Windows'ta Yüklü Tüm Programların Listesini Oluşturmanın 4 Yolu

Bu rehberimizde, bilgisayarınızda yüklü olan programların listesini nasıl kaydedebileceğinizi anlatıyoruz.

Windows'ta Yüklü Tüm Programların Listesini Oluşturmanın 4 Yolu

Windows işletim sistemli bilgisayarınıza muhtemelen birçok program yüklemişsinizdir. Bu programların tamamını içeren bir listeye ihtiyacınız varsa, bu rehberimizde Windows'ta yüklü tüm programların listesini oluşturmanın 4 yolunu sizler için anlattık.

Windows’ta yüklü programların listesini oluşturmak için çeşitli nedenleriniz olabilir. Bunlar; Windows’u sıfırlama ve yeniden yükleme, yeni bir bilgisayar kurmak veya bilgisayarınızda boş alan açmak olabilir. Bu gibi durumlarda pratik olarak kullanabileceğiniz 4 yöntemi hemen aktaralım.

1. PowerShell Kullanarak Yüklü Programları Listeleme

Windows PowerShell ortamını kullanarak bilgisayarınızda yüklü programların listesini oluşturmak oldukça kolay bir işlem diyebilirim. Bunu yapmak için Başlat menüsüne tıklayarak PowerShell yazıyoruz ve çıkan sonuçlardaki uygulamaya sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırıyoruz.

powershell program listesi komutu

Komut satırına aşağıdaki kodu yazarak Enter tuşuna basıyoruz. İlgili bölümleri kendinize göre düzenlemeniz gerektiğini unutmayın.

Get-ItemProperty HKLM:\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\* | Select-Object DisplayName, DisplayVersion, Publisher, InstallDate | Format-Table –AutoSize > C:\Users\KullanıcıAdı\Documents\ProgramListesi.txt

powershell program listesi

Yukarıdaki komutta listenin kaydedildiği klasöre gittiğinizde metin belgesini görebilirsiniz. Bu listeyi bir yere yedekleyerek işinizi hallettikten sonra kullanabilirsiniz.

2. Komut İstemi Kullanarak Yüklü Programları Listeleme

çalıştır cmd komutu

Windows tuşu + R kısayolunu kullanarak Çalıştır konsolunu açıyoruz ve Aç: kutusuna cmd.exe yazarak Enter tuşuna basıyoruz.

komut satırı program listesi komutu

Komut satırına önce wmic yazıp Enter tuşuna bastıktan sonra, aşağıdaki komutu kendinize göre düzenleyerek yapıştırıyoruz ve Enter tuşuna basıyoruz.

/output:C:\Users\KullanıcıAdı\Documents\ProgramListe.txt product get name,version

komut satırı program listesi

 

3. Denetim Masası’nı Kullanarak Yüklü Programları Listeleme

Yüklü programları listelemek için komut yazmak istemiyorsanız, bunu daha basit yöntemle de yapabilirsiniz. Başlat menüsünden Denetim Masası’nı buluyoruz ve sonrasında Programlar ve Özellikler seçeneğine tıklıyoruz.

denetim masası programlar

Programlarınızın yer aldığı pencerede görünümü Listele olarak değiştirdikten sonra ekran görüntüsü alabilir ve bunu resim dosyası olarak bir kenarda saklayabilirsiniz.

4. Geek Uninstaller ile Yüklü Programları Listeleme

geek uninstaller program listesi çıkarma

Normalde bilgisayarınızdaki programları arkada iz bırakmayacak şekilde silmenize olanak sağlayan Geek Uninstaller uygulamasını, amacı dışında kullanarak yüklü programların listesini alabiliyoruz. Kurulum gerektirmeyen ve oldukça az yer kaplayan uygulamayı indirip çalıştırdıktan sonra Dosya > HTML olarak Dışarı Ver adımlarını izleyerek program listenizi HTML olarak kaydedebilirsiniz.

geek uninstaller program listesi

HTML dosyasını herhangi bir internet tarayıcısıyla açtığınızda yukarıdaki gibi listeyi inceleyebilirsiniz.

Windows 10'da Reklamlar Nasıl Kapatılır?
NASIL YAPILIR

Windows 10'da Reklamlar Nasıl Kapatılır?

Windows 10 işletim sistemi her ne kadar ücretsiz bir yükseltme ile elde edilmiş olsa da, çeşitli reklamlarla birlikte geldiği kaçınılmaz bir gerçek.


Windows 10 Daha Hızlı Nasıl Açılır?
NASIL YAPILIR

Windows 10 Daha Hızlı Nasıl Açılır?

İşletim sistemleri dediğimiz zaman kullanıcıların aklına gelen en önemli özellik açılış süresinin kısa olması. Windows işletim sistemlerinin çeşitli değişkenlere göre bu özelliği farklılıklar gösteriyor.

YORUMLAR