Video Konferans için En İyi 5 Zoom Alternatifi

Zoom alternatifi olarak kullanabileceğiniz en başarılı video konferans hizmetleri neler? Bu yazıda birbirinden başarılı 5 video konferans hizmetini sıraladık.

Zoom alternatifi olarak kullanılabilecek çok sayıda video konferans uygulaması bulunuyor. Bu hizmetlerin bir kısmı dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Peki, birden fazla kişiyle görüntülü olarak iletişim kurabilmenize olanak tanıyan başarılı programlar neler? Bu yazıda birbirinden başarılı hizmetleri bir arada topladık.

Zoom, özellikle yeni tip koronavirüs salgını ile beraber dünya çapında oldukça büyük bir popülerliğe ulaştı. Salgın döneminde kullanım oranında ciddi bir artış yaşanan video konferans hizmeti, ağırlıklı olarak evden çalışma sistemine geçen şirketler ve uzaktan eğitime geçiş yapan öğrenciler ile öğretmenler tarafından kullanıldı.

Gün geçtikçe çok daha fazla kişi tarafından kullanılan Zoom, geçtiğimiz yıllarda güvenlik açığı ile gündeme gelmişti. Bu durum, çok sayıda internet kullanıcının endişelenmesine yol açmıştı.

 Zoom'u bir süre boyunca kullandıysanız ve çeşitli nedenlerden ötürü memnun kalmadıysanız, kullanabileceğiniz pek çok video konferans hizmeti bulunuyor. Peki, aynı anda birden fazla kişi ile görüntülü ve sesli olarak iletişim kurabilmenize imkân tanıyan en başarılı programlar neler?

Bu yazıda tüm dünyada çok büyük bir popülerliğe sahip olan birbirinden başarılı video konferans programlarının listesini hazırladık. Hazırladığımız listede bu konuda en başarılı program bulunuyor. Listemize göz atabilir ve beğendiğiniz hizmeti hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

En İyi 5 Zoom Alternatifi Listesi

  • Skype
  • Cisco Webex
  • Starleaf
  • Jitsi Meet
  • Whereby

Yukarıda Zoom benzeri programlar bulunuyor. Listede yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan göz atabilir ve böylelikle söz konusu programlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Skype

Skype, ekip üyelerinin istediği zaman istediği yerden iletişim kurabilmesini mümkün hale getiriyor. Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan Skype’ta sesli ve HD çözünürlüğünde görüntülü arama desteği bulunuyor.

Skype’ta “Meet Now” isimli video konferansı özelliği bulunuyor. Skype’ta yer alan “Meet Now” butonuna tıklayarak davet bağlantı adresini kopyalayabilir ve video konferansına katılmasını istediğiniz kişilere gönderebilirsiniz. Skype’ta hızlı ve pratik bir şekilde ekip üyeleriniz ile bir toplantı yapabilirsiniz.

Davet ettiğiniz kişilerin bilgisayarında Skype yüklü olmasa bile web tarayıcısı üzerinden video konferansına katılabilirler. Skype üzerinden 50 kişiye kadar görüntülü görüşme yapabilirsiniz.

Skype, ekip çalışmaları için oldukça kullanışlı olan ekran paylaşımı özelliğine sahiptir. Skype, ekran paylaşımı özelliği sayesinde ekip üyeleriniz ile cihazınızın ekranını paylaşabilirsiniz. Bu özellik, bir proje üzerinde çalışırken oldukça kullanışlıdır. Skype’ta uçtan uca şifreleme özelliği de bulunuyor.

Cisco Webex

90’lardan beri hizmet vermeye devam eden Webex, 2007 yılında Cisco tarafından satın alındı. Cisco Webex, esas olarak bir iş uygulaması olarak bilinmesine ve hizmet veren şirketlere odaklanmasına rağmen cömert bir ücretsiz sürümü bulunuyor.

Cisco Webex üzerinden 100 kişiye kadar HD çözünürlüğünde görüntülü görüşme yapabilirsiniz. Görüntülü görüşme esnasında herhangi bir süre kısıtlaması bulunmuyor. Cisco Webex, ekran paylaşımı özelliği de sunuyor.

Starleaf

Starleaf, büyük şirketlere odaklanan bir video konferans programıdır. Kullanıcı dostu arayüzü ile dikkatleri üzerinde toplayan program, çok kolay bir kullanıma sahip. Popüler hizmet insanların güvenli ve pratik bir şekilde görüntülü ve sesli iletişim kurabilmesini sağlıyor.

PC, Mac, iOS ve Android platformlarında yer alan StarLeaf, nerede olursanız olun bağlantıda kalmanıza olanak tanır. Starleaf üzerinden kaliteli bir şekilde video konferans yapabilmenize imkân tanıyan hizmette ücretsiz deneme sürümü bulunuyor. Böylelikle programın neler sunduğuna göz atmak için deneyebilirsiniz.

Jitsi Meet

Jitsi Meet, muhtemelen daha önce duymadığınız bir video konferansı programıdır. Jitsi Meet’in web sitesinde yer alan “Start Meeting” butonuna tıklayarak hızlı ve pratik bir şekilde video konferansı başlatabilirsiniz. Açık kaynak kodlu bir platform olan Jitsi Meet üzerinden 100 kişiye kadar görüntülü görüşme yapabilirsiniz.

Toplantı başlatabilmek için hesap oluşturma zorunluluğu bulunmuyor. Dolayısıyla söz konusu hizmet, hesap oluşturmaktan hoşlanmayan kişiler için harika bir seçenektir. Başarılı hizmet, uçtan uca şifreleme desteği sayesinde güvenli bir şekilde iletişim kurabilmenize olanak tanır.

Jitsi Meet üzerinden gerçekleştirilen video konferansları esnasında birden fazla kullanıcı aynı anda ekran paylaşımı gerçekleştirebilir. Google Calendar, Office 365 ve Slack entegrasyonu ile kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyan hizmetin Android ve iOS uygulamaları da mevcut.

Whereby

Whereby hizmetinin ücretsiz sürümü, diğer video konferans programlarına kıyasla biraz sınırlıdır. Bu versiyonda 100 katılımcıya kadar toplantı oluşturabilirsiniz ancak grup sohbeti en fazla 45 dakika sürer. Bire bir görüşmelerde ise herhangi bir sınır bulunmuyor. 

Sahip olduğu kullanışlı özellikler sayesinde kullanım deneyimini önemli ölçüde iyileştiren Whereby'da ekran paylaşımı özelliği mevcut. Bu sayede video konferans esnasında ekranınızı diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.

Gerçek zamanlı iş birliği araçlarının yer aldığı programda ayrıca sanal arka plan desteği de mevcut. Gürültü azaltma desteğine de sahip olan programda "Pro" ve "Business" isimli iki farklı ücretli plan da bulunuyor. Ücretli planlar sınırsız grup sohbeti dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sunuyor.

Android İçin En İyi Görüntülü Görüşme Uygulamaları
MOBİL

Android İçin En İyi Görüntülü Görüşme Uygulamaları

Android için en iyi görüntülü görüşme uygulamaları neler? Mobil cihaz üzerinden arkadaşlarınızla ya da ailenizle görüntülü olarak iletişim kurmanıza olanak tanıyan pek çok uygulama mevcut.

Bu yazıda Zoom benzeri programlar listesi hazırladık. Peki, siz hangi video konferans hizmetini kullanıyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR