İkonik Bir Oyun Karakteri: En İyi Sonic Oyunları

Oyun dünyasının en ikonik oyun karakterlerinden biri olan Sonic’in en iyi oyunları bu yazımızda sizlerle.

sonic-oyunlari

Oyunlarda, filmlerde, çizgi filmlerde ve çeşitli diğer medya türlerinde yer alan Sonic kelimenin tam anlamıyla bir ikon. Onlarca oyunda yer almış bir karakter olan Sonic geçmişten günümüze kadar pek çok farklı tarzda oyunda yer aldı. Biz de sizler için en iyi Sonic oyunlarını listeledik.

Sonic the Hedgehog, 1991 yılında Sega tarafından piyasaya sürülen bir video oyunudur. Yıllar içerisinde Sonic oyunları efsane olmuştur ve kapsamlı bir oyun serisi haline gelmiştir. Sega’nın bu eğlenceli serisinin en iyi oyunlarını sizler için aşağıda sıraladık. Müzik dolu, hızlı, eğlenceli ve renkli bir oyun arıyorsanız listemizdeki Sonic oyunları tam size göre.

Gelmiş Geçmiş En İyi Sonic Oyunları

  • Sonic Mania
  • Sonic Adventure 2
  • Sonic Colors: Ultimate
  • Sonic Generations Collection

Sonic Mania

Klasik Sonic oyunlarına sadık kalınarak modern bir dokuyla yeniden oluşturulmuş bir oyun olan Sonic Mania, oynayabileceğiniz en iyi 2 boyutlu Sonic oyunlarından biridir. 2017 yılında yayınlanan Sonic Mania eski tarz oyun sevenlerin kesinlikle bayılacağı bir yapım.

Sonic Adventure 2

Sonic the Hedgehog serisinin altıncı ana oyunu olan bu yapım ilk kez 2001 yılında Sega Dreamcast konsolu için piyasaya sürülmüştür. Daha sonra oyun, GameCube, PlayStation 3, Xbox 360 ve PC gibi farklı platformlara da çıkış yapmıştır. Bu oyunda Sonic ve arkadaşlarının Dr. Eggman tarafından işlenen bir suç için yanlışlıkla suçlanmaları konu alınıyor. Hikaye arka planı olan eski tarz bir Sonic oyunu arıyorsanız Sonic Adventure 2’ye muhakkak bir bakın.

Sonic Colors: Ultimate

2010 yılında çıkan Sonic Colors oyununun elden geçirilmiş bir versiyonu olan Sonic Colors: Ultimate 2023 yılında Steam’de yerini aldı. Oldukça basit ve eğlenceli bir oyun olan Sonic Colors: Ultimate özünde bir platform oyunudur. İsterseniz tek, dilerseniz de eşli olarak oynayabileceğiniz bu oyunu tüm Sonic severlere tavsiye ediyoruz.

Sonic Generations Collection

2011 yılında çıkan Sonic Generations’ın PC sürümü olan bu yapım oynayabileceğiniz en iyi Sonic oyunlarından biridir. İki farklı Sonic karakterini içeren bu oyunda klasik ve modern Sonic’i yönetiyoruz. Klasik Sonic, eski oyunlardaki gibi 2D bir grafik stili ile tasvir edilirken, modern Sonic 3D grafik stiliyle tasvir edilir.  2D ve 3D seviyelerinden oluşan 9 bölüme sahiptir ve hem eski tarz oyuncuları hem yeni nesil oyuncuları memnun eden bir yapımdır.

SEGA'dan Kırıp Geçiren Sonic Mania Reklamı
OYUN

SEGA'dan Kırıp Geçiren Sonic Mania Reklamı

SEGA, günümüzden yıllar önce SEGA Genesis gibi efsanevi oyun konsollarını satışa sunmuştu. 90'lı yılların oyun dünyasında yeni bir kapıyı açan bu SEGA oyun konsolları için birbirinden güzel oyunlar yayınlanmıştı.

En iyi Sonic oyunları ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Siz listedeki hangi Sonic oyunlarını oynadınız? Sizin için en iyi Sonic oyunu hangisi? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR