Apple Watch Android Telefonda Nasıl Kullanılır?

Apple Watch Android ile kullanma nasıl yapılır? Apple Watch'u Android telefona bağlamak için ne gerekir? Kullanıcıların merak ettiği bütün soruları yanıtladık.

Apple Watch Android telefona nasıl bağlanır? Android işletim sistemli akıllı telefona sahipseniz ve bunun yanı sıra yeni bir akıllı saat alacaksanız Apple Watch'u Android ile uyumlu bir şekilde kullanıp kullanamayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz.

Apple Watch; uygulamaları, donanımı ve oldukça şık tasarımıyla ön plana çıkan akıllı saattir. Apple tarafından geliştirilen cihazın Android iletim sistemine sahip akıllı telefonlar ile uyumlu olup olmadığı, uyumluysa nasıl kullanılabileceği oldukça merak ediliyor.

Bu makalede Apple'ın akıllı saatleri ile Android işletim sistemi arasında bir bağlantı kurulup kurulamayacağını, bağlantı kurmak için hangi şartların karşılanması gerektiğini ve çok daha fazlasını sizlerle paylaşacağız.

Apple Watch Android ile Uyumlu mu?

Apple Watch modellerinin piyasaya sürüldüğü ilk zamanlarda bu saatleri Android işletim sistemine sahip herhangi bir akıllı telefon ile kullanmak mümkün değildi. iOS 14 ve watchOS 7 ile Apple'ın akıllı saatini Android telefona bağlamak nispeten mümkün hale geldi.

iOS 14 ile birlikte kullanıma sunulan Aile Paylaşımı isimli yeni özellik, Android cihaza sahip olsanız dahi akıllı saati kullanabilmenize olanak sunuyor. Peki ama nelere ihtiyacınız var?

  • Ailenizde ya da yakınınızda bir kişi iPhone kullanmalı. Bu, yalnızca ilk kurulum için gerekli.
  • Apple Watch Series 4 ya da daha yeni bir modele sahip olmalısınız.

Önceden belirtmek gerekiyor ki Apple, ülkemizde Wi-Fi + Hücresel modellerini satmıyor ancak yurt dışından getirdiğiniz bu özelliğe sahip bir akıllı saati ülkemizde kullanabilirsiniz. Eğer yalnızca Wi-Fi modeli alırsanız çeşitli özellikleri kullanamayacaksınız.

Eğer Wi-Fi + Hücresel model satın alırsanız hatırlatalım; Watch'larda fiziksel bir SIM Portu yok ve bu nedenle eSIM teknolojisini destekleyen, ki şu an sadece Vodafone ülkemizde destek veriyor, bir operatörü kullanmalısınız.

Eğer Hücresel + Wi-Fi model göndermiyorsanız çağrı alma ve yanıtlama ile mesaj gönderme ve alma işlevleri kullanılamayacaktır.

Bu yazıyı okuduğunuz dönemde ülkemizdeki şartlar farklılık gösterebileceği için konuyu daha derin araştırmanızda fayda var. Bu sayede akıllı saatinizi bir iPhone'a bağlı tutmadan aşağıdaki özellikleri kullanabileceksiniz:

  • Çağrı yanıtlama ve başlatma. (eSIM Gerekli)
  • Mesaj yanıtlama ve gönderme. (eSIM Gerekli)
  • Sağlık
  • Aktivite
  • Düşme Algılama
  • Gürültü Bildirimi
  • App Store
  • Acil Durum SOS
  • Düşme Algılama

Tabii kullanabileceğiniz özellikler sadece bunlarla kısıtlı değil. Watch'larda kendilerine özgü bir App Store yer aldığı için uygulamaları direkt saat üzerinden indirebileceksiniz. Eğer her şey hazırsa, bunu nasıl yapacağınızı aktaralım.

Apple Watch Android telefona bağlanır mı gibi soruları da yanıtladığımıza göre Apple'ın akıllı saatinin Android'de nasıl kullandığını gösteren adımlara geçebiliriz.

Apple Watch Android ile Kullanma Nasıl Yapılır?

  • Apple Watch kurulumu için iPhone bulun.
  • Watch'u iPhone'a yaklaştırın.
  • iPhone, modeli algılandığında "Devam Et" butonuna basın.
  • "Bir Aile Üyesi için Kur" seçeneği ile kuruluma devam edin.
  • Apple Watch'tan dil ve bölge seçeneklerini ayarlayın.
  • Gerekirse eşleştirmeyi başlatma butonuna dokunun.
  • İlk kurulum aşamasından sonra Apple Watch'u kullanım biçiminize bağlı olarak kurun.
  • Saati sağ bileğinizde mi, sol bileğinizde mi kullanacaksınız? Bunları cevaplayın.
  • Şartları ve koşulları kabul edin.
  • Metinlerin büyüklüğü, şifre koruması vb. ayarlamaları yapın.
  • Son olarak yeni bir aile üyesi ekleyin. Bunun için iCloud hesabına sahip olmanız gerekir. Bilgileri girip devam edin.
  • Aile üyesi zaten iPad kullanıyorsa o cihaza doğrulama kodu gönderilecektir.
  • Modeliniz Hücresel + Wi-Fi ise Hücresel Ağ kurulumunu gerçekleştirin.
  • Bu işlemlerin ardından diğer gerekli bilgileri temin edin.
  • En nihayetinde Apple Watch'u iPhone'suz kullanmaya hazırsınız.

Apple Watch Android telefon ile kullanma adımları bu şekildedir. Şimdi bu adımları daha detaylı bir şekilde ele alalım.

1. Adım: iPhone Kurulumu

Yapmanız gereken ilk şey, satın aldığınız Apple Watch'u açmak olacak. Kurulum için bir iPhone bulun ve Watch'u iPhone'a yaklaştırın. iPhone bu modeli gördüğünde "Devam Et" butonuna tıklayın.

Ardından "Kendim için Kur" değil Bir "Aile Üyesi için Kur" seçeneği ile devam edin. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra gerekli adımları tamamlayarak devam edin.

Apple Watch'tan dil ve bölge seçeneklerini seçin ve gerekirse "Eşleştirmeyi Başlat" düğmesine dokunun. Yapmanız gereken şey iPhone'un kamerasından Watch'taki ekranı okutmak olacaktır.

2. Adım: Apple Watch Kurulumu

İlk kurulumun ardından Apple Watch'u kendi kullanım şeklinize uygun olarak kurun. Örneğin saatin sağ bileğinizde mi yoksa sol bileğinizde mi kullanılacağını, Digital Crown'un aşağıya mı yoksa yukarıya mı dönük olacağını seçin.

Bunların ardından "Şartlar ve Koşullar" menüsünü kabul edin. Metinlerin ne kadar büyük gözükmesini istediğinizi, kaydırıcıyı kullanarak ayarlayın. Ardından saati açmak için bir parola gerekip gerekmediğine karar verin.

Bu, genellikle her defasında parola girmenin vereceği bıkkınlıktan dolayı gereksiz bir seçenektir.

3. Adım: Aile Üyesi Kurulumu

Bu iki adımdan sonra sıra Apple Watch Android ile kullanma rehberinin son adımına, "Aile Üyesi" kurulumuna geldi. Burada yeni bir aile üyesi ekleyin. Bu adımda bir iCloud hesabına ihtiyaç duyacaksınız. Bilgileri girin ve devam edin.

Aile üyesi zaten bir iPad kullanıyorsa, o cihaza geçici bir doğrulama kodu gelecektir. Eğer modeliniz Hücresel + Wi-Fi ise Hücresel Ağ kurulumunu gerçekleştirin.

Tüm bu işlemlerin ardından diğer tüm ıvır zıvır bilgileri ayarlayın. Bunların arasında Wi-Fi kurulumu, saat yüzü gibi çeşitli seçenekler yer alıyor.

Tüm bu adımların ardından Apple Watch'u iPhone olmadan kullanabilirsiniz. Ufak bir hatırlatma olması adına cihazınızı Android cihazınıza direkt olarak bağlayıp mesaj, çağrı ya da bildirim alamazsınız ancak bir iPhone'dan bağımsız olarak Apple Watch kullanabileceksiniz.

Eğer modeliniz Hücresel + Wi-Fi ise mesaj gönderme, alma ve çağrı alma ve başlatma seçenekleri aktif olacaktır.

Apple Watch Nedir, Ne Yapar, Ne Yapamaz?
TEKNOLOJİ

Apple Watch Nedir, Ne Yapar, Ne Yapamaz?

Apple, son ürünü olan Apple Watch’u tasarlanmış en kişisel giyilebilir cihaz olarak lanse etti. Apple Watch 24 Nisan Cuma günü Avustralya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, İngiltere ve ABD'deki Apple Shoplarda yerini alacak.

YORUMLAR