X'te Ses Odasına Canlı Yayın Özelliği Geliyor: Periscope'a Benzerliği Dikkat Çekti!

X, Periscope benzeri canlı yayın özelliğini tüm kullanıcılara getiriyor. Ses Odasına gelen yeni özelliğin görüntüleri paylaşıldı. İşte detaylar!

X'in canlı ses özelliği olan Ses Odası, artık toplantı sahiplerinin, oturum sırasında video açmalarına izin verecek. Periscope'u geri getirmek yerine Space'e bu güncellemenin getirildiği söyleniyor.

X'in sahibi olan Elon Musk'ın ''Dodgedesigner'' adlı kullanıcının bu güncellemeyle ilgili paylaşımını tekrar paylaşarak, haberi duyurmuş oldu.

Ses Odası kullanıcıları, yeni bir oturum oluşturmak istediklerinde ''videoya izin ver'' seçeneğiyle karşılaşacaklar. Toplantı sahipleri telefonlarının ön ve arka kameralarını istedikleri gibi kullanabilirler. Ayrıca videoyu yatay veya dikey izleme seçenekleri de onlara ait.

Artık Tüm Kullanıcılar Görüntü Açabilecek

Görüntülü Ses Odası, iOS sürümü için X uygulamasında mevcut, fakat henüz Android cihazlarda erişimi bulunmuyor. Buna ek olarak bu özelliği deneyen kullanıcılar karşı görüntüde gecikme olduğu yorumunda bulundular.

X'in Ses Odası'na video özelliği getiriyor olması, Periscope'u geri getiriyor gibi düşünülebilir fakat durum böyle değil. X'in şu anda da kullanıcıların takipçilerine canlı yayın açma özelliği bulunuyor. Periscope, sunucuların diğer konukları canlı yayına katılmaya davet edebileceği bir özelliğe sahipti.

Şu anda yalnızca toplantı sahipleri video açabiiliyor. Sunucunun video akışının bir görüntüsü ortaya çıkıyor ve bu görüntü sonrasında yardımcı sunucuların, konuşmacıların ve dinleyicilerin simgeleriyle çevreleniyor.

İlk bakışta bu özellik Twitch'e benzetilebilir, fakat onun aksine Ses Odası video özelliğinde isteyen her izleyici konuşmaya katılabiliyor.

X (Twitter) Beğeni Gizleme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

X (Twitter) Beğeni Gizleme Nasıl Yapılır?

X (eski adıyla Twitter) beğeni gizleme imkânı sunuyor. Bu, popüler sosyal medya platformunda beğenilen gönderilerin diğer kullanıcılar tarafından görülememesini sağlıyor.

Oturum sahibinin video akışı yalnızca Ses Odası yayınında gözükür, yani kullanıcılar bu oturuma katılmak isterse bu özelliği açmaları gerekiyor.

YORUMLAR