Windows 10'da Boş RAM Slotları Nasıl Kontrol Edilir?

Bilgisayarınıza yeni bir RAM eklemek istiyorsanız ve boş RAM slotu olup olmadığını bilmiyorsanız, rehberimize göz atabilirsiniz.

Windows 10'da Boş RAM Slotları Nasıl Kontrol Edilir?

Masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarınızda, mevcut RAM kapasitesi yeterli gelmiyorsa ve RAM kapasitesini yükseltmek istiyorsanız, bu rehberimizdeki adımları inceleyerek Windows 10’da boş RAM slotları nasıl kontrol edilir? Öğrenebilirsiniz.

Bilgisayarınıza yeni bir RAM eklemek istiyorsanız ve boş RAM slotu olup olmadığını merak ediyorsanız, masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarınızın kasasını açmakla zaman kaybetmenize hiç gerek kalmıyor. Windows 10 işletim sistemli cihazlarınızda aşağıdaki adımları izleyerek mevcut ve boş RAM slotlarının sayısını kolayca görüntüleyebilirsiniz.

Boş RAM Slotları Nasıl Kontrol Edilir?

Görev Yöneticisi Performans Sekmesi

Ctrl + Alt + Delete kısayolunu kullanarak ya da görev çubuğuna sağ tıklayarak Görev Yöneticisi’ni açıyoruz ve Performans sekmesine gidiyoruz.

Boş RAM Slotu Öğrenme

Sol tarafta yer alan menüde CPU, Bellek ve Disk gibi bölümleri görebilirsiniz. Burada Bellek seçeneğine tıklıyoruz. Bellek kullanımı grafiğinin altındaki bölümde Kullanılan Yuvalar alanını bulabilirsiniz. Yukarıdaki ekran görüntüsüne baktığımızda, anakart üzerinde 4 RAM yuvasının olduğunu ve bunlardan 2 tanesinin dolu olduğunu anlayabiliriz.

Artık bilgisayarınızda ne kadar boş RAM slotu olduğunu bildiğinize göre, daha fazla RAM eklemek isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz. Sisteminizin desteklediği maksimum RAM kapasitesine uyarak, dilediğiniz kapasitede yeni bir RAM ekleyebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey, yeni alacağınız RAM’in mevcut RAM’ler ile aynı özelliklere sahip olması diyebiliriz. Örneğin; kullandığınız RAM DDR3 ise, yeni takacağınız RAM’in DDR4 olmamasına dikkat etmelisiniz. Aksi durumda, performans sorunları yaşayabileceğiniz gibi sistem de yeni RAM’i desteklemeyebilir.

RAM özelliği öğrenme

Kullandığınız RAM’in hangi nesil olduğunu öğrenmek istiyorsanız, son açtığınız pencerenin sağ üstündeki bilgilere göz atabilirsiniz.

Ne Kadar RAM'e İhtiyacınız Var?
TEKNOLOJİ

Ne Kadar RAM'e İhtiyacınız Var?

Son yıllarda yazılımlar ve oyunlar büyük bir gelişme gösterdi ve bunların her biri, bellek canavarı olarak adlandırdığımız bir yapıya ulaştı.


Bilgisayar (PC) RAM'i Görmüyor Sorunu Nasıl Çözülür?
NASIL YAPILIR

Bilgisayar (PC) RAM'i Görmüyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Bilgisayar (PC) RAM'i Görmüyor Sorunu Nasıl Çözülür? - Bildiğiniz üzere bellekler, bilgisayarlarımızın en önemli bileşenlerinden birisi olarak öne çıkıyor.

YORUMLAR