TikTok'a Yeni Bir Özellik Daha Geliyor: İçerik Üreticileri ve Aboneler Arasındaki Bağ Artacak!

TikTok, Instagram ile olan rekabetini artıracak yeni bir özellik ile içerik üreticileri ve aboneler arasındaki bağı artırmayı hedefliyor. İşte detaylar!

TikTok ve Instagram arasında her zaman bir rekabet olduğunu söylemek yanlış olmaz. İki büyük platform, bünyelerine ekledikleri yeni özellikleri bir şekilde kendi platformlarına uygun olabilecek şekilde ekleyerek rekabeti artırmayı hedefliyor.

Sıradaki hamle TikTok'tan geldi. Instagram'da bir süredir tüm kullanıcılar için açık olan Anket özelliği ve belli kullanıcılarda bulunan Yayın Kanalları özelliği, TikTok'a da geliyor. Bu iki özelliği de kapsayan yeni özellik Instagram'dakinden biraz daha farklı olacak.

TikTok'un Yeni Özelliği Test Aşamasında

TikTok, Salı günü TechCrunch'a yaptığı açıklamada, içerik üreticilerinin aboneleriyle etkileşimde bulunabileceği yeni bir alan üzerinde çalıştığını söyledi. "Sub Space" adındaki bu özellik, içerik üreticilerinin topluluklarıyla iletişimini artırmalarını sağlacak.

Özelliği Türkçe adının henüz belli olmasa da "Alt Alan" olarak çevriliyor. Bu özelliğe dair ekran görüntülerini ise Jonah Manzano isimli kullanıcı, X üzerinden paylaştı. Peki üreticiler bu özellikle neler yapabilecek?

TikTok'taki içerik üreticileri bu alanda bir konuyla ilgili başlıklar yayınlayabilecek. Aynı zamanda abonelerle sohbet etmek, etkileşimi artırmak için anket eklemek de mümkün olacak. Canlı yayınlarda da ödeme yapan abonelerle doğrudan sohbet edilebilecek.

Paylaşılan ekran görüntülerinde içerik üreticileri ve aboneler arasında farklı konular özelinde sohbet başlatabileceklerini de gösteriyor. Önerilen bir konu üzerine veya yeni bir konu hakkında konuşmak da seçenekler arasında olacak.

Buna örnek olarak üreticiler abonelerindne kendilerini tanıtmalarını isteyebilecek, soru sorabilecek ya da ilk izlenimleri hakkında farklı başlıklar oluşturulabilecek. Bu özellik Instagram'ın "Yayın Kanalları"na daha çok benzerlik gösteriyor.

Instagram'da Yayın Kanalı Oluşturma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Instagram'da Yayın Kanalı Oluşturma Nasıl Yapılır?

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’a gelen her yeni özellik kullanıcılarda büyük bir heyecan uyandırıyor.

Özelliğin henüz ne zaman kullanıma açılacağı bilinmemekle birlikte test aşamasında olduğu bilgisi verildi.

YORUMLAR