YouTube Yeni Bir Dolandırıcılık Yöntemine Karşı Uyarıyor!

Yeni bir kimlik avı e-posta dolandırıcılığı yüzünden YouTube kullanıcıları uyardı. İşte detaylar!

YouTube Yeni Bir Dolandırıcılık Yöntemine Karşı Uyarıyor!

Yeni bir kimlik avı e-posta dolandırıcılığı, YouTube kullanıcıları için önemli bir tehdit oluşturmaya başladı. Kevin Breeze adlı teknoloji fenomeni Twitter'da bu konuyu gündeme getiren ilk kişi oldu ancak bu kötü niyetli girişimle temasa geçen tek kişi kendisi değil.

Google'ın sahibi olduğu YouTube da elini çabuk tuttu ve kısa süre içinde platformu kullanan herkese yönelik kendi uyarısını yayınladı. Söz konusu e-posta özellikle kafa karıştırıcı çünkü gönderenin adresi [email protected] olarak adlandırılıyor ve bu da yasal olarak e-postanın YouTube'un kendisinden geliyormuş gibi görünmesini sağlıyor.

Sahte e-postada, YouTube'un para kazanma politikasında değişiklikler olduğu ve bunun için bir bağlantıya tıklayıp bir belge indirmeniz "gerektiği" belirtiliyor. Kimlik avı e-postalarıyla deneyimi olanlar için bu cümleyi okuduktan sonra anında şüphelenebilir ancak pek çok kişinin bu tür dolandırıcılık yöntemlerinden haberdar olmadığı aşikâr.

Peki Bu Tür Dolandırıcılıkları Nasıl Tespit Edebilirsiniz?

En kolay yöntem, hızlı bir Google araması yapmak ve bunun yaygın ve bilinen bir durum olup olmadığını görmektir. E-posta şüpheli görünmese bile yine de hızlı bir kontrol yapmaya değer.

Bir başka ortak özellik de bu tür e-postaların genellikle bir dosya indirmenizi veya genellikle mantıklı olmayan bir aciliyetle bir web sayfasına gitmenizi sağlamasıdır. Bu tarz büyük işletmeler nadiren rastgele bir şey indirmenizi veya bir sayfaya gitmenizi ister.

Başka bir deyişle, bir şeylerin doğru olmadığını veya tuhaf göründüğünü düşünüyorsanız, herhangi bir işlem yapmadan önce biraz araştırma yaptığınızdan emin olun.

YouTube MP3 Dönüştürme Nasıl Yapılır? Youtube MP3 Dönüştürücü
NASIL YAPILIR

YouTube MP3 Dönüştürme Nasıl Yapılır? Youtube MP3 Dönüştürücü

Dünyanın en çok video izleme ve müzik dinleme platformu YouTube, milyonlarca kullanıcıya her geçen gün ulaşmaya devam ediyor.

YORUMLAR