yediye alarm kur' dediğinizde Siri bu işlevi yerine getirip geri dönüş yapıyorsa cihazınızın orijinal olma olasılığı daha da yüksektir.

Aktif Gürültü Engelleyici Özelliğini Kontrol Edin

AirPods Pro ile sunulan en önemli yeniliklerden birisi de aktif gürültü engelleyici özelliğidir. Bazı taklit ürünler bu teknolojiyi taklit ediyor olsalar da bu, o kadar da kolay değil. Şimdi bilgisayarınız ya da tabletinizden YouTube'a girin ve bu sırada kulaklığınız, iPhone'unuza takılı olsun. Bunun ardından bilgisayarınızda, tabletinizde ya da başka bir cihazda aşağıdaki videoyu son ses açın.

Bu sırada aktif gürültü engelleyici kapalı konumda olsun ve herhangi bir müzik çalmasın.

Videoyu açtıktan bir süre sonra aktif gürültü engellemeyi açık hale getirin. Eğer cihazınız orijinal ise bu gürültü, çok önemli ölçüde yok olacaktır. Belirtmemiz gerekiyor ki cihazınız orijinal dahi olsa ses tam anlamı ile yok olmayabilir ancak neredeyse yok seviyesine indirgenecektir. Ancak cihazınız orijinal değilse bu gürültü neredeyse eskisi kadar devam edecektir.

Uzak Mesafelerdeki Bağlantı Gücünü Kontrol Edin

AirPods modellerinin en başarılı yanlarından birisi de nispeten uzak mesafelerde bile başarılı bir bağlantı kurmasıdır. Yani telefonunuzu odaya bıraktığınızda ve kulaklıkla mutfağa gittiğinizde genellikle ses kesilmeleri ya da bağlantı kopmaları ile karşılaşmazsınız.

Öte taraftan telefonunuz cebinizdeyken, masanın üstündeyken ya da kısacası çok kısa mesafelerdeyken bile yer yer kesilmeler ve kopmalar yaşanıyorsa cihazınız oldukça büyük bir olasılıkla sahtedir.

Kutusunu Kontrol Edin

Sahte cihazların en belirgin farklılıklarından birisi de kutudadır: Bu noktada logonun orijinal olup olmadığını kontrol ederek başlayabilirsiniz. Ayrıca ürünün kutu içeriğinin doğru olup olmadığına da göz atmalısınız. Sonrasında yazım hatalarına, yazı tipi hatalarına ve genel boyutlara bakmalısınız.

Orijinal Cihazlarla Kıyaslayın

Eğer orijinal olduğundan emin olduğunu bir cihaza ulaşma imkanınız varsa, satın aldığınız ya da satın alacağınız bu ürünü orijinal ürün ile yan yana koyun ve tasarım, dizayn, ses performansı gibi açılardan kıyaslayın. Tipik bir şekilde arada ufak dahi olsa herhangi bir fark görmemeniz gerekiyor.

Eğer iki ürün arasında tasarım, kutu tasarımı, kutu içeriği, ses performansı ya da diğer noktalarda farklar görüyorsanız satın aldığınız ya da satın alacağınız bu ürün ne yazık ki sahte bir ürün olabilir. O nedenle bundan uzak durmanız faydalı olacaktır.

Teknik Servisten Destek Alın

En son çözüm olarak satın aldığınız ürün içinize sinmediyse ve orijinalliği hakkında bilgi almak istiyorsanız AirPods'unuz ile ilgilenen resmi bir yetkili servis bulun ve durumu onlara giderek anlatın. Genellikle birkaç gün içerisinde ürününüz incelemeye alınacaktır ve sonucunda size orijinal olup olmadığı hakkında bilgi verilecektir.

Bu adımı yalnızca satın aldığınız ürünlerde kullanabilirsiniz ancak servis size bu ürünün sahte ürün olduğuna yönelik bir belge verebilir. Bu sayede satın aldığınız yere başvurup bu ürünün değiştirilmesini ya da para iadesi yapılmasını isteyebilirsiniz.

Sahte AirPods Zararları Neler?

  • Her an patlama riski vardır.
  • Kulaklarda hasara neden olabilir.
  • Kullanıcılar duyma yetisini sonsuza kadar kaybedebilir.
  • Kullanıma bağlı olarak ölümle sonuçlanabilir.

Çakma AirPods kullanımı, şiddetli bir patlama ile sonuçlanabiliyor. Bu da kulaklığın kullanımına bağlı olarak duyma yetisini kaybetme, vücutta çeşitli yaralara ya da ölüme neden olabiliyor.

Bu sorunlarla karşı karşıya kalmamak için sahte AirPods nasıl anlaşılır sorusunu yanıtladığımız bu makaledeki yöntemleri iyi bir şekilde okumanız, değerlendirmeniz ve uygulamanız büyük önem taşıyor.

AirPods Nereden Alınmalıdır? 

Çakma AirPods almadığınızdan emin olmak için ürünü sadece yetkili satıcılardan satın almanız gerekiyor. Bunu yapmanız hâlinde sahte ürün satın alma olasılığınız rastgele bir yerden almanıza göre çok daha düşük olacaktır.

Fark ettiğiniz gibi teknolojiden oldukça iyi anlayan birisi dahi sahte AirPods nasıl anlaşılır sorusunun yanıtını bulmakta ve bir AirPods'un sahte mi yoksa orijinal mi olduğunu belirlemekte zorlanabilir.

Üreticiler, sahte ürünlerde harika kopyalar çıkardılar ve çıkarmaya da devam ediyorlar. Bu rehber sahte AirPods'u nasıl tespit edebileceğinizi anlamanıza yardımcı olduysa dostlarınızın da faydalanabilmesi için onlarla paylaşmayı unutmayın.

AirPods ve AirPods Pro Suya Dayanıklı mı? Suya Düşerse Ne Yapmalısınız?
TEKNOLOJİ

AirPods ve AirPods Pro Suya Dayanıklı mı? Suya Düşerse Ne Yapmalısınız?

AirPods ve AirPods Pro suya dayanıklı mı? Üreticisinin teknoloji devi Apple olduğu AirPods ve AirPods, şirketin en başarılı ürün grupları arasında yer alıyor.

YORUMLAR