Apple Watch 3 Özellikleri Neler? 2024'te Alınır mı?

Apple watch Series 3 özellikleri neler? Geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürülen akıllı saat 2024 yılında satın alınır mı? İşte merak edilen soruların yanıtı!

Apple Watch Series 3 özellikleri, yeni bir akıllı saat satın almayı planmayan pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu yazıda geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürülen akıllı saatte yer alan donanım bileşenlerinin yanı sıra ürünün 2024 yılında satın almanın mantıklı olup olmadığını açıkladık.

Teknoloji devi Apple Mac, Macbook ve iPhone gibi ürünlerin yanı sıra Watch olarak adlandırdığı akıllı saat modelleri de üretiyor. Şirketin ürettiği akıllı saatler arasında Apple Watch Series 3 de yer alıyor. Peki, 2024 yılında Apple Watch 3 almak mantıklı mı?

Apple Watch Series 3 Özellikleri

  • Ekran Boyutu: 1.5 inç (38mm) / 1.65 inç (42mm)
  • Ekran Çözünürlüğü: 272 x 340 (38mm) / 313 x 390 (42mm)
  • Piksel Yoğunluğu: 290 ppi (38mm)  / 303 ppi (42mm)
  • Ekran Teknolojisi: AMOLED
  • İşlemci: Apple S3 (Dual Core)
  • Bellek: 768 MB RAM
  • Depolama: 8 GB
  • Bluetooth: Bluetooth 4.2
  • Wi-Fi: 802.11 b/g/n
  • NFC: Var
  • GPS: Var
  • Batarya Kapasitesi: 273 mAh (38mm)  / 334 mAh (42mm)
  • Nabız Sensörü: Var
  • Düşme Algılama: Yok
  • SpO2 Sensörü: Yok
  • Elektrokardiyogram: Yok
  • Her Zaman Açık Ekran: Yok
  • Suya Dayanıklılık: 5 ATM
  • Hoparlör: Var
  • Mikrofon: Var
  • Gövde Malzemesi: Alüminyum
  • Kalınlık: 11.4 mm
  • Ağırlık: 26,7 gr (38mm)  / 32,3 gr (42mm)
  • Yazılım: watchOS 4.0 (watchOS 8.7'ye yükseltilebilir)

Suya Dayanıklı Akıllı Saat Modelleri ve Fiyatları - 2024
TEKNOLOJİ

Suya Dayanıklı Akıllı Saat Modelleri ve Fiyatları - 2024

Suya dayanıklı akıllı saat, dış mekân aktivitelerinde, su sporlarında ve yağmur yağarken herhangi bir endişe yaşanmadan kullanılabilmesi ile dikkat çekiyor.

Apple Watch Series 3, 38mm için 1,5 inç boyutunda 42mm için 1,65 inç boyutunda ekranla kutudan çıkıyor ancak çerçeveler açısından modern bir görünüm sunmaktan uzakta kalıyor. Ayrıca ekranda Always On Display desteğinin yer almadığını da hatırlatmak gerekiyor.

Çift çekirdekli Apple S3 işlemciden gücünü alan modelde 768 MB RAM ve 8 GB dahili depolama birimi bulunuyor. Sağlık takibi ile ilgili detaylara geçtiğimizde adım sayar ve nabız takibi gibi temel sensörler mevcut olsa da düşme algılama, SpO2 sensörü ve elektrokardiyogram gibi gelişmiş özellikler bulunmuyor. 

Apple Watch 3 Fiyatı Ne Kadar?

Apple Watch Series 3 modelinin 42 mm sürümü 11 bin TL civarında fiyata satılıyor. Saatin Apple'ın resmî mağazasında artık satılmadığını belirtmek gerekiyor. İkinci el Apple watch 3 42 mm 3 bin 100 TL civarındayken 38 mm versiyonu ise 3 bin 250 TL civarında fiyat etiketine sahip.

2017 yılında satışa sunulan Apple Watch 3 isimli akıllı saat modelinin fiyatı zaman içerisinde değişebilir.

Apple Watch 7 Bugün Ön Siparişe Sunulacak

Apple Watch 3 2024'te Alınır mı?

2024 yılında Apple Watch 3 satın almak yerine daha güncel bir akıllı saat tercih etmek daha mantıklıdır. Güncel yazılıma ve donanıma sahip akıllı saatler uzun süre boyunca kullanma imkânının yanı sıra bazı önemli özellikler de sunar.

Basit bir açıdan baktığımızda Apple Watch 3 temel sağlık göstergelerini sunuyor, egzersizlerinize destek sağlıyor ve telefonunuzdan uzak olsanız da ana işlevleri halledebilmenize olanak sunuyor. Yani standart bir akıllı saatten beklediklerinizi vermek konusunda halen yeterli bir işleve sahip.

SpO2, EKG ve düşme algılama gibi yeni işlevler bu cihazda bulunmuyor. Dolayısıyla kullanım deneyimini doğrudan etkileyen bu özelliklerden yararlanmak için Watch 3 yerine daha güncel modelleri tercih etmeniz gerekiyor.

Pek çok kullanıcı yetersiz depolama alanından ötürü çeşitli sorunlarla karşılaşabiliyor. Nitekim 8 GB depolama birimi o kadar küçük ki, cihazınızı aktif olarak kullanmıyor olsanız dahi hızlıca dolabiliyor.

Apple Watch Series 3 olarak isimlendirilen bu akıllı saat iPhone 6s ve sonraki modeller ile uyumlu. iOS tarafında ise en az sürüm 11 gerekiyor.

Sonuç olarak 11 bin TL civarında fiyat etiketi göz önünde bulundurulduğunda bu cihaz şu anda kabul edilebilir bir durum olmaktan uzakta kalıyor.

Apple Watch 3 Yerine Ne Alınabilir?

Bütçeyi biraz daha yükseltip kullanım ömrünü birkaç kat artırmak istebilirsiniz. Peki neden Watch SE (2022) modeline göz atmıyorsunuz? 2022 yılında çıkan Apple Watch SE özellikleri ile ön plana çıkıyor.

Cihazın Retina LTPO OLED ekranı 1,78 inç büyüklüğünde. 446 x 368 piksel çözünürlük sunan akıllı saat yalnızca 33 gram ağırlığında. Gücünü Apple S8 işlemcisinden alan cihazda 1 GB RAM ve 32 GB depolama alanı mevcut.

296 mAh batarya kapasitesine sahip olan ürün watchOS 9 işletim sistemiyle kutudan çıkıyor ve watchOS 9.3'e yükseltilebiliyor. Cihazda ayrıca Trafik kazası algılama, kalp atış hızı izleme, çeşitli modlar dahil olmak üzere önemli özellikler bulunuyor.

Şık tasarımı ile dikkat çeken cihaz hem Apple Watch Series 8 gibi modellere kıyasla daha uygun fiyata sahip hem de uzun süre boyunca kullanma imkânı sunuyor.

Gmümüş rengi, yıldız ışığı ve gece yarısı olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle beraber gelen Apple Watch SE modelinin 40 mm sürümü 10 bin 999 TL, 44 mm versiyonu ise 11 bin 999 TL başlangıç fiyatına sahip. Bu fiyat zaman içerisinde değişiklik gösterebilir.

Tercih edilebilecek watchOS saatler arasında 2023 yılında piyasaya sürülen Apple Watch Series 9 da yer alıyor. Bu saat 17 bin 499 TL başlangıç fiyat etiketine sahip.

Kolunuzdan Hiç Çıkarmayacağınız En İyi Akıllı Saat Tavsiyeleri
TEKNOLOJİ

Kolunuzdan Hiç Çıkarmayacağınız En İyi Akıllı Saat Tavsiyeleri

Akıllı saat konusunda tavsiye isteyen kişiler için çok başarılı modellerin yer aldığı bir liste hazırladık. Tasarım, özellik ve donanım konusunda ön plana çıkan bir cihaz arıyorsanız, hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz.

Bu rehberde Apple Watch 3 2024'te satın alınır mı sorusu dahil olmak üzere merak edilen bazı soruları cevapladık. Bu akıllı saat ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR