Beklenen Oldu: Kripto Paralara İki Adet Vergi Geliyor!

Yıllardır konuşulan ve beklenen durum nihayet yaşandı. Gelir İdaresi Başkanlığı, kripto paralar için iki farklı vergi getiriyor. İşte detaylar!

Dünyanın her yerinde kripto para regülasyonları tartışılırken, Türkiye ile ilgili oldukça ciddi bir iddia dolaşmaya başladı. Ortaya atılan iddiaya göre Gelir İdaresi Başkanlığı kripto paralar için iki adet vergi getirecek.

Bu vergi kalemlerinden birisinin de "sıfır kesinti oranlı" olacağı söyleniyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Murat Batı, bu çalışmaya dair ilk haberi sosyal medyadan duyurdu. Duyuruyla birlikte işlem vergilerinden birinin de yakında geleceğini söyledi.

Kripto Paralar Yurt Dışına Gönderilmeyecek

Murat Batı, kripto paraların vergi kesintisi yoluyla vergilendirileceği söylerken, Habertürk konuyla ilgili daha fazla bilgi verdi. Habertürk'e göre Gelir İdaresi Başkanlığı kripto paralar için %5 oranında BSMV (Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi) getirmeyi düşünüyor.

Bu verginin haricinde kripto paraları farklı platformlarda yurt dışına çıkartmak için de önlemler alınacak. Kazancın yurt dışına kaçırılmasını önlemek için vergi kesintisi yoluyla vergi getirilecek.

Bitcoin Virüsü (Bitcoin Miner Virüsü) Nedir ve Nasıl Temizlenir?
NASIL YAPILIR

Bitcoin Virüsü (Bitcoin Miner Virüsü) Nedir ve Nasıl Temizlenir?

Bitcoin madenciliği (Bitcoin mining) yapmakla ilgilenmiyor olabilirsiniz ancak kötü niyetli kişiler bilgisayarınıza Bitcoin virüsü bulaştırarak sizi sisteme dahil edebilir.

Bu sayede, elde edilen kazançları yurt dışına kaçıranlara beyanneme verme zorunluluğu getirilecek. Fakat vergi kesintisi oranı sıfırda kalacak.