Disney Plus'a Şifre Paylaşımı Kısıtlaması Geliyor: Tarih Netleşti!

Disney Plus, rakiplerinin yakın dönemde devreye soktuğu şifre paylaşımı kısıtlamasını abonelerine getiriyor. Özelliğin geleceği tarih açıklandı. İşte detaylar!

Disney Plus, tıpkı Netflix'in yaptığı gibi şifre paylaşımı özelliğine kısıtlamalar getiriyor. Kısıtlamanın ilk adımı ABD'li abonelere geliyor olsa da ilerleyen dönemde dünyanın her noktasındaki aktif kullanıcılara da gelmesi bekleniyor.

Yeni gelen güncellemeyle ile birlikte Disney Plus kullanıcıları şimdiden rahatsızlıklarını dile getirmeye başladı. Aboneler, hesap paylaşımına gelen bu kısıtlamanın etkilerini de yüksek ihtimal önümüzdeki aylarda net bir şekilde hissetmeye başlayacak.

Disney Plus, Abonelerine Kısıtlama Getiriyor

Uzun bir süredir Disney Plus'ın planları arasında yer alan hesap paylaşım kısıtlaması, nihayet netlik kazandı. İlk başta Mart ayında geleceğine dair bir açıklama paylaşılmıştı. Hatta şirket abonelerine şu şekilde bir e-posta göndermişti:

"Hesabınızı haneneiz dışında paylaşma konusunda sınırlamalar getiriyoruz ve bu sınırlamalara uygunluğunuzu nasıl değerlendirebileceğimizi açıklıyoruz."

Kısıtlama, Nisan ayına geçmemize rağmen uygulanmadı. Fakat şirket bu kararından vazgeçmiş değil çünkü artık tarih net bir şekilde belirlendi. Haziran ayında şifre paylaşım kısıtlaması gelecek ve ilk aşamada belirli ülkelerde aktif edilecek.

Eylül ayından itibaren de kısıtlamanın tüm ülkelere gelmiş olması planlanıyor. Bu kısıtlama ile artık kullanıcılar, Disney Plus içeriklerine erişebilmek için kendi profillerini açmaları ve ayrıca ödeme yapmaları gerekecek. Konuyla alakalı bilgilendirici bir mail, Disney Plus tarafından abonelere tekrar gönderilecektir.

Disney Plus Yayın Takvimi - 2024 Dizi ve Filmleri
Sinema

Disney Plus Yayın Takvimi - 2024 Dizi ve Filmleri

Disney Plus, Walt Disney Company’in Media and Entertainment Distribution bölümü tarafından işletiliyor. Ücretli abonelik sistemiyle çalışan video akış hizmeti, 2019 yılında hizmet vermeye başladı.

Kanadalı aboneler için daha önceden gelen bu önlem, ilk olarak Hulu'nun da benzer bir yol izlemesi ve Hizmet Şartları'nda değişiklikler yapmasından hemen sonra geldi. Disney Plus da Hulu'daki gibi yeni abonelerde hemen uygulanmaya başlanacak.

YORUMLAR