Elon Musk Açıkladı: Cybertruck'ın Dört Motorlu Varyantı Olacak

Tesla Cybertruck dört motorlu varyantı ne zaman geliyor?

Tesla, 2022'de Cybertruck'ı nihayet üretim hattından çıkarmaya başladığında, Tesla Cybertruck dört motorlu bir varyantla piyasaya çıkacak. CEO Elon Musk Twitter'da verdiği bir açıklamada "her tekerleğin bağımsız, ultra hızlı tepkili tork kontrolü" sunacağını yazdı.

Diğer bazı elektrikli araçlarda da örneğin Rivian R1T'de her tekerlekte bir motor bulunuyor.

Musk ayrıca Cybertruck'ın ön ve arkadan direksiyonlu olacağını da yineledi. Daha önce elektrikli otomobil arkadan direksiyon sunacağını ve bunun da "bir yengeç gibi" çapraz sürüşe olanak tanıyacağını belirtmişti.

Hummer'ın elektrikli otomobillerinde yengeç modu olduğunu biliyoruz. Ariya elektrikli crossover, yaklaşan yeni nesil Leaf ve Nissan'ın e-4orce dört tekerlekten kontrol sistemi de ön ve arka motorlara sahip.

Tesla Cybertruck dört motorlu varyantı ne zaman geliyor?

Tesla, Ekim ayında tüm Cybertruck özelliklerini ve fiyatlandırmasını web sitesinden kaldırdı. Muhtemel sahipler, 100 dolarlık iade edilebilir bir depozito yatırabilir ve siparişlerini Tesla'nın gelecek yıl gerçekleşmesi planlanan üretime başlamasına yakın bir zamanda yapılandırabilir.

Bu gelişmeden önce, Cybertruck web sayfasında tek motorlu (39.900 dolar), çift motorlu (49.900 dolar) ve üç motorlu (69.900 dolar) yapılandırmaların ayrıntılı özelliklerini ve fiyatlandırmasını görebilirdiniz.

Ancak şimdi sayfa bazı tanıtım resimleri, bir video ve sizi kamyonun ön siparişini vermek için bir bağlantı dışında aşağı yukarı boş.

Şirket, 2019 yılında Cybertruck'ın üretimine başladığında elektrikli kamyonet için 2021 yılının sonunu işaret etmişti. Geçen yıl piyasaya sürülme tarihi yaklaştıkça Cybertruck'ın ertelenmesi hakkında endişeler de gün yüzüne çıkmaya başlamıştı.

Cybertruck sayfasında yapılan küçük değişiklik ile Cybertruck'ın 2022 yılına ertelendiği doğrulanmış oldu. Sipariş sayfasında artık teslim tarihi için 2022 yılı işaret ediliyor. Ancak iki motorlu bir versiyon istiyorsanız muhtemelen daha uzun süre beklemeniz gerekecek gibi görünüyor.

Tesla Cyber Düdük Dudak Uçuklatan Fiyata Satışa Sunuldu
TEKNOLOJİ

Tesla Cyber Düdük Dudak Uçuklatan Fiyata Satışa Sunuldu

Cybertruck tarafındaki gelişmeleri dikkate aldığımızda, heyecanla beklenen yeni otomobilin bir süre daha aramızda olmayacağını düşünebiliriz.

Tesla'dan çocuklara Cybertruck: Cyberquad

Tesla, Cybertruck modelinden ilham alınarak tasarlanan ve çocuklar için geliştirilen Cyberquad ile hayranlarının karşısına çıktı. Binlerce liralık fiyata sahip olan dört tekerlekli elektrikli aracın stokları, birkaç dakika içerisinde tamamen tükendi.

Şirketin son zamanlarda satışa sunduğu pek çok yan ürünü gibi Cybertruck imzası taşıyan Cyberquad for Kids, 1.900 dolarlık fiyat etiketi ile birkaç dakika içerisinde tamamen tükendi. Şirketin mevcut açıklamaları göz önüne alınırsa, yeni stoklar yakın bir zamanda internet sitesine eklenebilir.

YORUMLAR