AirPods MacBook’a Bağlanamıyor Sorunu ve Çözümü

Kullanıcılarına farklı deneyimler sunan AirPods bazen MacBook’lara bağlanamayabiliyor. İşte AirPods MacBook’a bağlanamıyor sorunu ve çözümü!

AirPods MacBook'a bağlanamıyor, çözümü nedir sorusunun yanıtını arayan kişiler için bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehberde problemin düzelmesine yardım edebilecek çeşitli yöntemler bulunuyor. Ayrıca soruna yol açabilecek nedenleri de sıraladık.

Apple’a ait AirPods, sunduğu kulaklık deneyimiyle dikkat çekiyor. AirPods, şarj kutusundan çıkarılır çıkarılmaz kullanılabiliyor. Apple’in tüm cihazlarına olduğu gibi MacBook’lara da bağlanabiliyor. Otomatik çalışma özellikli AirPods; kulağa takıldığında çalışır, çıkarıldığındaysa ses hemen duraklar.

Donanım açısından kullanıcılarını son derece memnun eden AirPods, zaman zaman MacBook’a bağlanamama sorunu yaşayabiliyor. Bu rehberde MacBook’a AirPods’un neden bağlanamadığından ve çözümünden bahsedeceğiz.

AirPods MacBook’a Nasıl Bağlanır?

AirPods’un MacBook’a bağlanabilmesi için öncelikle macOS’un en son sürümünün yüklü olup olmadığı kontrol edilmelidir. macOS en son sürümü yüklü değilse AirPods kesinlikle MacBook’a bağlanmaz. Dolayısıyla böyle bir nedenden ötürü AirPods MacBook bağlanmıyor ise şu adımların takip edilmesi gerekiyor:

  • AirPods kulaklık kutusunun içerisindeyken kutu açık vaziyette MacBook’a yaklaştırılmalı.
  • AirPods kutusu arkasında yer alan ayarlama düğmesine kulaklıkta durum ışığı beyaz olarak yanıp sönene kadar basılı tutulmalıdır.
  • Diğer bir yöntemdeyse AirPods kutusu arkasında yer alan ayarlama düğmesi üzerine ortalama beş saniye basılmalıdır.
  • MacBook’ta elma sembolünün menü üzerindeki sistem tercihleri seçilerek arkasından Bluetooth’a tıklanır.
  • AirPods kulaklığın bağlanılabilmesi için aygıt listesi üzerinde yer alan bağlanılacak AirPods’un adı seçilir.
  • Daha sonra “Bağlan” simgesi üzerine tıklanarak AirPods ile bağlantı kurulmuş olur.

AirPods MacBook'a Neden Bağlanmıyor?

  • MacBook macOS sürümü güncel olmayabilir.
  • MacBook ya da AirPods’un şarjı bitmesi. Her iki cihazın aynı anda da şarjı bitebilir.
  • Bluetooth kapalı olabilir.
  • AirPods MacBook’a bağlandığı hâlde kullanılabilir şeklinde ayarlama yapılmamış ve ses aygıtı olarak seçilmemiş olabilir.
  • AirPods’un kullanıma hazır olmayabilir.
  • AirPods ve MacBook arasında mesafe fazla olabilir.

AirPods Pro 3 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi
TEKNOLOJİ

AirPods Pro 3 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

AirPods Pro 3 özellikleri, Apple marka kablosuz kulaklık kullanmaktan keyif alan pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devinin üzerinde çalıştığı kablosuz kulaklık neler sunacak? 2023 yılının eylül ayında

AirPods MacBook’a Bağlanamıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

  • Bluetooth'u açın.
  • MacOS'u güncelleyin.
  • AirPods'u şarj edin.
  • AirPods'u seçin.
  • MacBook'u kapatıp açın.
  • AirPods'u listeden kaldırıp tekrar bağlayın.
  • Aynı Apple Kimliği ile giriş yapın.
  • AirPods'u sıfırlayın.

AirPods bağlantı sorunu için uygulanabilecek çözüm yöntemlerinin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Bluetooth'u Açın

Bluetooth’un kapalı olmasından kaynaklı olarak cihazlar bağlanamıyorsa o zaman Bluetooth açılmalıdır. Bluetooth’un açık olup olmadığını Apple sembolü olan menü üzerinden sistem tercihlerine gidip Bluetooth işaretine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

MacOS'u Güncelleyin

AirPods’un MacBook’a bağlanamama sorununu çözmek için öncelikle MacBook’ta macOS’nin son sürümünün güncel olup olmadığı kontrol edilmelidir. MacBook’un menü Sistem Tercihleri seçilir. Daha sonra Sistem Tercihleri penceresi üzerinden yazılım güncelleme tıklanıp güncellik kolayca kontrol edilebilir.

AirPods'u Şarj Edin

MacBook ya da AirPods’un şarjı bittiyse hemen şarj edilip iki cihaz arasında bağlantı sağlanabilir. Tek cihazın şarjı bitse dahi bağlantı sorunu ortaya çıkar.

AirPods'u Seçin

AirPods bağlıysa fakat ses MacBook'Un hoparlörlerinden geliyorsa Bluetooth'u veya ses yüksekliği simgesine tıklayın. Çıkış aygıtı olarak AirPods'u seçin.

MacBook'u Kapatıp Açın

AirPods bağlantı sorunu için uygulanabilecek yöntemler arasında MacBook'u kapatıp açmak da yer alıyor. Bu işlemi gerçekleştirdikten hemen sonra problemin düzelip düzelmediğini kontrol edin.

AirPods'u Listeden Kaldırıp Tekrar Bağlayın

Apple logosuna tıkladıktan sonra açılan pencereden Sistem Tercihleri kategorisine girin. Bir sonraki adımda Bluetooth listesinden AirPods'u kaldırın ve ardından yeniden bağlayın.

Aynı Apple Kimliği ile Giriş Yapın

AirPods'u daha öncec iPhone gibi farklı bir Apple cihazı ile eşleştirdiyseniz MacBook'unuzda aynı iCloud hesabıyla oturum açın ve problemin düzelip düzelmediğini kontrol edin.

AirPods'u Sıfırlayın

  • AirPods'u şarj kutusuna yerleştirin ve kapağı kapatın.
  • 30 saniye boyunca bekledikten sonra şarj kutusunun kapağını açın.
  • AirPods'u kulağınıza takın. MacBook ayarlarından Bluetooth'u görüntüleyin. Kulaklık görünüyorsa "Bu Aygıtı Unut" seçeneğini seçin. İşlemi onaylayın. AirPods görünmüyorsa bir sonraki adıma geçebilirsiniz.
  • AirPods'u şarj kutusuna yerleştirin ve kapağı açın.
  • Şarj kutusunun arkasında bulunan ayar butonuna, kutunun önündeki durum ışığı önce sarı, sonra beyaz renkte yanıp sönene kadar 15 saniye civarı boyunca basılı tutun.
  • AirPods'u tekrar bağlayın. Kulaklık şarj kutusundayken ve kutunun kapağı açıkken AirPods'u MacBook'a yakın bir yere koyun. Bağlantı işlemini uygulayın.

Yukarıdaki belirttiğimiz noktaları uyguladığınız hâlde hâlâ bağlantı sorunu yaşanıyorsa MacBook’un yardım penceresine giriş yapıp oradaki adımlar takip edilmelidir. Problem hala devam ediyorsa mutlaka AirPods’un orijinalliğini araştırınız. Apple’den AirPods seri numarası kontrol edilerek orijinal olup olmadığı net ortaya çıkar.

Seri numarasıyla arama yapıldığında AirPods’a ait bilgilere ulaşılırsa o zaman orijinaldir. Fakat AirPods’la ilgili bilgilere ulaşılamıyorsa maalesef orijinallikten bahsetmek mümkün değildir.

Sahte AirPods Nasıl Anlaşılır? Tespit Etme Yöntemleri
TEKNOLOJİ

Sahte AirPods Nasıl Anlaşılır? Tespit Etme Yöntemleri

Sahte AirPods nasıl anlaşılır? Günümüzde hemen her ürünün sahtesi ile karşılaşmamız oldukça mümkün ancak söz konusu şey kablosuz kulaklıklar olduğunda, durum içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor.

Bu rehberde AirPods MacBook'a bağlanamıyor ise uygulanabilecek çözüm yöntemlerini açıkladık. Eğer söz konusu sorunu farklı bir yöntem ile düzelttiyseniz aşağıda yer alan yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR