WhatsApp Konuşmalarını Başka Telefona Aktarma Nasıl Yapılır? (Android iOS)

WhatsApp konuşmaları başka telefona aktarma adımları ile Android'den iPhone'a ya da iPhone'dan Android'e sohbet taşıma işlemini gerçekleştirmek çocuk oyuncağı!

WhatsApp konuşmaları başka telefona aktarma nasıl yapılıyor? Bu soru, Android'den iPhone'a veya iPhone'dan Android'e geçenlerin sorduğu soruların başında geliyor. Android ve iPhone arasında sohbet aktarma özelliği şimdilik mevcut olmasa da bu özelliğin yakın bir zamanda kullanıcılara sunulması bekleniyor.

O zamana kadar beklemeniz mümkün değilse elbette ki alternatif çözüm yollarına da başvurabilirsiniz. Bu çözüm yollarının başında ise WhatsApp aktarma programı kullanmak geliyor. Bu programlarla eski telefondaki WhatsApp konuşmaları yeni telefona aktarma şansı elde ediyorsunuz.

Bu makalede WhatsApp konuşmaları/mesajları Android'den iPhone'a ya da iPhone'dan Android'e aktarmak isteyenlere yardımcı olmak için en iyi ve en güvenli program iTransor for WhatsApp'ın kullanımını ele alacağız. Başlamadan önce belirtmek gerekir ki program hem Windows hem de MacOS ile uyumludur.

WhatsApp Konuşmaları Başka Telefona Aktarma Adımları

  • USB kablo kullanarak cihazı bilgisayara bağlayın.
  • İşlem tamamlandıktan sonra "Transfer" butonuna tıklayın.
  • Veri tarama, işleme ve aktarma sürecinin sona ermesini bekleyin.
  • İşlem sonlandığında ekranda "WhatsApp Transfer Successfull" yazacaktır.
  • İşlem başarılı olduğunda cihaz yeniden başlatılacak ve mesajlar yeni telefona aktarılacaktır.

Windows ve Mac için en iyi WhatsApp aktarma programı iTransor for WhatsApp inceleme konuğumuz. Bu programı seçme nedenimiz; kullanımının kolay olması (çünkü bu soruyu yönelten kullanıcıların çoğunluğu ileri düzey kullanıcılar değil) ve de güvenilir olması (WhatsApp, kişisel ve iş tüm konuşmalarınızı içerdiğinden güvenlik önemli).

Bunun dışında tüm iPhone ve Android cihazları, tüm iOS/Android sürümleri desteklemesi de onu iyi bir program haline getiriyor. iTransor özelliklerine daha sonra detaylı olarak değineceğiz.

Popüler anlık mesajlaşma uygulamasında yer alan konuşmaları yeni telefona aktarmak için ilk önce USB kablo aracılığı ile cihazınızı bilgisayarınıza bağlamanız gerekiyor. Bağlantı işlemini gerçekleştirdikten sonra "Transfer" butonuna tıklayın.

Transfer butonuna tıklamanız durumunda veri tarama, işleme ve aktarma süreci başlayacak. Bu işlemlerin tamamlanmasını bekleyin. İşlem sona erdiğinde ekranda "WhatsApp Transfer Successfull" yazısını göreceksiniz. İşlem başarılı olduğu takdirde cihaz yeniden başlatılacak ve mesajlar yeni telefona aktarılacak.

Yukarıdaki adımları takip ederek WhatsApp konuşmaları yeni telefona aktarma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Daha detaylı anlatım için aşağıdan görselleştirilmiş adımları takip edebilirsiniz.

Öncelikle cihazlarınızı USB kablo aracılığıyla bilgisayarınıza bağlayın (Source yazan WhatsApp mesajlarını aldığınız eski telefonunuz, Destination yazan da WhatsApp mesajlarını aktarmak istediğiniz yeni telefonunuz. Burada Switch butonuna tıklayarak kaynak cihaz hedef cihaz seçimini değiştirebilirsiniz.) ve Transfer butonuna tıklayın.

Programın kaynak ve hedef cihazı tarayıp WhatsApp verilerini işlemesi, sonunda verileri aktarması için izin verin. (Bekleme süresi WhatsApp konuşmalarınızın az veya çok olmasına göre değişiklik gösterir.)

Aktarma işlemi tamamlandığında "WhatsApp Transfer Successfull" yazısını göreceksiniz. Cihazınız yeniden başlatılacak ve WhatsApp konuşmaları yeni telefona aktarma işleminin başarılı olduğunu göreceksiniz.

En İyi WhatsApp Aktarma Programı Nedir?

WhatsApp sohbet aktarma için tercih edebileceğiniz en iyi program, iTransor'dur. Peki, eski telefondaki WhatsApp mesajlarını yeni telefona aktarmak (Android/iPhone) için neden iTransor’ı kullanmalısınız?

  • %100 Başarı Oranı: Başarılı WhatsApp aktarımı garanti edilir. (iMyFone’un profesyonel ekibi, gelişmiş teknoloji ve veri işleme, veri transferinde deneyim)
  • Kullanımı Kolay: Android telefonlar/tabletler ve iPhone’lar dahil, eski telefonunuzdan yenisine WhatsApp sohbet geçmişi ve eklerini tek tıkla aktarma
  • Doğrudan Aktarma: Başka araç veya uygulamaya gerek yoktur. Eski ya da yeni model olması fark etmez, eski telefonunuzdan diğerine WhatsApp’ı doğrudan aktarabilirsiniz.
  • Tüm Sohbetler ve Ekler Korunur: Program tüm WhatsApp mesajlarını, fotoğrafları, videoları ve diğer ekleri diğer telefonunuza aktarır. Veri kaybı konusunda endişelenmenize gerek yok.

iTransor for WhatsApp programını WhatsApp mesajlarını Android’den iPhone’a veya iPhone’dan Android’e aktarmak için kullanabileceğiniz gibi WhatsApp yedekleme ve geri yükleme (Android ve iOS) işlemi için de kullanabilirsiniz. WhatsApp konuşmalarını bilgisayara yedeklemek de WhatsApp konuşmalarını geri yüklemek de bu programla çok basit.

WhatsApp Bilgisayara Yedekleme (Android ve iPhone/iOS)

  • USB kablosu aracılığı ile cihazınızı bilgisayara bağlayın.
  • Programın verileri yedeklemesi için bir süre bekleyin.
  • "WhatsApp Backup Successfull" yazısı çıktığında WhatsApp konuşmaları bilgisayara yedeklenmiş olacaktır.

Android telefonunuzu/iPhone’unuzu USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın ve Back Up butonuna tıklayın.

Programın WhatsApp’a erişip verileri yedeklemesini bekleyin.

"WhatsApp Backup Successful" yazısını gördüğünüzde WhatsApp konuşmaları bilgisayara yedeklenmiş demektir.

WhatsApp Geri Yükleme (Android ve iOS)

  • WhatsApp yedeğini seçin.
  • Cihazınızı bilgisayara bağlayın.
  • WhatsApp geri yükleme işlemini başlatın.
  • "WhatsApp Restore Successfull" yazısını gördüğünüzde geri yükleme tamamlanmış demektir.
  • Cihazınız yeniden başlatıldığında WhatsApp konuşmalarınızı görebileceksiniz.

Android telefonunuzu/iPhone’unuzu USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın ve Back Up butonuna tıklayın.

Programın WhatsApp’a erişip verileri yedeklemesini bekleyin.

“WhatsApp Backup Successfull” yazısını gördüğünüzde WhatsApp konuşmaları bilgisayara yedeklenmiş demek.

iTransor for Whatsapp Neden En İyi Whatsapp Aktarma Programı?

  • Android ve iPhone arasında WhatsApp aktarma işlemini kolaylaştırıyor.
  • WhatsApp bilgisayara yedekleme (Android telefonlar ve iPhone) imkanı tanıyor.
  • WhatsApp yedeğini geri yükleme (iPhone ve Android cihazlara) desteği sunuyor.
  • Tüm iPhone ve Android cihazlar, iOS/Android sürümleri için destek veriyor.

Çok başarılı bir kullanıcı arayüzüne sahip olan iTransor for Whatsapp, zengin özellikleri ile dikkat çekiyor. Popüler program, Android ve iPhone arasında WhatsApp Messenger aktarma işlemini oldukça kolay hale getiriyor. Arayüzü ve özellikleri sayesinde kullanıcı deneyimini üst seviyeye taşıyan yazılım ayrıca WhatsApp’ı bilgisayara yedekleme imkânı tanıyor.

Oldukça kullanışlı bir program olan iTransor for Whatsapp, WhatsApp yedeğini geri yükleme desteği de sunuyor. Program üzerinden konuşmaları aktarma işlemini çok kolay ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

YORUMLAR