Windows 10'a Ücretsiz Geçiş Hala Mümkün! Nasıl mı?

Windows 10’a bedava geçiş fırsatını kaçırdığınızı düşünüyorsanız haberimizi dikkatlice okumanızda fayda var. Zira Windows 10’a herhangi bir ücret ödemeden geçiş yapma fırsatınız hala var. Nasıl olduğuna bakın.

Windows 10'a Ücretsiz Geçiş Hala Mümkün! Nasıl mı?

Windows 10’a bedava geçiş fırsatını kaçırdığınızı düşünüyorsanız haberimizi dikkatlice okumanızda fayda var. Zira Windows 10’a herhangi bir ücret ödemeden geçiş yapma fırsatınız hala var. Nasıl olduğuna birlikte bakalım.

Windows 7 veya 8 kullanıcıları için ücretsiz Windows 10'a geçiş yolu, resmi olarak geçtiğimiz sene Temmuz ayında kapandı. Ancak Microsoft'un en son işletim sistemine geçmek isteyenler için hala çalışan iki yol var;

Yardımcı Teknolojiler

Bu geçiş yollarının, resmi geçiş süresi bittiğinden bu yana açık olduğu söyleniyor. İlk yöntemde yükseltmek için "yardımcı teknolojiler"den faydalanmanız gerekiyor. Yardımcı teknolojiler görme veya duyma problemi yaşayan kişilerin kullandığı araçlardır. Bu işlevler, görme ve duyma sorunu yaşayanlara ekrandaki yazıları büyütmeye yönelik araçlar ve yazıları yüksek sesle okumaya yarayan Narrator gibi araçlar sunuyor. Microsoft, yardımcı teknolojileri kullananlardan herhangi bir doğrulama yapmasını istemiyor. Bağlantıya tıklayarak sayfa sonunda yazan 'Hemen Yükseltin' butonuna bastığınızda, bilgisayarınıza Windows 10 yükseltme exe'si indirilecek ve Lisanslı Windows 7 veya 8 kullanıcıysanız işletim sisteminiz ücretisz olarak Windows 10'a yükselecektir.

Ancak erişebilirlik işlevlerini kullananlar için sunulan bu yöntemle Windows 10'a geçmenin ahlaki açıdan ne kadar doğru olacağı tartışılır.  Microsoft'un, yardımcı teknolojileri kullananlar için henüz bir bitiş tarihi açıklamadığını da belirtelim.

İlk yolu geçen sene birçok kişi deneyerek Windows 10’a geçmeyi başardı, ancak şimdi anlatacağımız ikinci yolun etik açıdan hiçbir sakıncası yok.

Ürün Anahtarınızı Kullanarak Geçiş Yapabilirsiniz

İşlem oldukça basit. Bu yöntem için, Windows 7 veya Windows 8 ürün anahtarınızı kullanmanız yeterli. Ardından Microsoft sitesinden bir Windows 10 sürümü indirin ve yükleme işletimi başlatın. Bunu yaptığınızda direkt olarak Windows 10'a geçebiliyorsunuz.

Ürün anahtarınızı nasıl bulacağınızı kısaca anlatalım. Windows 10 ürün anahtarı harf ve rakamlardan oluşan 25 karakterli eşsiz bir anahtardır. Ürün anahtarınızın konumu, Windows kopyanızı nasıl edindiğinize bağlıdır. Ürün anahtarı, Windows'la birlikte sunulan kutunun içindeki bir etiketin veya kartın üzerinde olmalıdır. ikinci bir yol olarak da aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Windows + R tuşlarına basın ve “CMD” tuşunu yazarak enterlayın.Komut ekranına aşağıdaki kodu kopyalayıp, ekrana gelerek sağ tık – yapıştır yapın.

powershell “(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey”

Kısa bir süre bekledikten sonra kodunuz ekrana gelecektir. Yine de olmadı diyorsanız, Nirsoft'un ProduKey veya FirmwareTableView araçlarını kullanarak ürün anahtarınızı öğrenebilirsiniz. Detaylı bilgi için Microsoft'un sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Microsoft’un, Windows 10’un kullanılabilirliğini arttırmak amacıyla bu açığı kapatmadığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla Windows 10’un ücretsiz güncellemesini kaçırdım diye üzülmenize gerek yok. Yukarda belirttiğimiz iki yoldan bir tanesi seçerek, sisteminizi yükseltebilirsiniz, ancak ikinci yolu seçmeniz etik ve güvenlik açıdan çok daha faydalı olacaktır.

YORUMLAR