Windows 10'da Temp Klasörü Otomatik Olarak Nasıl Temizlenir?

Windows 10'da geçici dosyaların sabit diskinizde gereksiz yer kaplamasını istemiyorsanız, bu rehberimizde anlattıklarımızı uygulayabilirsiniz.

Windows 10'da Temp Klasörü Otomatik Olarak Nasıl Temizlenir?

Windows işletim sisteminin eski sürümlerinde Temp adlı bir klasör olduğunu duymuşsunuzdur. Bu klasörde genellikle geçici ve gereksiz dosyalar tutuluyor ve zamanla birikerek depolama alanında fazladan yer kaplıyordu. Yakın zamana kadar bu klasör elle temizleniyordu fakat artık otomatik olarak silinmesini sağlayabiliyorsunuz. Biz de bu rehberde, Windows 10’da Temp klasörü otomatik olarak nasıl temizlenir? Sizlere anlatıyoruz.

Windows 10 sürümü, geçici dosyaları otomatik olarak temizleyebilen bir ayara sahip durumda. Otomatik temizleme görevini aktif hale getirmek istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

Windows 10 sistem ayarları

Öncelikle Ayarlar uygulamasını açıyoruz ve Sistem seçeneğine gidiyoruz.

Windows 10 akıllı depolama

Sol tarafta yer alan menüden Depolama seçeneğine tıklıyoruz. Sağ taraftaki pencerede Akıllı Depolama seçeneğini gördüyseniz, hemen altındaki butona tıklayarak aktif hale getirmeniz gerekiyor. Bu işlemden sonra belirli periyotlarla temp klasörü otomatik olarak temizlenecektir. Geçici dosyaların temizlenme sıklığını kendiniz belirlemek istiyorsanız, aynı pencerede alt kısımda bulunan Otomatik Alan Boşaltma Biçimini Değiştir seçeneğine tıklıyoruz.

Windows gereksiz dosya temizleme sıklığı

Akıllı Depolama özelliğinin ne sıklıkla çalıştırılacağını en üstte bulunan listeden seçebilirsiniz. Geçici dosyaların temizlenme sıklığını ise hemen alttaki bölümden ayarlayabilirsiniz. Listede 1 gün, 14 gün, 30 gün, 60 gün ve Hiçbir zaman seçeneklerinden dilediğinizi seçebilirsiniz. İlk olarak temizleme işlemini kendiniz başlatmak isterseniz de, en alttaki Şimdi Temizle seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Not: Geçici dosyaların temizlenme sıklığını ayarladığınız bölümde İndirilenler klasörü için Hiçbir zaman seçeneğini kullanmayı unutmayın. Eğer bu klasörde herhangi bir dosya bulundurmuyorsanız, herhangi bir temizleme zamanı seçmenizde hiçbir sakınca yok.

Windows 10'da Boş RAM Slotları Nasıl Kontrol Edilir?
NASIL YAPILIR

Windows 10'da Boş RAM Slotları Nasıl Kontrol Edilir?

Masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarınızda, mevcut RAM kapasitesi yeterli gelmiyorsa ve RAM kapasitesini yükseltmek istiyorsanız, bu rehberimizdeki adımları inceleyerek Windows 10’da boş RAM slotları nasıl kontrol edilir? Öğrenebilirsiniz.


Windows 10 Daha Hızlı Nasıl Açılır?
NASIL YAPILIR

Windows 10 Daha Hızlı Nasıl Açılır?

İşletim sistemleri dediğimiz zaman kullanıcıların aklına gelen en önemli özellik açılış süresinin kısa olması. Windows işletim sistemlerinin çeşitli değişkenlere göre bu özelliği farklılıklar gösteriyor.

YORUMLAR